Ördögmalom-vízesés

Ördögmalom-vízesés

INFORMÁCIÓK

Cím

Visegrád

Ördögmalom-vízesés

Az Ördögmalom-vízesés az Apátkúti-patak völgyében, a Visegrádi-hegységben található, a városközponttól mindössze 2,5 km távolságra. Ideális úti cél azok számára, akik néhány órás elfoglaltságot keresnek Visegrád környékén, de nem kifejezetten túrázásra vágynak. 

Tickless 2024
Hirdetés

Ördögmalom-vízesés – Tudnivalók

Az Ördögmalom-vízesés néhány perces sétára található a visegrádi Halastótól. Az Apátkúti-patak ezen a szakaszon sziklás részhez ér, a sziklafalon lezúduló víz és hordalék, mélyedéseket koptatott a kőbe.

Meleg nyári időben, ezekben a mélyedésekben gyerekek szoktak üldögélni fürdőruhában. A vízeséshez kissé csúszós, földes út vezet lefelé, de a korlátoknak köszönhetően könnyedén lehet közlekedni, az idősebb korosztály sem jelent majd nagy kihívást. 

Ördögmalom-vízesés

Fotó: Pleszinger László

Remek családi program a terület felkeresése, mert a vízesés közelében pihenőhely is található padokkal és asztallal, itt szalonnasütésre is van lehetőség.

Kirándulás az Ördögmalom-vízesés környékén

A vízesés mellett halad a Pilis Ride útvonala, amely az erdei lovaglást teszi lehetővé azok számára, akik már nem kezdők, és csoportosan indulnának útnak. A Pilis Ride útvonalakon több felszerelt istálló is kiépítésre került, hogy az erdei lovas turizmus még népszerűbb és használhatóbb legyen.A Pilis Bike, vagyis az az erdei kerékpáros hálózat útvonala szintén az Ördögmalom-vízesés mellett halad. A Pilis Bike hálózatához összesen 10 Parkolj + Bringázz (P+B) parkoló tartozik, innen indulva több különböző nehézségű túra közül választhatunk a Pilisben, és a Visegrádi-hegységben. 

Gyalogosan a vízeséstől könnyen elérhető sétatávolságra van a Telgárthy-rét, a Bertényi Miklós Füvészkert, és a Kaán-forrás. 

Ördögmalom-vízesés

Fotó: Pleszinger László

Nyitva tartás

Az Ördögmalom-vízesés egész évben folyamatosan látogatható. 

Ördögmalom-vízesés megközelítése

Az Örögmalom-vízesés autóval, gyalogosan, lovon és kerékpárral is megközelíthető, a parkolás a Telgárthy-rét melletti parkolóban, és az út mentén (korlátozott számban) ingyenesen megoldható. A vízesés a Nagymarosi révtől a Rév utca – Nagy Lajos utca – Mátyás király utca vonalon érhető el, a Mátyás király utcán végig kell menni egészen addig az elágazásig, ahol balra fordulva, a Panoráma utcán a Fellegvárba juthatunk, jobbra kanyarodva a Halastóhoz, majd a vízeséshez érünk. A vízesés Pilisszentlászlóról is megközelíthető, innen két piros jelzés is indul Visegrád felé.

Település

Térkép

Visegrádi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Visegrádi szállások

Visegrádi szolgáltatások

Visegrádi látnivalók

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: