Dunakanyar látnivalók

Dunakanyar látnivalók

Dunakanyar

Dunakanyar Magyarország egyik legszebb régiója. A hegyek és a Duna úgy ölelik fel a térséget, hogy könnyű első látásra megkedvelni. Számos gyermekkori-, első randevú- és esküvő élmény köthető a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között húzódó régióhoz.

Népszerű települések és kirándulóhelyek!

A térség egyik legnépszerűbb települése Visegrád, melynek történelme még mindig sokunk számára tartogat meglepetéseket. A Salamon-torony és a Fellegvár mellett a kevésbé ismert útvonalakat is izgalmas élmény bejárni, ilyen az Apátkúti-patak völgye,  ahol érdemes felkeresni az Ördögmalom-vízesést, Magda forrást és a Telgárthy rétet is.
Visegráddal szemben fekszik Nagymaros, amelynek a vízpartjáról remek fényképeket készíthetünk, de a közelben található a Julianus-kilátó is, ahonnan szintén gyönyörű a panoráma. Érdemes megnézni a faluban a szellem lakótelepet is.
Dömöst a túrázás szerelmeseinek ajánljuk. Meseszép a kilátás a Pilis egyik legnépszerűbb hegyéről, a Prédikálószékről, de a Rám-szakadékot, vagy a Duna túloldalán lévő legendás Remete-barlangot is sokan keresik fel. Pilismarót Duna partján egy kicsit megpihenhetünk, és megnézhetjük közben az öbölben található kísérteties hajótemetőt. A Börzsönyben szintén izgalmas túrákat tehetünk, akár Királyrétre is, kisvasúttal.

Hajózás és művészet

Esztergomba hajóval is érkezhetünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bazilikára, valamint a Várhegyre és a Vízivárosra, de a Babits Emlékház és a Mária Valéria híd is népszerű a turisták körében. Gyönyörű gyöngyszeme a térségnek Göd, Verőce és Sződliget is, akárcsak a Szentendrei-sziget, melyet egy nap alatt is körbejárhatunk. Vác a fővárosból is könnyen megközelíthető, hangulatos a belvárosa, és érdekes látvány a diadalív is, mellesleg olyan titkokat rejt a város, mint a múmiák titokzatos felbukkanása.
Ha kutyával szeretnénk bejárni a Dunakanyart, vagy csak egy jót horgásznánk, és vadkempingeznénk, akkor is remek lehetőségek várnak ránk!

Megosztás: