Blog

Váci Világi Vigalom 2024

30. Váci Világi Vigalom – összművészeti fesztivál Vác varázslatos helyszínein

1993-ban indult útjára az első Váci Világi Vigalom, amely azóta a Dunakanyar egyik legimpozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Az elmúlt két évben hatalmas sikerrel robbant be ismét a három napos programsorozat. A vigalom a tradíció szerint több helyszínen, többek között a Főtéren, a Duna-parti nagyszínpadon, a Pannónia Házban, a Fehérek és a Barátok templomában kap helyet.

Hirdetés

Két nyitó esemény csalogatja a közönséget: a péntek délutáni zenés, táncos főtéri forgatag, valamint a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közös hangversenye. A három nap zenei fellépői között megtalálható: Tankcsapda, Deák Bill Gyula, Bagossy Brothers Company, Manuel, Majka, Szabó Balázs Bandája, Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, Cimbaliband & Talamba, valamint a Makám.

A helyi zenekarok sem maradhatnak ki a felsorolásból. Színpadra lép többek között a Six Socks, a Crockodeal, a Panoráma, a Contaktus Country, a Kitti Live és más előadók is.

Váci Világi Vigalom 2024 programok
Fotó: visitvac.hu

Egy fesztivál fontos szereplői a családok, a gyermekek. Nekik is számos elfoglaltságot kínál a vigalom: lesz bábjáték az Aranyszamár Bábszínházzal, Mintapinty koncert, kézműveskedés, interaktív játékterek, gladiátor és kutyás bemutató.

A templomi helyszínek különleges atmoszférát teremtenek a komolyzenei koncerteknek. A fesztivál vendége lesz a Szent Cecília kórus, dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész, a Vox Humana Énekkar, Lachegyi Imre furulyaművész és családja.

A városban található kiállítóhelyek színes, változatos tárlatokat sorakoztatnak fel: tárt kapukkal várja a látogatókat a Sajdik Gyűjtemény, az Elefántos Ház, a Tragor Ignác Múzeum, a Madách Imre Művelődési Központ és számos magán galéria is.

Hirdetés

A kísérőprogramok keretében az érdeklődők végig sétálhatnak a kézművesek utcáján, mesterek fortélyait leshetik meg, finom ételeket, hűsítő italokat fogyaszthatnak a vendéglátósok során egészen a gasztroudvarig.

A fergeteges hangulat tehát garantált, várjuk Önt és családját szeretettel! Érezzék jól magukat!

A Váci Világi Vigalom programjai díjtalanul látogathatók!

Részletes program: www.vaci-vilagi-vigalom.hu
Szervezők: Vác Város Önkormányzat, Madách Imre Művelődési Központ 

Megosztás: