Blog

szánkózás a Dunakanyarban

Síelés és szánkózás a Dunakanyarban

A rengeteg hónak köszönhetően végre újra előkaphatjátok a sufni mélyéről a régi szánkókat, és a nagy becsben tartott, de már rég nem használt síléceket. A Pilisi Parkerdő szakemberei összegyűjtöttek Dobogókőn és Normafán kívül néhány kevésbé ismert, ám annál jobb helyet, ahol bátran hódolhattok a havas kikapcsolódás örömeinek!

Hirdetés

Remek hírünk van a téli sportok szerelmeseinek! Dobjátok el a távirányítót, és az okostelefonokat, extra jó programot ajánlunk nektek a következő napokra! Mivel helyenként 20 centiméteres a hó a környék hegyein, érdemes kimenni a szabadba, hogy jó alaposan kifáradjatok hóangyal készítés, szánkózás és síelés közben. Inkább hóembert építenétek? Az is megoldható!

A következő napokban igen nagy cidri vár ránk, de egy bélelt síanorákban meg sem fogjátok érezni a fagyos szelet. Mutatjuk, hogy merre szerezhettek havas élményeket!

Szánkózzatok a Dunakanyarban

Sok településen a helyiek már pontosan tudják, hogy melyik az a domboldal, ahol garantáltan jókat lehet csúszni szánkóval. Nem beszélve azokról a pályákról, melyeket már évtizedek óta nyúz a falu apraja-nagyja. Ha új pályát szeretnétek kipróbálni, keressétek fel a Hármashatár-hegyi reptér környékét, vagy a Hármashatár-hegy csúcsán lévő Guckler Károly kilátópont melletti lejtőket, és teszteljétek a szánkókat. Mivel a kilátón elhelyeztek egy webkamerát is, ezért indulás előtt ellenőrizhetitek, hogy alkalmasak-e a helyen uralkodó időjárási viszonyok a téli sportokhoz. Visegrád környékén a Zsitvay-kilátó és a nyári bobpálya mellett kevéssé zsúfoltak a szánkózó helyek, érdemes felfedezni magatoknak.

Dunakanyar

Ragadjatok sílécet, és irány Visegrád!

Amennyiben a szánkózásnál jobban kedvelitek a síelést, pattanjatok be az autóba, készítsétek be a csomagtartóba a felszerelést és egy termoszban egy hektóliter forró teát és célozzátok meg Visegrádon a Nagyvillámot! A pálya ratrakolt és ki is van világítva, így akár este 21 óráig is lehet használni. Ha pedig szívesen megörökítenétek a siklás élményét, szerezzetek be egy szuper fejre csatolható kamerát, és rögzítsétek a nagy borulásokat, vagy a hatalmas sikerélményeket! Indulás előtt itt is érdemes rápillantani a pálya webkameráira, ahol infókat találhattok a pálya aktuális helyzetéről.

Kipróbálnátok a sífutást a Dunakanyarban?

A Pilisi Parkerdőben több helyen is lehetőség nyílik sífutásra. Ahol megmarad a 10-20 centis hóréteg, de a hűvösvölgyi Nagyrét és a Hármashatár-hegyi reptéren kialakított nyomokon is haladhattok. Mindkét terület viszonylag lapos, ideális sífutó terep.

Dunakanyar

Hasznos infó!

Ha gyalogos túrára indulnátok a hóval borított hegyekben, mindenképpen számoljatok azzal, hogy a magasabb területeken a nagy hó miatt nehezebb a közlekedés, és megnövekedhet az előzetesen számított menetidő. Készüljetek fel a túrázásra, viseljetek magas szárú, vízhatlan bakancsot, és legyen nálatok élelmiszer, valamint meleg ital is. Semmi akadálya nincs a téli kirándulásnak, de a tapasztalt túravezetők azt kérik, hogy csak akkor induljatok útnak, ha megfelelően felkészültetek rá.

Nincs is más hátra, mint hogy jó hóemberkészítést kívánjunk nektek, élvezzétek a havas napokat és szerezzetek új élményeket!

forrás és fotó: parkerdo.hu

Megosztás: