Blog

szeptemberi program, Zebegényi sárkányfesztivál

TOP5 szeptemberi program a Dunakanyarban

Azért, mert vége a nyárnak, egy cseppet sem kell attól tartanotok, hogy a Dunakanyar egy kicsit most megpihen. Ugyan, dehogy! Mutatjuk, melyik az a TOP5 szeptemberi program a Dunakanyarban, amit kár lenne kihagynotok!

TOP5 szeptemberi program – Minden korosztálynak!

Jobbnál-jobb programokkal vár benneteket Zebegény, Göd, Szentendre és Kisoroszi is, a hajózás pedig továbbra is az egyik legizgalmasabb időtöltés lesz, hiába kezdenek sárgulni lassan a falevelek. Nézzük, mikor hol találkozhattok velünk szeptemberben!

1. Gödi Kakaóscsiga Fesztivál

Helyszín: Göd, Időpont: 2019. szeptember 7.

A Gödi Kakaóscsiga Fesztiválon megnézhetitek a Csiga Duó Gyermekzenekar és a Gólyalábas utcaszínház műsorát, a MiaManó Olimpiája című gyermekelőadást, és meghallgathatjátok a Live Party Band Zenekar koncertjét is. Ezenkívül bemutatkoznak a gödi művészeti- és tánccsoportok is.

Pizsi
Hirdetés

Szívesen beneveznétek a „Fald fel a tekergét!” – kakaós csiga evőversenyre? Nevezzetek a helyszínen 11.30 óráig, és mérettessétek meg magatokat! Ugye milyen imádnivaló szeptemberi program?

A fesztivál ideje alatt ugrálóvár, csillámtetoválás, népi játszótér, kézműves foglalkozás, és anyasarok is lesz, illetve a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület bemutat egy tűzoltóautót is. A fesztivált mindenkinek szeretettel ajánljuk, a gyerekeket semmiképpen ne hagyjátok otthon!

2. Hagyományaink vendégségben – Szentendrei Skanzen

Helyszín: Skanzen, Időpont: 2019. szeptember 7.

Szeptember első szombatján az ország különböző pontjairól érkező tájházakat lát vendégül a Skanzen. Zenés, táncos programok, kiállítások, kézműveskedés várja a látogatókat. Nem érdemes kihagyni!

A Skanzen Élet a fronton túl tematikus évéhez kapcsolódva az adott település első világháborús emlékeit mutatják be meghívott tájházak. A programban szerepelnek I. világháborús kiállítások, megismerhetitek az akkori viseletet és öltözködést, megkóstolhatjátok, milyenek voltak a „szükségételek” az éhínség idején, de készíthettek katonai kitűzőt, regrutaszalagot, pénznyakéket és dísztányért is, háborús minták felhasználásával.

Hagyományaink vendégségben

3. Hajózás a Dunakanyarban

Biztosan nagyon élveztétek a nyári hajókirándulásokat, akár egy kirándulóhajó, akár egy szárnyashajó fedélzetéről gyönyörködtetek a Dunakanyar szépségében. Ám a hajózás nem csak kiváló nyári, de remek szeptemberi program is!

A MAHART PassNave járatai ősszel is számos élményt tartogatnak számotokra. Az Esztergom-Visegrád-Szentendre-Budapest vonalon szeptember 28-ig szombatonként közlekednek még kirándulóhajó járatok, a szárnyashajókkal pedig szeptember 29-ig utazhattok, hétfő kivételével naponta.

Tudtátok?

A hajókra online is megvásárolhatjátok a jegyeket a Mahart Passnave honlapján!

hajóval Zebegénybe
Fotó: MAHART PassNave

4. Zebegényi Sárkányfesztivál

Helyszín: Zebegény, Sárkány domb, Időpont: 2019. szeptember 14-15.

Idén is lesz Zebegényi Sárkányfesztivál a település mesebeli Sárkány dombján! A fesztivál 9. alkalommal kerül megrendezésre, és amire mindenképpen számíthattok:

  • Sárkánykészítő műhely
  • Kézműves vásár
  • Workshopok
  • Előadások
  • Jóga a dombon
  • Zenés programok
  • Gyermek vetélkedők
  • Sárkánykonyha
  • Sárkánybuszos könnyített helyszínre jutás

A jókedv garantált, ne hagyjátok otthon a gyerekeket, a papírsárkányokat, és a kockás plédet sem, hiszen itt biztosan nem 1-2 órára horgonyoztok le!

Regisztráció

5. Kisoroszi Kertmozi – Filmezzünk közösen!

A Kisoroszi Kertmozi természetesen szeptemberben is remek filmekkel vár benneteket. A Valami Amerika, a Bor, mámor, Provence, az Isten hozta, őrnagy úr!, és a Mamma Mia! is nagy-nagy kedvenc, hát még akkor, ha egy kertmoziban nézhetjük meg őket. Ugye találkozunk majd veletek is?

A filmek vetítésének időpontját megtaláljátok Programajánlónkban!

Ugye mennyi szeptemberi program került be hirtelen a naptáratokba? Nos, mi is így vagyunk vele, nem véletlenül rajongunk annyira a Dunakanyarért. Nem búslakodunk, hogy vége a nyárnak, a fesztiválok pörgése és a programok sokszínűsége továbbra is lenyűgöz bennünket!

Megosztás: