Blog

Bükkös Hotel - Pünkösd

Pünkösdkor is színes program kavalkád vár a Dunakanyarban

Pihenés és kikapcsolódás, futóverseny, stand-up comedy, Örökség Fesztivál, sétahajózás, musicalek, és visegrádi körséta. A Dunakanyar színes programokkal készül a pünkösdi hosszú hétvégére, mutatjuk a legjobbakat!

Felhőtlen kikapcsolódás és felejthetetlen élmények, Bükkös Hotel**** & Spa (Pünkösd)

A mindennapi hajtás és rohanás után a hosszú hétvégén talán nem kívánkozunk utazni, vagy sportolni, előfordulhat, hogy jobban értékeljük a csendet, a passzív pihenést és a természet közelségét. Ha ti is úgy érzitek, hogy semmi másra nem vágytok, mint romantikus hangulatra egy felnőttbarát szállodában, és tovább fokoznátok az élvezeteket egy exkluzív szolgáltatásokat nyújtó wellness részlegen, akkor mindenképpen látogassatok el a Dunakanyar parányi SPA ékszerdobozának nevezett Bükkös Hotelbe. A szentendrei szálloda elegáns és hangulatos hotelszobáinak többségéből a kilátás a Bükkös patakra és történelmi belvárosra nyílik, napközben feltöltődhettek a finn és infra szaunában, a gőzkamrában, a süllyesztett jakuzziban, vagy egy kellemes masszázs közben, míg esténként hódolhattok a gasztronómiai élvezeteknek is a wellness szálloda éttermében. Ne hagyjátok ki!

Hirdetés

Visegrád, ahogy talán még nem látta (2017.06.03. 14:00, Visegrád, Palotaház, Info iroda)

2017.06.03.-án idegenvezetéssel egybekötött séta indul Visegrádon, melynek során a Palotaház – Mária kápolna – Életfa szobor –  Általános Iskola – katolikus templom – Szentháromság tér – Szent Sebestyén kápolna – ’48-as emlékmű – Kokas villa – Zách Klára utca – Duna Mozi-Palotaház körúton jobban megismerhetitek a belvárost, és a Visegrád történelmét. A séta közben elhaladtok majd a Királyi Palota mellett, és gyönyörködhettek a Dunában és a szemben fekvő Nagymaros szépségében is. A program időtartama kb. 1 óra 30 perc lesz, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges a sétát megelőző napon, 16 óráig. Információs szám: 26/397-188.

Dumaszínház – Hajdú Balázs estje (2017.06.03., 18:00, Pócsmegyer, Pázsit tó)

Érdemes lesz a Szentendrei-szigetre is ellátogatnotok a hosszú hétvégén. A stand-up comedy műfaj kedvelőinek ajánljuk Hajdú Balázs műsorát június 3.-án, szombaton Pócsmegyeren, amely a Pázsit tónál kerül megrendezésre. Hajdú Balázst csak úgy emlegetik: „a srác, aki lehetett volna rock zenész, profi focista, sakk-világbajnok, de sorsa mégis a stand up comedy felé terelte. Képes fél órát pislogás nélkül beszélni, pulzusának frekvenciája ritka, ő a magyar humor Eric Claptonja”. Jegyeket elővételben és a helyszínen egyaránt vásárolhattok.

„Viva la musica”-l gálaműsor (2017.06.03. 17:00, Vác, Madách Imre Művelődési Központ)

A Thália Művészeti Egyesület Gyémánt Musical Stúdió Ifjúsági csoportja a Madách Imre Művelődési Központban mutatja be a „Viva la musica”-l című gálaműsorát, Brenner György, Munkácsy-díjas karikaturista és grafikusművész emlékére. A műsorban ismert musicaleket és filmzenéket nézhettek és hallgathattok meg szombaton Vácon. Belépőjegyekkel kapcsolatban a http://mimk.vac.hu honlapon tájékozódhattok.

 

Salomon Visegrád Trail 2017 (2017. június 4. 11:00, Visegrád, Salamon-torony)

A 29 km-es távon 300 futó méri össze erejét és kitartását. A táv teljesítésére 6 óra áll rendelkezésre, így a célba érkezésre 17:00-ig van lehetőség. A versenyzőknek tisztában kell lenniük a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lenniük rá, valamint hegyi jártassággal kell rendelkezniük.  A verseny kezdetétől a végéig maguknál kell tartaniuk a kötelező felszerelést (mobiltelefon bekapcsolt állapotban, minimum fél liter víz, fényképes igazolvány). Személyes asszisztenciát a futók kizárólag a frissítőpontokon vehetnek igénybe.

 

Salomon Szentendre Trail 2017 (2017. június 4. 10.00, Szentendre, Lázár cár tér)

A 54 km-es verseny 300 futó részvételével indul, 1800 méteres szintemelkedéssel. A táv teljesítésére 9 óra áll rendelkezésre, így a célba érkezésre 19:00-ig van lehetőség. A verseny feltételei megegyeznek a visegrádi versenyével, minden futónak tisztában kell lennie a választott táv hosszával és nehézségeivel, és hegyi jártassággal kell rendelkezniük. Emellett nagyon fontos maguknál tartani a kötelező felszerelést, melyet a bírák akár több alkalommal is ellenőrizhetnek a távon. Ajánlott felszerelés a váltóruha, a készpénz és a napkrém.

 

Pünkösdi Örökség Fesztivál a Szentendrei Skanzenben (2017. 06.04.-05., Szentendre, Sztaravodai út)

Nem telhet el úgy hosszú hétvége, hogy a Szentendrei Skanzen ne készülne változatos programokkal az ide látogatók számára. Június 4.-5.-én az Örökség Fesztiválon ismét az élő közösségek mutatják be szellemi kulturális örökségüket: szokásaikat, kézműves és szóbeli hagyományaikat. A rendezvényen megismerhetjük az összes örökségelemet (csipkevarrás, fazekasság, solymászat, szilvalekvárfőzés, egri fertálymesterség, gyékényszövés, stb.), amely ma a Szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szerepel. A szervezők minden korosztály számára ajánlják a programon való részvételt.

Sétahajózás a Dunán (Esztergom, Visegrád, Vác, Szentendre)

A hajózást kedvelők számára is remek hírekkel szolgálhatunk! A Budapest – Vác – Visegrád – Esztergom útvonalon közlekedő szárnyashajók, és a Budapestről induló, Szentendrét – Visegrádot – Esztergomot érintő kirándulóhajók most kivételesen Pünkösd hétfőn is járnak majd, a jegyeket azonban célszerű előre megvásárolni az érdeklődők nagy száma miatt. Ugyanez vonatkozik a Szentendrén közlekedő, június 3.-4.-5.-én 14:00 órakor induló járatokra is, míg a Visegrád – Nagymaros – Dömös között közlekedő hajók pénteken, szombaton és vasárnap járnak majd.

Azoknak pedig, akik szeretnek kirándulni, ajánljuk, hogy keressék fel Dömösön a Rám-szakadékot, Esztergomban a Szent Tamás hegyet, Szentendre közelében a Lajos forrást, vagy biciklizzenek egyet Zebegényben! Mindenkinek jó szórakozást és tökéletes kikapcsolódást kívánunk!

Pünkösdi Koncert (2017.06.04., 18:00 óra, Dunabogdány, Művelődési Ház udvara)

Dunabogdány évtizedek óta híres a Dunakanyarban arról, hogy a falu zenei élete igen pezsgő, a régi hagyományokra visszatekintő fúvószenekarok mellett ma már vonós, billentyűs és modern, gitáros zenekarok is működnek a helyi művelődési házban. Pünkösdkor a Művelődési Ház udvarán örökzöld dallamokat hallgathattok meg a nagyvilágból a Dunabogdányi Koncert-fúvószenekar előadásában. A Duna partján fekvő településen a koncert előtt vagy után érdemes egy sétát tenni, és közben felfedezni a jobbnál jobb fagyizókat, és cukrászdákat.

 

Keszthely Triathlon – Triacto tesztnap (2017.06.03., 08:00-18:00, Pócsmegyer, Pázsit tó)

Sportoljatok a Szentendrei-szigeten gyönyörű környezetben, friss levegőn! Pócsmegyeren a Pázsit tónál minden kezdő és gyakorlott triatlon versenyzőnek lehetősége nyílik arra, hogy ismerkedjen a nyíltvízi úszással, gyakorolja a számok közti váltást és a versenyhelyzetet, és legyőzze a technikás és sokkanyaros kerékpárpályát. A versenytáv 300 m úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás, az egyes futamok óránként kerülnek elindításra. A szervezők reggel 9 órakor gyerekfutamot is indítanak. Részletekkel kapcsolatban a www.triacto.hu oldalon lehet tájékozódni.

Megosztás: