Blog

Téli program a Dunakanyarban

6+1 adrenalinbomba téli program a Dunakanyarban

Folyton folyvást mondogatjuk nektek, hogy ha van egy kis szabadidőtök, mindenképpen rohamozzátok meg a térség legjobb helyeit. Nincs ez másként télen sem, miért is lenne? Tehát ha úgy érzitek, hogy ezekben a hideg hónapokban is rettenthetetlenek vagytok, öltözzetek fel jó melegen, és győződjetek meg róla magatok is, hogy bizony van jó pár téli program a Dunakanyarban, amiért megéri kitenni a lábatokat a fűtött kuckóból! Gyerünk, gyűjtsetek egy kis erőt, és lépjetek ki a bejárati ajtón a téli élményekhez!

Julianus-kilátó télen

 

6+1 téli program a Dunakanyarban

 

1. Síelés a Dunakanyarban

Ha szerettek síelni, akkor már biztosan megvan a kedvenc helyetek a Dunakanyarban, ahol a legbravúrosabb mutatványokat is bevállalnátok. A síelés és a snowboard elkötelezett rajongói bizony nem bánják, hogy megérkezik a hideg, és valahol ezt nagyon is irigyeljük tőlük. És ekkor felmerül a kérdés: mi vajon miért nem ismerkedünk meg ezzel az igazi téli élménnyel akár felnőtt korunkban?Igenis érdemes kipróbálni a síelést, használjátok ki a magyar pályák előnyeit, idén mi is teszünk majd egy lépést a sílécek felé. Na persze azért óvatosan, és azt sem lehet letagadni, hogy utána még véletlenül sem hagynánk ki Vácon, Esztergomban vagy éppen Szentendrén az adventi vásár csodáit. Egy pohár forró tea vagy forraltbor hamar felmelegít, nem beszélve a karácsonyi fényekről.

Ugye tudjátok?

A Nagyvillám Sípálya hosszú évek óta várja a síelni vágyókat Visegrádon. Tavaly még az éjszakai siklást is ki lehetett próbálni, ezért már türelmetlenül várjuk, hogy mivel készülnek számunkra az idei síszezonban.

Sípálya Visegrádon

Fotó: Nagyvillám Sípálya

2. Téli bobozás

Ha már Visegrádon jártok, álljatok meg a bobpályánál, ami nagyon közel fekszik a sípályához. Itt nem csak nyáron, de télen is bobozhattok, hiszen már a neve is jelzi, ez egy téli-nyári bobpálya. Semmivel nem félelmetesebb télen bobozni, hiszen a csúszás menete ugyanaz. Ha nyáron szerettétek, most is szeretni fogjátok.

A pálya lesikló hossza 700 méter, ezen nagyjából 5-6 percig tart lefelé az út, amelyet 10-12 izgalmas kanyar tarkít. A szintkülönbség 35 méter, ami azt jelenti, hogy a 250 méteres felvonó szakaszon már visszaszámolhattok, hogy mikor indul a fergeteges csúszás.

A tél ellen védekezzetek jó meleg kabáttal és bundás csizmával, ne hagyjátok, hogy legyőzzön benneteket a hideg. Persze utána jó érzés otthon melegedni, de még jobb, hogy élménydúsan töltitek a napotokat! Ugye nektek is megjött a kedvetek hozzá?

Visegrádi bobpálya

Fotó: Visegrádi Bobpálya

3. Szánkózás a Dunakanyarban

Ugye még emlékeztek rá, hogy milyen élmény lesiklani egy szánkóval a domboldalon? Gyerekként a Dunakanyarban biztosan nem hagytátok ki ezt a remek programot, ami közben egy-két hóember is épült sebtiben.

A szánkózás az egyik legvidámabb téli móka, szinte minden településnek van bevált szánkópályája, amit a gyerekek előszeretettel nyúznak. Régen voltatok már gyerekek? Sebaj, felnőttként is ugyanolyan élvezet lesiklani a havon, főleg akkor, ha van egy jó kis szánkótok hozzá. Ha nincs, az sem baj, szerintem pontosan emlékeztek rá, hogy egy kis sufnitutning műanyag zacskón és műanyag lapáton is remekül lehet csúszni.

Nagyvillám szánkópálya

Fotó: Nagyvillám szánkópálya

4. Téli vonatozás

Bármennyire is furcsa lehet először, igen, a téli vonatozást nagy örömmel ajánljuk figyelmetekbe. Fázni fogtok? Igen! Érdemes hóembernek öltözni vonatozás előtt? Igen! De a legjobb érzés az lesz, amikor kinéztek a kisvonat ablakán, és meglátjátok a havas téli tájat. A Dunakanyar télen is a lehető legszebb arcát mutatja nekünk.

Amikor az érintetlen hó vesz körül benneteket, akkor már nem fog érdekelni, hogy -10 fok van, és biztosan imádni fogjátok, hogy végül zötykölődve érkeztetek a Börzsönybe. Készítsetek hóangyalokat, és legyetek egy kicsit gyerekek!

Habosbabos
Hirdetés

Fontos tudni, hogy a Kemencei kisvasút csak december 8-án és szilveszter napján közlekedik, utána már csak tavasszal.

A Szob-Nagybörzsöny kisvasút nem közlekedik tavaszig, illetve egyik szakaszán (Szob-Márianosztra) lesznek alkalmi programok (Mikulás, elő karácsony, elő szilveszter). A királyréti vonalon pedig az ünnepek között is közlekednek a vonatok.

További tudnivalókért kattintsatok IDE!

Börzsöny

5. Téli kirándulás a Dunakanyarban

Ha már a kisvonatos kirándulást említettük, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy milyen nagy élmény hóban túrázni. Nos, nem a Rám-szakadékban, hiszen az iszonyatosan veszélyes ilyenkor, de igenis vannak olyan túraútvonalak, amelyek ilyenkor is tárt karokkal várnak benneteket.Visegrádon a Mogyoró-hegy vagy a Telgárthy-rét, Esztergomban a Vaskapu-hegy, Vácon pedig a Naszály környéke gyönyörű ilyenkor. A Duna-parton szintén sétálhattok egy nagyot, akár a szentendrei Duna-korzón, akár a mesés Szentendrei-szigeten!

Tipp!

Ne hagyjátok ki a kirándulásból a havas panoráma megcsodálását, ami már önmagában remek téli program! Utána pedig térjetek be Nagymaroson a Sakura cukrászdába, és olvadjatok fel a fagyos program után egy-egy színes sütemény vagy oltárian jó kávé mellett!

Julianus-kilátó télen

6. Korcsolyázás a Dunakanyarban

Tökéletes téli program minden korosztály számára. Nincs is jobb annál, mint amikor korcsolya kerül a lábunkra, és ha botladozva is, de ismét gyerekként éljük át újra a csúszás örömét. Azt nem állítom, hogy könnyű belejönni, és persze jó pár esésre is lehet számítani, de fantasztikus élmény.

A Dunakanyarban Vácon, Esztergomban, Visegrádon és Dunakeszin biztosan van lehetőség a korcsolyázásra, de ha Tata vagy Tát felé utaztok, akkor is megállhattok egy kicsit csúszkálni. Garantált a remek szórakozás!

Korcsolyázás a Dunakanyarban

+1. Wellness a Dunakanyarban

Bizony, a wellness legalább olyan népszerű téli program, mint a síelés. Amikor már úgy érzitek, hogy teljesen átfagytatok és kezditek nehezen viselni a hideget, nevezettek be egy jó kis szaunázásra, vagy masszázsra! Az élménymedencék szintén remek választásnak bizonyulnak majd, elvégre visszahozzák egy picit azt a nyár-érzést, amire tél közepén igenis nagy szükségünk van.

A Dunakanyarban számos helyen wellnessezhettek, a listát ITT találjátok!

Lepence Spa Wellness

Fotó: Lepence Spa Wellness

Ugye meghoztuk a kedvet nektek egy kis téli kikapcsolódáshoz? Ne ijedjetek meg attól, hogy még messze a tavasz. Akkor a hóemberek elolvasnak, most azonban még gyűjtögethetitek a hógolyókat egy hatalmas hógolyó csatához!

Témába vág

1 milliárd forintos strandfejlesztés a Dunakanyarban! Strandfejlesztés a Dunakanyarban! A 2018-ban elindított strandfejlesztési program második ütemében 1 milliárd forintból újulnak meg a Dunakanyar stran...
Nagymarosi Zöld Napok – Kis lépések, napról napra! Környezetünk megóvása közös érdekünk és feladatunk, és a leghatékonyabban akkor tehetünk érte, ha a különböző generációk közösen összefogva, együttes ...
Szentendrei Jelmezbál – Élmények jelmezbe bújtatva! Egy jelmezbál mindig remek alkalom arra, hogy kitörjünk a hétköznapok szürkeségéből. Ilyenkor jelmezt öltünk magunkra, és egyetlen estére újra gyereke...
Palatinus-tó – Élmények a tó felett Nincs érdekesebb és különlegesebb látvány annál, ahogyan a természet változtatja és váltogatja a ruháját, évszakról évszakra. Ha télen a Palatinus-tó ...
Zátonyra futott teherhajó vesztegel a Helemba-sziget közelében –... Olyan hírre lettünk a napokban figyelmesek, amely nemcsak meghökkentő, de igencsak rendhagyó és látványos a maga nemében. A Dunakanyarban egy zátonyra...
Felejthetetlen élményekkel zárult a Börzsöny Tigrisei Túrasí verseny... Szombaton zajlott a Dunakanyar egyik legfontosabb téli eseménye, a Börzsöny Tigrisei Túrasí verseny és találkozó. Az immár hatodik alkalommal megrende...
Látványos karácsonyi összefogás a Dunakanyarban – Te is a részes... Az elmúlt hetekben számos helyen jártunk a Dunakanyarban, hogy felfedezzük magunknak a térséget a karácsonyi időszakban is. Persze ez önmagában nem na...
Ez a 6 ajándék menti meg a karácsonyi halogatókat Karácsony táján, amikor a sokadik ugyanolyan unalmas ajándékötlet jut eszünkbe, és kétségbeesetten számoljuk vissza a napokat, úgy érezzük, hogy jó le...
“Tégy jót”! – Legyen a tiéd egy lenyűgöző Kaszás Ger... Karácsonykor annyi, de annyi ajándékötlettel találkozunk, hogy bizony nehéz eldönteni, mire is költsünk. Ám ha az ajándékozással egyben jótékonykodhat...
Rövidesen két Ismerős Arcok koncert is lesz a Dunakanyarban! Ugye ti is szívesen zárnátok az évet egy jó kis koncerttel? És mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy így is kezdhetitek? Bizonyára ismerős számotokra ...