Blog

Dunakanyar Bakancslista, túraútvonal a Dunakanyarban

Kisfaludy-program: Szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban!

A Kisfaludy-program keretében meglévő szállodák nyújthatnak be támogatási igényt kapacitásbővítésre és szolgáltatásuk minőségének fejlesztésére. 600 millió forintra pályázhatnak a térség szállodái. Szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban – mutatjuk a részleteket.

Szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban

A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségét érintő szálláshely-fejlesztés második ütemében panziók létesítését segítette a Kisfaludy-program, a harmadik ütemben a szállodák kerülnek előtérbe. A támogatásra olyan szálláshelyek pályázhatnak, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a Hotelstars Union egységes szállodai minősítési rendszerében legalább 3 csillagos minősítést szerez.

Pizsi
Hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Zrt. által közösen meghirdetett felhívás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének, szolgáltatási színvonalának és kapacitásának növelése, kihasználtságának javítása, a szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése – szerepel a Kisfaludy-program honlapján.

A szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban az alábbi számokhoz köthető: a kiírás szerint a pályázati keretösszeg 600 millió forint. A keretösszeg a beérkezett pályázatok, a támogatási igények és a megvalósítás ütemezése alapján módosítható.

A vissza nem térítendő támogatásra a maximum 150 szobával rendelkező szállodák tulajdonosai nyújthatnak be igényt a tervezett fejlesztés költségvetésének maximum 50 százalékáig.

Az elnyerhető támogatás összege minimum 55 millió, maximum 400 millió forint lehet.

Kíváncsian várjuk, mely szállodák újulnak meg a következő években. A pályázatok a július 15. és szeptember 2. közötti időszakban nyújthatók be.

Megosztás: