Kárpát-forrás

Kárpát-forrás, Pilisszentlászló

INFORMÁCIÓK

Pilisszentlászló

Kárpát-forrás, Pilisszentlászló

A Kárpát-forrás Pilisszentlászló határában található, az országos kék jelzés mentén. A település környékén hatalmasat kirándulhatunk, egy kellemes piknikezéshez pedig tökéletes helyszínválasztás a forrás, amely könnyen elérhető túracélpont.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Családi, és baráti túrákhoz, de akár osztálykiránduláshoz is alkalmas a nem túl hosszú táv, a forrás Szentendréről is könnyű sétával elérhető. A kiépített tűzrakóhelyeknek, padoknak, asztaloknak és fedett kis kunyhónak köszönhetően akár egy egész napot is eltölthetünk itt, de szendviccsel, vagy a szalonnasütéshez szükséges hozzávalókkal érdemes készülni. A kiépített Kárpát-forrás tiszta vize kiváló ivóvízként szolgál a fáradt kirándulók számára.A forrás környéke gyalogosan és kerékpárral is megközelíthető, de Pilisszentlászlóról akár babakocsival is érdemes útnak indulni, mert nagyobb akadállyal nem kell megküzdeni. Kisebb gyerekekkel szintén nem találhatunk jobb kirándulóhelyet, itt órákig labdázhatnak, és senkit nem zavarnak majd vele.
Fényképezőgépet, túracipőt és turistatérképet érdemes a hátizsákba csomagolni!Nyitva tartás

A Kárpát-forrás környéke folyamatosan látogatható.

Megközelítés

A forrás Szentendre és Pilisszentlászló felől is megközelíthető, ám aki úgy dönt, hogy Szentendréről érkezik, az a Dömörkapu-vízesésben is gyönyörködhet. Autóval a 11-es számú főútról a Szentlászlói útra kell kanyarodni, onnan nagyjából 10-15 percre található a parkoló a Lajos-forrásnál. A buszok Szentendre, Autóbusz-állomásról indulnak, az út nagyjából 8,2 km és 20 perc. A menetrend ITT található.

Innen gyalogosan a Kárpát-forrásig egy 2 km-es út vezet, melyhez a Bükkös-patak medrét követve, a zöld kereszt jelzésen juthatunk el.

Fotók: parkerdo.hu

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Látnivalók a környéken

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: