Blog

Mikulás programok

10+2 mókás Mikulás program a Dunakanyarban!

Minden évben közel 80 féle csokimikulás közül választhatunk december elején, amiből nagyjából 400 tonnát vásárolunk meg. Gondoltátok volna? Összesen 700 tonna édesség fogy, de egy kis bűnözés talán belefér ilyenkor, nem igaz? Összegyűjtöttük nektek, hol lesz kihagyhatatlan Mikulás program a Dunakanyarban, merre érdemes figyelni a szán érkezését.

Sőt, egy kis testmozgásra is szeretnénk biztatni titeket, hiszen idén sem maradhat el a várva várt Mikulásfutás!

Mikulás program Dunakanyar

 

10+2 Mikulás program

 

A szokásos évi Mikulásfutás a világon számos országban hagyomány, ám néhol nem viselnek mást a futók egyetlen Mikulás sapkán kívül. Nos, mi egy kicsit konzervatívabb programokat hoztunk nektek.

Jöjjön mindjárt a váci Mikulásfutás, ami a december egyik legvidámabb eseménye a térségben, de a Duna túloldalán, Szentendrén is készülődik már a Mikulás egy kis kocogásra!

Váci Mikulásfutás

A Mikulásfutás néven ismert tömegsport rendezvény 2018. december 9-én, vasárnap lesz Vácon a Március 15. téren. Ha részt vesztek a programon, akkor érdemes tudni, hogy választhattok a futamok között. Így az ovis futás és a buli futás mellett akár a Mikulás Future távokon is indulhattok. Itt a nevezési díjért cserébe profi versenyen futhattok.

Tickless 2024
Hirdetés

A legfontosabb infók a futásról:

  • A verseny az óvodásfutással kezdődik, de lesz bulifutás, családi futás, és a legnépesebb váci iskolát, sportegyesületet és céget is díjazzák!
  • Ha inkább a Mikulás Future profi futóversenyen vennétek részt, akkor 5,5, 11, és 22 km-es félmaratoni távon indulhattok, profi chipes időméréssel. Itt már nevezési díjat is kell fizetni, és érdemes előnevezni interneten. Ha ezt megteszitek, kaptok egy helyes MIKULÁSPÓLÓT, célba éréskor pedig emlékérmet és célcsomagot is kiérdemeltek.
  • Kipróbálnátok a négy fős félmaratoni váltót? Akkor alkossatok egy csapatot, és döntsétek meg a rekordot az 5,5 km-es távon.

Minden más információt megtaláltok a Fut a Vác honlapján.

Adventi vásárok és karácsonyi programok

Mikulásfutás Szentendrén

Ha kipróbálnátok, milyen a Mikulásfutás Szentendrén, akkor erre december 8-án, 10:15-kor nyílik lehetőségetek. Gyertek a Duna korzó 25. szám (Fehér Ház) elé, innen indul a rajt.A jótékonysági futás Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület közös szervezésében kerül megrendezésre. Az akció célja az, hogy támogassa a szentendrei rászoruló családokat.

Milyen formában?

A nevezési díj tartós élelmiszer, ezeket osztják szét a családok között. Készüljetek konzervekkel, tésztával, és fussatok egyet ebben a szép városban szombaton!

Mikulás program a településeken

No és akkor el is érkeztünk a gyerek számára legizgalmasabb részhez. Mutatjuk, hogy a Dunakanyar településein mikor találkozhattok a Mikulással.

Tudnotok kell, hogy ez nem a teljes lista. Az interneten elérhető (és sokszor elbújó) Mikulás programok szerepelnek itt, illetve felhívtuk telefonon az önkormányzatokat is. Ahol sikerült érdemi választ kapni, ott azok a helyszínek és időpontok is bekerültek a táblázatba.

[table id=2 /]

Adni jó!

Ahogyan a mondás is tartja, jó dolog kapni, de még jobb adni! Ennek fényében kérünk benneteket, hogy a település családsegítőjénél nyugodtan jelentkezzetek azokkal a játék és édesség adományokkal, amelyekkel szebbé szeretnétek tenni mások karácsonyát.

Számos helyen találkozhattok ilyen felhívással, információt a települések önkormányzatánál, illetve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknál kaphattok.Számos Mikulás program lesz még a Dunakanyarban, csak járjatok nyitott szemmel, és figyeljétek a hirdetéseket. Közös torna, kézműves foglalkozások és koncertek várnak benneteket december 5-én és december 6-án.

Hogy a Mikulásnak hogyan fér bele ennyi program az idejébe, azt nem tudjuk, de szerencsére mindenhol ott lesz, ahol a gyerekek várnak rá! Futni pedig tényleg menjetek el, remek élmény!

Megosztás: