Blog

termelői piac a Dunakanyarban

TOP5 kihagyhatatlan termelői piac a Dunakanyarban

Füstölt húskészítmények, házi készítésű sajtok…hmmm…nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi nem csak a termelői piacok termékeinek ízét és illatát imádjuk, de a hangulatot is, ami körbelengi az árusok asztalait. A sok kézműves finomság egyértelműen meggyőz bennünket arról, hogy érdemes nyakunkba venni a térséget, és jól betárazni otthonra a tejtermékekből, illetve az őstermelők zöldség és gyümölcs portékájából. Íme, máris mutatjuk, melyik az az öt termelői piac a Dunakanyarban, ahova feltétlenül el kell látogatnotok!

Gyűjtsétek be a helyi ízeket!

Pizsi
Hirdetés

 

TOP5 termelői piac a Dunakanyarban


 

Szentendrei Piac

A Bükkös-patak partján működő piac hosszú évek óta várja azokat a vásárlókat, akik a lehető legtöbb termelői finomsággal szeretnék feltölteni a hűtőjüket és az éléskamrájukat. A friss tejtermékek, füstölt áruk, és péksütemények mellett tojást, zöldséget, gyümölcsöt, mézet és magvakat is vásárolhattok. Ha pedig friss fűszernövényekkel szeretnétek izgalmasabbá varázsolni a főztötöket, azt is beszerezhettek, legyen szó bazsalikomról, tárkonyról, vagy éppen majoránnáról.

Helyszín: Szentendre, a 11-es főút és a Bükkös-patak találkozásánál. Autóval az SZTK környékén oldható meg a parkolás, amely fizetős majdnem mindenhol a városban. Busszal és Hévvel is kényelmesen megközelíthető, mindenkinek ajánljuk.

Nyitva tartás: Minden szerda és szombat 06:00-14:00

Szentendrei piac

Tahitótfalui Termelői Piac

A régi nagy parkoló mellett füves területen igazán pezsgő piaci forgataggal találkozhattok. A helyi termelők idényzöldségekkel és gyümölcsökkel várnak benneteket, tavasszal pedig virágpalánta és virág is kapható. Az ínycsiklandozó füstölt áruk, kolbászok, és szalonnák felkutatása után az édes ízek kedvelői is bevásárolhatnak süteményekből, lekvárból, mézből, szörpökből, és aszalt gyümölcsökből.



A piac december 15-ig tart nyitva, utána márciusban kereshetitek fel újra.

Helyszín: Tahitótfalu, a nagy parkoló melletti terület. Ha autóval érkeztek, parkolni itt is tudtok, de a buszmegálló is nagyon közel található, ha tömegközlekedéssel keresnétek fel a piacot.

Nyitva tartás: Minden szombaton 07:00-12:00

Tahitótfalui Termelői Piac

Fotó: Tahitótfalui Termelői Piac

Nagymarosi Termelői Piac

A piacon zöldségek, gyümölcsök, házi készítésű savanyúságok és sajtok kaphatók, mindegyiket csak ajánlani tudjuk. Füstölt árura pályáztok? Azt is beszerezhettek, ahogyan mézet, szörpöt, lekvárokat, és többféle süteményt is. Igazi kuriózum, hogy bodzából készült termékekkel, zöldségkrémekkel és házi sörrel is telepakolhatjátok a kosaratokat.

Sokan pedig kifejezetten a GaBko Chili miatt érkeznek ide, ami nem csoda, hiszen a márka neve kis hazánkban egybeolvad a minőségi csípős paprikából készült termékek színes palettájával.

Helyszín: A nagymarosi Fő téren található piac autóval, busszal és vonattal is megközelíthető. A parkolással kapcsolatban érdemes figyelni a kiírásokat.

Nyitva tartás: Minden szombaton 7-13 óráig

Nagymarosi Termelői Piac

Fotó: Nagymarosi Termelői Piac

Váci Püspöki Gazdapiac

A váci Püspöki gazdapiac sem fog csalódást okozni azoknak, akik szeretik a termelői piacok kínálatát és hangulatát. Egy egynapos váci kirándulás alkalmával szert tehettek számos kézműves finomságra, csak készüljetek fel arra, hogy ide bizony hétköznap kell érkezni. És hogy mire számíthattok? Friss zöldségekre, gyümölcsökre, saját termelésű vagy készítésű pékárukra, tejtermékekre, lekvárokra, és mézre mindenképpen.



Helyszín: Vác, a Püspöki Palota mellett, a Székesegyházzal szemben. Parkolni a közelben több helyen is lehet, de a révtől és a központtól sincs messze gyalogosan.

Nyitva tartás: Csütörtökönként 14 és 18 óra között

Váci Püspöki gazdapiac

Dunabogdányi termelői és kézműves piac

A pici termelői piacot érdemes felkeresni, ha betáraznátok gyümölcsből és zöldségekből. A húsleves igazán finom lesz az itt vásárolt répának köszönhetően, de hagyma és savanyú káposzta is szerepel a kínálatban. A tejtermékek (túró, tej, tejföl) és házi készítésű sütemények is csalogatnak bennünket, akár édes, akár sós sütire vágyunk. Egy pogácsára mindenesetre senki nem mond nemet, ugye?

Helyszín: Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 76. Busszal, autóval és gyalogosan is kényelmesen megközelíthető.

Nyitva tartás: Szerdánként és szombatonként 8 és 13 óra között

Dunabogdányi piac

Fotó: Dunabogdányi termelői és kézműves piac

Reméljük, hogy kedvet kaptatok a vásárláshoz. Ezekkel a helyi termelőktől vásárolt hozzávalókkal sokkal ízesebb, és izgalmasabb ételeket tehettek otthon az asztalra!

Megosztás: