Blog

Hétkápolna Vác

3 gyerekbarát hely a Dunakanyarban, amit érdemes megnézni

Becsengettek ugyan az iskolákba, elkezdődött az újabb tanév, de ettől egyáltalán nem kell alábbhagyjon a kirándulási kedv. Sőt! Nincs is jobb annál, mint mikor egy hosszú hét után végre minőségi időt tudunk együtt tölteni a csemetékkel. Hoztunk is Nektek rögtön három olyan kirándulás tippet, amit ha kipróbáltok, biztosan nem fogtok csalódni. Nézzük szépen sorban!

SZENTENDREI SKANZEN

Szentendrei Skanzen
Fotó: I Love Dunakanyar

Nálunk évek óta hatalmas kedvenc a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, nem csak a lányok, de mi is nagyon szeretjük, több okból kifolyólag is. Az egész egy hatalmas, körbekerített terület, így nem kell minden másodpercben azon aggódni, hogy merre futnak el a kicsik. Ha a berendezett porták és kiállítások nem kötik le őket, akkor is akad program bőven, hiszen a 168 látnivaló mellett kisvonatállat udvarjátszótér és játék udvarok várják a legkisebb felfedezőket, hogy kipróbálják a régi idők játékait, melyekhez hasonlóval a nagyszüleik vagy dédszüleik is játszottak egykor.

Azoknak, akik a vonatozást inkább kihagynák, lehetőség van kiskocsi bérlésre is, ami a gyerekeknek már önmagában szuper program. Melyik gyerek ne imádná, hogy belehuppan egy cuki kis járgányba és anya vagy apa húzza őt? 🙂 De biciklivel is bejárhatjátok a birtokot, vagy részt vehettek a Skanzen által szervezett tematikus bringatúrák valamelyikén, ezekről bővebben itt tudtok olvasni.

Jegyárakról itt tudtok tájékozódni.

VISEGRÁD

Most nem a szokásos Visegrádi vár, Salamon-torony vagy Királyi Palota látogatását ajánljuk figyelmetekbe, hanem egy ritkábban említett kilátót, ahonnan igazán pazar a panoráma Visegrádra és az egész Dunakanyarra.

ZSITVAY-KILÁTÓ

Zsitvay-kilátó
Fotó: I Love Dunakanyar

Kicsi gyerekekkel nehéz még hosszabb túrára indulni, így ha nem akartok sokat sétálni nyafogással megspékelve, akkor ezt az úti célt szeretni fogjátok. A Bob pálya melletti parkolóból mindössze 10 perces sétával érhető el az 1933-ban épült kilátó. (Megjegyzés: a parkolónál úgy lesz kiírva, hogy Nagyvillám-kilátó, bátran induljatok arra, amerre a nyíl mutat.)

Tickless 2024
Hirdetés

A rövid, de meredekebb kaptató után, a kilátóhoz felérve egy nagy tisztás fogad benneteket, ahol padokat és asztalokat is találtok, így nyugodtan elfogyaszthatjátok itt a magatokkal hozott szendvicseket. A 378 méter magas Nagyvillám-hegy tetején magasodó kilátó hétfő kivételével minden nap nyitva van és várja a látogatókat. 

Jegyárak:

Felnőtt belépő: 400.-

Gyerek belépő (4-14 éves korig): 200.-

A kilátó történetéről bővebben itt írtunk.

És hogy még milyen plusz programlehetőségek várnak benneteket, ha ide érkeztek? A parkoló mellett található egy minigolf pálya és persze a méltán népszerű bob pálya, ahová 3 éves kor felett már nyugodtan tudtok menni. De ugye mit sem ér egy gyerek program valamirevaló játszóterezés nélkül.  A Mátyás Király Mesepark a város központjához közel, a Királyi Palota mellett található. Nagyon színes, nagyon látványos (bár szerintünk kicsit több játék is lehetne), a kicsik biztosan jól fogják magukat itt érezni.

Jegyárak:

Gyerek belépő: 500.-

Kísérő belépő: 200.-

VÁC, LIGETI-TÓ

Ligeti-tó Vác
Fotó: I Love Dunakanyar

El sem kezdjük felsorolni, mennyi program és látnivaló vár benneteket egész évben a városba érkezve, mert – nem túlzunk – holnapig sem érnénk a végére. Ezúttal azonban egy olyan tippet hoztunk Nektek, amiről talán kicsit kevesebbszer esik szó. A Hétkápolna mellett található Ligeti-tó tökéletes program, ahol a kicsik futkározhatnak, kacsákat etethetnek (természetesen csakis a kihelyezett automatából megvásárolható finomsággal, ehhez 100 Forintosokkal érdemes készülni), teknősöket leshetnek, ahogy az őszi napsütésben sütkéreznek a kidőlt fákon.

Bár gyerekekkel nem kifejezetten ajánljuk, de itt járva akár az Ártéri Tanösvényt is érdemes felfedezni, ez azonban csak saját felelősségre látogatható, ugyanis a pallósor nagyon rossz állapotban van. Kijelenthetjük, hogy babakocsival és kicsi gyerekekkel ez lehetetlen küldetés.

Szóval éljen az ősz, és a színesbe boruló Dunakanyar! Unatkozni ebben az évszakban sem fogtok, ezt garantáljuk. A mostani három úti cél közül Ti melyiket veszitek célba elsőként?

Megosztás: