Blog

PirosLábos fesztivál

7+1 októberi program a Dunakanyarban

Sport-, és gyermekprogramok, fesztiválok, gasztronómiai rendezvények, és fantasztikus koncertek várnak benneteket ősszel is a térségben. Október első szombatján lehetőségetek lesz még szárnyashajózni is, a túrázáshoz pedig kétségkívül az ősz a legkellemesebb évszak, a legjobb túraútvonalakat ITT találjátok. Most pedig mutatjuk, melyik lesz a legizgalmasabb 7+1 októberi program a Dunakanyarban. Tartsatok velünk!

Hajózás a Dunakanyarban, kirándulás gyerekekkel

7+1 októberi program – Dunakanyar körkép

Őszi bringatúrák a Skanzenben

A Szentendrei Skanzenben idén októberben összesen 9 tematikus biciklis túrán vehettek részt, melyek egytől egyig gondoskodnak arról, hogy a családdal és a barátokkal egy tartalmas programban legyen részetek. Malomtúra, Gyerektúra, Mesterségek nyomában, Pásztorok nyomában, és számos más fantázianévvel ellátott túra közül választhattok, és akkor sem kell búslakodnotok, ha nincs bringátok. A Skanzenben kerékpárok bérlésére is lesz lehetőség.

A programsorozat keretében egy nyereményjátékban is részt vehettek, ahol nem is akármilyen nyeremény a tét. A bringatúrák időpontjáról és témájáról, illetve a játék részleteiről ide kattintva olvashattok bővebben!

Helyszín: Szentendrei Skanzen, Időpont: október

bringatúrák a Skanzenben, októberi program
Fotó: Skanzen

Püspöki Gazdapiac, Vác

Ismeritek a váci Püspöki Gazdapiacot? Márciustól novemberig minden csütörtökön, 14:00 és 18:00 között helyi termelők zöldséget, gyümölcsöt, mézet, tejterméket, pékárut, füstölt árukat, lekvárokat, és egyéb finomságokat kínálnak a Váci Székesegyházzal szemben. Mi már leteszteltük a piacot, és nagyon élveztük otthon kibontogatni a csomagjainkat, amelyek szőlőt, és sajtot is rejtettek. Ha kedvelitek a kézműves finomságokat, ezt a piacot ne hagyjátok ki októberben sem!

Helyszín: Vác, Időpont: csütörtökönként

püspöki gazdapiac

Borhíd Fesztivál és Borünnep, Esztergom

A Borhíd Fesztivál és Borünnep fergeteges élményekkel, koncertekkel, és díjnyertes borokkal vár benneteket október 4-6. között Esztergom Víziváros részében. Érdemes lesz kilátogatni az ingyenes rendezvényre, ha kedvelitek a jó borokat és a koncerteket, ugyanis idén fellép majd a Hooligans, és a Kelemen Kabátban is.

A Borhíd Fesztivál és Borünnep szuper októberi program a Dunakanyarban, a programokról részletesebben ITT olvashattok!

Helyszín: Esztergom, Időpont: október 4-6.

Borhíd Fesztivál és Borünnep

VI. Piroslábos Fesztivál – Szigetmonostor

Nyitott portákkal, színpadi programokkal, templomi rendezvényekkel, kiállításokkal és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket Szigetmonostor a VI. PirosLábos Fesztiválra. A fesztivál keretében megismerkedhettek a Szentendrei-sziget bájos kis településének lakóival, a helyi szokásokkal, és a falu múltjának apró részleteivel is. A fesztivál ingyenes, viszont csak egy napos, így ügyeljetek rá, hogy még véletlenül se maradjatok le róla!

A PirosLábos Fesztivál olyan októberi program, amely messze földről csalogatja az érdeklődőket Monostorra, ötletes rendezvényeinek és családias hangulatának köszönhetően. A programokról bővebben ide kattintva olvashattok.

Helyszín: Szigetmonostor, Időpont: október 5.

Szentendrei-fesztivál
Fotó: Kovács Attila

Börzsöny Ring – Októberi program Diósjenőn

Szeretitek a kihívásokat, és próbára tennétek a kitartásotokat? Fedezzétek fel a Börzsöny szépségeit két keréken, egy kerékpáros teljesítménytúra keretében! A rendezvényen belül családi minitúra is lesz (Zebegény és Szob között), illetve futást is szerveznek a daganatos betegekért. Hegyi és országúti kerékpárosok is megmérettethetik magukat a Börzsöny Ringen.

A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Princzinger Péter a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A programról és a nevezés feltételeiről részletesen ide kattintva olvashattok.

Helyszín: Diósjenő, Időpont: október 5.

Pizsi
Hirdetés

XIII. Gödi Szüreti Lovasfesztivál

A Gödi Szüreti Lovasfesztivál immár 13. alkalommal várja azokat az érdeklődőket, akik kedvelik a szüreti rendezvényeket, és szívesen tarkítanák a hétvégéjüket egy kis zenével, eszem-iszommal, és természetesen kíváncsiak a lovaskocsis felvonulásra is. A gyerekeket semmiképpen se hagyjátok otthon, hiszen a lovaknak biztosan nagyon fognak örülni, és valószínűleg lovaskocsikkal sem találkoznak minden nap.

Igazi családi program a Feneketlen-tó közelében. Ez már önmagában is ígéret a remek időtöltésre.

Helyszín: Göd, Időpont: október 5.

Gödi Szüreti Lovasfesztivál, szüreti októberi program

X. Váci Almás Pite Sütő Verseny

Van egy jó almás pite recept a tarsolyotokban? Akkor ideje elővenni, leporolni, és csinosítgatni, hiszen Vácon hamarosan megrendezik a X. Váci Almás Pite Sütő Versenyt, ahol az első három nyertest serleggel és oklevéllel díjazzák. Az első helyezett ráadásul egy éven keresztül birtokolhatja az „Almás pite vándorkupát”.

Teszteljétek a családi recepteket, és lessétek el azt is, más hogyan készíti ezt a jellegzetes magyar finomságot! Ez az októberi program az orrotoknál fogva csalogat majd a városba!

Helyszín: Vác, Időpont: október 5.

X. Váci Almás Pite Sütő Verseny

Tökös hét a Szentendrei Skanzenben

Igazi “tökös” programra vinnétek a gyerekeket az őszi iskolai szünet ideje alatt? A Szentendrei Skanzen tökös témahetén a tök nyomába eredhettek, és megtudhatjátok, milyen ételek, eszközök, játékok készültek belőle. Bepillantást nyerhettek a tökmagsajtolás vagy a tökmagköpesztés rejtelmeibe, a kertészeti szakértők pedig a tökfélék sokféléségével ismertetnek meg benneteket!

Extra programok!

Meseszoba, töklámpás-faragás, őrségi tökmagos kerek perec, tökfőzelék, sütőtök-krémleves, tökös kvíz és “tökkel-ütöttek” játékudvara és “Tökös” mézeskalácsok vására vár benneteket a Skanzenben!

Helyszín: Szentendrei Skanzen, Időpont: október 29. – november 3.

Tökös hét, októberi program Szentendre

Ha maradt még hely a naptáratokban, akkor keressétek fel a Dunakanyar várait, tavait és sétányait az őszi hónapokban. Ne feledkezzetek el arról sem, hogy számos tanösvény vár benneteket, színültig borítva színes falevelekkel, és őszi termésekkel.

Megosztás: