Blog

Adventi vásárok és karácsonyi programok

Top 10 karácsonyi vásár és adventi program a Dunakanyarban!

Billboard

Végre elérkezett az év legszebb része, és hivatalosan is kezdetét veszi az adventi időszak, ill. több karácsonyi vásár is megnyitja kapuját. Ez alkalomból természetesen a Dunakanyar településein is számos helyen nyílnak adventi vásárok, és karácsonyi programok is színesítik a programkínálatot. Összegyűjtöttük nektek azokat az eseményeket, ahova mindenképpen érdemes lesz ellátogatni! Kerekedjetek fel, és járjátok be a térséget többször is, mutatjuk, melyek a legizgalmasabb karácsonyi programok a Dunakanyarban!

Karácsonyi édességek

 

TOP 10 karácsonyi vásár és program a Dunakanyarban

 

1 Advent Szentendrén

(2018.12.01. – 2019.01.06.)

Szentendre öt héten át igazán színes programkínálattal vár benneteket. Kiállítások, koncertek, és gyerekprogramok kísérik az adventi gyertyagyújtást és az adventi vásárt.

A négy adventi vasárnap délutánján ünnepélyes gyertyagyújtás lesz Szentendrén a Fő téri keresztnél elhelyezett óriási adventi koszorúnál. Harangjátékkal, énekléssel és közös imával gyújtják meg sorban a gyertyákat, majd ezt követően adventi fényfestés is lesz.A forraltborozás és a forró tea fogyasztás immár megszokott, szívünkhöz nőtt program a városban, ahogyan az adventi vásár portékáinak megcsodálása is. A korábbi évekhez hasonlóan idén is érdemes lesz felkeresni a gasztronómia, a kézműves árusok és a helyi művészek pavilonjait is, így a falatozás és a teázás mellett könnyedén megtalálhatjátok azokat az ajándékokat, amit a karácsonyfa alá tehettek majd karácsonykor.

A kihelyezett tűzkosarak mellett nagyon hangulatos lesz a barátokkal és ismerősökkel pár szót váltani, elvégre ez az időszak az összetartozásról és a kapcsolatok szorosabbá fűzéséről is szól. Éljetek a lehetőséggel, és látogassatok el Szentendrére!

Részletes programot az alábbi honlapon találtok.

Advent Szentendrén

Fotó: szentendre.hu

2 Advent Esztergomban

(2018.12.01. – 2019.12.31.)

Esztergomban a Széchenyi téren az adventi időszakban minden hétvégén programok és sztárfellépők várják az érdeklődőket. A közös gyertyagyújtást követően érdemes lesz végigböngészni az adventi kézműves vásár kínálatát, közben pedig megkóstolhatjátok a különféle ízesítésű forraltborokat, illetve a téli hónapok nagy kedvencét, a kürtőskalácsot is.

A főtéren idén is ingyenesen használható korcsolyapálya lesz, a sztárfellépők között pedig Radics Gigi, Varga Miklós, Pál Dénes és Gregor Bernadett nevét is felfedeztük. December első hétvégéjén Takács Nikolas és Horányi Juli lép majd fel!

Programok bővebben ITT

Advent Esztergomban

Fotó: infoesztergom.hu

3

 Advent Vácon

(2018.11.21. – 2019.12.31.)

A váci adventi vásár a korábbi évekhez hasonlóan rengeteg programmal készül számunkra, hiszen koncertek, gyermekprogramok és egyházi programok közül is válogathatunk. Természetesen az adventi vásárt sem szabad kihagyni, ahol forró teát, puncsot, és forraltbor-különlegességeket is kóstolhatunk, és beszerezhetjük a karácsonyi ajándékokat is.

Ismerős Arcok – Szentendre
Hirdetés

A szokásos évi Mikulásfutás semmiképpen nem marad majd el idén sem, de a Vendégvárók Váci Egyesülete szervezésében bejglisütő verseny is lesz, erre érdemes benevezni azoknak, akik évek óta méltán büszkék híresen jó bejglijükre! Apropó, neveztek idén a karácsonyfa-díszítő versenyre? Ne hagyjátok ki!

Az ünnepi készülődés napjain fellép majd a Váczi Néptáncegyüttes, a Crockodeal együttes, és az AK26 is, a gyerekekkel pedig mindenképpen érdemes lesz megnézni a Maszk Bábszínház Betlehemes előadását is.

A teljes programért kattintsatok IDE.

Váci Adventi Vásár 2018

4 Adventi programok Szigetmonostoron

(2018.12.01. – 2019.12.24.)

Szigetmonostor ismét nem okoz majd csalódást azoknak, akik már régóta várják a Szentendrei-sziget egyik legbájosabb településének karácsonyi programjait.

A közel 30 eseményt felsorakoztató karácsonyi vásár keretein belül több koncert is lesz, de a horányi adventi vásár, a közös koszorúkészítés és gyertyagyújtás, a Sünkarácsony, és a Családi Kézműves Játszóház is hívogat benneteket. Ugye halljátok?

A részletes programkínálatot ide kattintva olvashatjátok el Szigetmonostor honlapján.

Adventi vásár Horányban

5 Karácsonyváró programok Nagymaroson

(2018.12.02. – 2019.12.23.)

A programsorozat a nagymarosi Mikulás futással kezdődik, amelyre már emlékezhettek a tavalyi évről is. A négy hét alatt vásárolhattok madáretetőt és fészekodúkat, részt vehettek a jótékonysági vásáron, illetve kézműves foglalkozásokon is. Az Adventi koncerten a Dunakanyar Fúvósegyüttes zenél majd, a Karácsonyvárón pedig megtekinthetitek a Maszk Bábszínház Betlehemi történet bábjátékát.

A programok ingyenesen látogathatóak, a részletekről ITT találtok bővebb információt!

adventi vásár Dunakeszin

Fotó: dunakeszipost.hu

6 Advent Dunakeszin

(2018.11.30. – 2019.12.23.)

Dunakeszin az adventi vásárban idén is beszerezhetitek a karácsonyi ajándékokat, emellett pedig természetesen felavathatjátok ebben az évben is a korcsolyapályát, ami nagy kedvence a helyi gyerekeknek. A vásár megnyitóját követően hétvégenként színes programokon vehettek részt, de érdemes lesz csupán a hangulat miatt is ellátogatni ide.

Tipp!

A karácsonyi ajándékdoboz akció keretén belül helyi rászoruló családok gyermekeinek karácsonyát tehetitek szebbé, és értékesebbé néhány kedves játékkal, vagy megfelelő állapotban lévő ruhával! A kezdeményezésről és a programokról ITT találtok több infót.

Dunakeszi karácsonyi vásár

7 Karácsonyi Forgatag Dunabogdányban

(2018.12.16. 17:00-20:00)

A minden évben megrendezett Karácsonyi Forgatag közelebb hozza egymáshoz karácsony közeledtével a falu lakóit. Ezen az estén fellépnek az általános iskola tanuló, a Cecília kórus, és helyi zenészek is, majd ezt követően a templom téren a melegről a tea és a forralt bor gondoskodik. Mint egy hamisítatlan karácsonyi vásár, nem igaz?

Megkóstolhatjátok a helyi BBQ különlegességeket is, ezért érdemes üres hassal és meleg szívvel érdemes érkezni Dunabogdányba!

Rénszarvas Expressz

8 Kisvasutas karácsonyi programok

(2018. december)

A Börzsönyben lévő kisvonatok járatai között Száncsengő Expressz, Mikulás Expressz és Rénszarvas Expressz is közlekedik a családok és kisebb gyerekek legnagyobb örömére.

A vonatozás már önmagában is élmény a gyerekeknek, így ne csak a karácsonyi tematikus vonatokat figyeljétek, mert a tél folyamán egyébként is élvezhetitek a vonatozást és a téli kirándulást!

A menetrendekkel és a jegyárakkal kapcsolatban a kisvasut.hu honlapon tájékozódhattok!

Mikulás Expressz 2018

9 Swing karácsony Gödön

(2018.12.09. 19:00-20:00)

Ha szeretitek a swinget, sőt,  karácsony táján különösen közel kerül a szívetekhez, látogassatok el Gödre Gájer Bálint ingyenes swing koncertjére a József Attila Művelődési Házba!

Többet nem is kell mondanunk, bizonyára jól ismeritek már Bálint mesés hangját!

Füstölgő Sarok BBQ - Zebegény

10 BBQ a Zebegényi forraltbor-főző versenyen

(2018.12.01. 17:00-21:00)

Végül, de nem utolsó sorban a Zebegényi jótékonysági forraltbor-főző versenyen amellett, hogy megkóstolhatjátok a számotokra legszimpatikusabb forraltborokat, még a BBQ világában is elmerülhettek a Füstölgő Sarok BBQ jóvoltából.

Igen, mi is imádjuk a BBQ finomságokat, éppen ezért azt tanácsoljuk, indítsátok velük a decembert! Amennyiben már tudjátok, hogy mindenképpen jönnétek, ITT tudtok jelentkezni az eseményre. Hajrá, irány Zebegény!Természetesen nem tudtuk nektek az összes karácsonyi vásár és adventi program tippet összegyűjteni egyetlen írásban, ezért azt javasoljuk, hogy keressétek fel gyakran a Programajánlónkat, ahol tájékozódhattok arról, hogy milyen események várnak még rátok!

Ami nagyon fontos: a jókedvet semmiképpen ne hagyjátok otthon, és öltözzetek melegen, hogy minél tovább élvezhessétek a téli programok által nyújtott élményeket. Kit érdekel a hideg idő, ha ennyi szuper karácsonyi vásár vár rátok, nem igaz?

Borítókép: szentendre.hu

Billboard

Témába vág

Látványos karácsonyi összefogás a Dunakanyarban – Te is a részes... Az elmúlt hetekben számos helyen jártunk a Dunakanyarban, hogy felfedezzük magunknak a térséget a karácsonyi időszakban is. Persze ez önmagában nem nagy újdonság, hiszen Dunabogdányban nőttem fel, ám soha nem volt annyira erős és látványos a karácson...
Ez a 6 ajándék menti meg a karácsonyi halogatókat Karácsony táján, amikor a sokadik ugyanolyan unalmas ajándékötlet jut eszünkbe, és kétségbeesetten számoljuk vissza a napokat, úgy érezzük, hogy jó lenne, ha lenne egy tökéletes karácsonyi ajándéklista a kezünkben. Egy lista, amelyen egytől egyig oly...
“Tégy jót”! – Legyen a tiéd egy lenyűgöző Kaszás Ger... Karácsonykor annyi, de annyi ajándékötlettel találkozunk, hogy bizony nehéz eldönteni, mire is költsünk. Ám ha az ajándékozással egyben jótékonykodhatunk is, akkor a lehető legjobb döntést hozzuk. Ha szeretitek a dunai panorámát, a szívetek csücske a...
Rövidesen két Ismerős Arcok koncert is lesz a Dunakanyarban! Ugye ti is szívesen zárnátok az évet egy jó kis koncerttel? És mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy így is kezdhetitek? Bizonyára ismerős számotokra az Ismerős Arcok zenekar, amely népszerű fellépője lett a hazai fesztiváloknak, város-, és falunapok...
10+2 mókás Mikulás program a Dunakanyarban! Minden évben közel 80 féle csokimikulás közül választhatunk december elején, amiből nagyjából 400 tonnát vásárolunk meg. Gondoltátok volna? Összesen 700 tonna édesség fogy, de egy kis bűnözés talán belefér ilyenkor, nem igaz? Összegyűjtöttük nektek, ...
Advent Szentendrén – Készülj velünk a karácsonyra a festők város... A karácsonyi ünnepeket megelőző hetekben közös gyertyagyújtással, kézműves programokkal, koncertekkel és adventi vásárral vár benneteket 2018.12.01. – 2019.01.06. között az Advent Szentendrén programsorozat a Fő téren, a Dumtsa Jenő utcában és egyéb ...
6+1 adrenalinbomba téli program a Dunakanyarban Folyton folyvást mondogatjuk nektek, hogy ha van egy kis szabadidőtök, mindenképpen rohamozzátok meg a térség legjobb helyeit. Nincs ez másként télen sem, miért is lenne? Tehát ha úgy érzitek, hogy ezekben a hideg hónapokban is rettenthetetlenek vagy...
Bámulatos kisfilm a Dunakanyarról – Hihetetlen élmény! Az elmúlt években nektek, fantasztikus fotósoknak/videósoknak, és a technika fejlődésének köszönhetően nagyon sok szép felvételt oszthattunk meg veletek a Dunakanyarról az oldalon. Szerencsére most sem lesz ez másképp, és ha lehet még fokozni a fanta...
TOP5 kihagyhatatlan termelői piac a Dunakanyarban Füstölt húskészítmények, házi készítésű sajtok...hmmm...nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi nem csak a termelői piacok termékeinek ízét és illatát imádjuk, de a hangulatot is, ami körbelengi az árusok asztalait. A sok kézműves finomság egyértelmű...
Szent István ezüst dénárja került elő a sekély Dunából Hosszú hetek óta olyan sekély a Duna vize, hogy időről időre felbecsülhetetlen értékű leletek kerülnek elő a korábban vízzel borított területekről. A Vízügyi Igazgatóság esztergomi gátőre, Dávid Balázs egy több száz éves nyílhegyre bukkant, majd ezt ...
Rövidesen megkezdődik a Termálfürdő Leányfalu felújítása – VIDEO... Ki ezért, ki azért szereti a közel 50 éve működő strandot, de tény, hogy Leányfalun télen-nyáron szívesen pihenünk és fürdünk. A Termálfürdő Leányfalu felújítása rengeteg kérdést vet fel, és bár nagyon szerethető a fürdő retró hangulata, az épületre ...
5+1 kirobbanóan izgalmas hétvégi program a Dunakanyarban! Biztosan egyikőtök számára sem meglepő a hír, hogy a Dunakanyarban ezen a hétvégén is számos fergeteges hétvégi program vár ránk. Visszatérnek a meleg napok, így még véletlenül sem szabad kihagynotok a lehetőséget, hogy fejest ugorjatok a szabadtéri ...
Nézd meg az idei PirosLábos fesztivál legjobb pillanatait! Mi sem mutatja jobban a szigetmonostori PirosLábos fesztivál sikerét, mint az, hogy igen hamar megteltek szombaton érdeklődőkkel a kis falu utcái, és még több nap elteltével is számos élményfotó jön velünk szembe a közösségi oldalakon. Egyáltalán ...
Ahol a pálinka a díszvendég! – IV. Dunakanyar Bor- és Pálinkafes... Alig vártátok már, hogy hírét hozzuk egy újabb váci fesztiválnak? Hát most ismét eljött az ideje annak, hogy Vácon töltsétek a hétvégét! A IV. Dunakanyar Bor- és Pálinkafesztivál október 5. és 7. között elképesztő pálinkakínálattal, és szuper koncert...
Hömpölygött a köd a Dunakanyarban – Webkamera VIDEO! A Dunakanyarban több webkamera működik folyamatosan, amelyek időről időre olyan felvételeket rögzítenek, melyeket több tízezren néznek meg az országban. Legutóbb a köd a Dunakanyarban elképesztően látványosan hömpölygött a Duna felett. Erre koráb...
Szentendrei Jazz- és Borfesztivál – Startolj rá az élményre!... Szentendre nem hagyja szó nélkül elsuhanni mellettünk az őszt! A festők városának macskaköves sétálóutcáin ezúttal a Szentendrei Jazz- és Borfesztivál várja szeptember 28. és 30. között azokat a vállalkozó kedvű borbarátokat, akik szívesen belevetnék...
V. PirosLábos fesztivál – Monostor ismét megnyitja kapuit! Ismét eljött az a nap, amire egész évben vártunk! Szeptember 29.-én, szombaton tárt karokkal vár bennünket az V. PirosLábos fesztivál, a Dunakanyar legbájosabb rendezvénye. Mi már a nevéért is odavagyunk, nem beszélve az ötletes programokról, koncert...
Csábító sütemények Nagymaros szívében – A jelszó: Sakura! Örömmel fogadjuk azokat a kihívásokat, ahol semmi más dolgunk nincs, mint kényelembe helyezni magunkat, és sütit enni. Azokat a cukrászdákat szeretjük, ahol minőségi alapanyagokból készülnek a sütemények és más finomságok, és olyan kényelmesen érezzü...
Zebegényi Sárkányfesztivál – a sárkányok ismét útra kelnek! Zebegényi Sárkányfesztivál. Mit mond számotokra ez a két szó? Bízunk benne, hogy a nyolcadik Sárkányfesztivál már mindegyikőtöknek olyan program, ami kihagyhatatlan ősszel. A színes sárkányok, a tücsökciripelés és a kirakodóvásár tárt karokkal vár be...
Tarolt a Dunakanyar Az Év Fürdője 2018 szavazáson! Ó, igen, nyugodtan mondjátok, hogy elfogultak vagyunk a Dunakanyar fürdőivel kapcsolatban, de szerencsére nagyon sokan vagytok ezzel ti is! Az Év Fürdője szavazáson tavaly "A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017" kategóriában a szentendrei V8 Vizes Nyolcas U...