Blog

Zebegény hajó

5+1 kirobbanóan izgalmas hétvégi program a Dunakanyarban!

Biztosan egyikőtök számára sem meglepő a hír, hogy a Dunakanyarban ezen a hétvégén is számos fergeteges hétvégi program vár ránk. Visszatérnek a meleg napok, így még véletlenül sem szabad kihagynotok a lehetőséget, hogy fejest ugorjatok a szabadtéri programkavalkádba. Nem tudjátok merre induljatok? Ó, mi nagyon is tudjuk. Gyertek velünk!

Először is engedjétek meg, hogy köszönetet mondjunk nektek azért, mert szabad perceitekben elmormoltatok pár átkot a hűvös, nyirkos őszi időre. Így most újra sütkérezhetünk a napsütésben, és nem kell bőrig áznunk egy rövid séta alatt a Duna-parton. Irány a jó levegő, használjátok ki a meleget egy kis hajózásra, vonatozásra vagy fesztiválozásra!

Tickless 2024
Hirdetés

5+1 hétvégi program a Dunakanyarban

1. Hajózás a Dunakanyarban

Bizony, vége a nyárnak, de ez nem jelenti az, hogy ne hajózhatnátok az olyan meleg őszi napsütéses napokon, mint amilyenek ezen a hétvégén várnak ránk. Budapestről továbbra is közlekednek Szentendrére kirándulóhajók, de Szentendrén és Visegrádon akár sétahajózhattok is. Gyerekekkel remek hétvégi program lesz, akár egy túrával, vagy városnézéssel összekötve. Mutatjuk a legjobb hajós-kirándulós lehetőségeket!

Látnivalók, tippek Visegrádon:

  • Királyi Palota
  • Fellegvár
  • Mogyoró-hegy
  • Telgárthy-rét
  • bobozás
  • kalandpark/gokart
  • fürdőzés (Lepence Spa)
  • Sibrik-domb

Sétahajózás Visegrádon

Látnivalók, tippek Szentendrén:

Tipp!

Érdemes akár online megvásárolni a jegyeket, így kedvezményekhez juthattok, a menetrendekkel kapcsolatban pedig a MAHART Passnave honlapján találtok több információt!

Dunai hajózás

2. IV. Dunakanyar Bor- és Pálinkafesztivál

Vác ismét egy izgalmas fesztivállal készül a hétvégére, ami tulajdonképpen már a mai naptól vár benneteket. Ha szívesen megkóstolnátok néhány izgalmas pálinka variációt, vagy borozgatnátok a váci naplemente alatt, itt a remek alkalom. Meleg ruhát azért mindenképpen vigyetek magatokkal, ugyanis nem csak délutáni, de esti és éjszakai programokra is invitálnak a szervezők.

Ez a hétvégi program mindenképpen megér annyit, hogy otthon hagyjátok az autókat, és vonattal suhanjatok Vácra, ahol a Zenepavilonnál Charlie élő nagykoncert, utcabál, és szüreti felvonulás is lesz. Ha hátizsákos fesztiválozásra készültök, délelőtt ismerkedjetek meg Vác múzeumaival és kiállítóhelyeivel. Ehhez ide kattintva találjátok tippjeinket!

Délután vessétek bele magatokat a fesztivál programjaiba, és kóstoljátok meg azokat a finomságokat, amelyekkel megalapozhatjátok a borozáshoz és a pálinkázáshoz a hangulatot!

Dunakanyar Bor- és Pálinkafesztivál

3. Biciklitúra a Dunakanyarban

Hozzátok rendbe otthon a bicikliket és pattanjatok fel rájuk, hogy két keréken gurulva magatokba szippanthassátok a friss, egészséges őszi levegőt. Ha legszívesebben egy szervezett programon vennétek részt, csatlakozzatok a Szigeti Tekergőkhöz, és ismerkedjetek meg a Szentendrei-sziget legszebb részeivel. A programról ITT találtok bővebb információt.

Amennyiben nincs olyan állapotban az otthoni kempingbicikli, hogy azzal tudnátok végigtekerni a térségen, kölcsönözhettek is néhány bicajt. Keressétek Gödön a Dunakanyar kerékpárkölcsönzőt, egy Zebegény környéki tekeréshez pedig érdemes megkeresni a turaprogram.hu oldalt bővebb infókért!

Merre induljatok? A Duna bal partján jó célpont lehet a gödi Feneketlen-tó, Sződliget, a váci Duna-part, a dunakeszi vízpart, Szob, Nagymaros központja, Zebegény apró utcái, és persze Kismaros, ahonnan vonatozhattok is. Zebegényben az Élesztő Plázs záró eseményét ne hagyjátok ki!

Apropó! Kisvonatozáshoz ITT találtok remek tippeket, a menetrendek pedig a kisvasut.hu oldalra vannak feltöltve.

A jobb parton mindenképpen álljatok meg Dunabogdányban, ahol szuper a helyi pékség és a cukrászda, de ott van Leányfalu Duna-partja, Dömös, és Szentendre is. Ezeket a településeket szintén könnyen meg tudjátok közelíteni két keréken.

hétvégi program

4. Szüreti programok a Dunakanyarban

A váci Bor- és pálinkafesztivál mellett más szüreti programok is várnak ránk. Nem meglepő, igaz?

Gödön például szombaton veszi kezdetét a XII. Gödi Szüreti Lovasfesztivál, melyen nótás kedvű szekeresekkel, hintósokkal, és lovasok sokaságával találkozhattok. Remekül hangzik, ugye? A Feneketlen tó partján kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel, kirakodó vásárral, táncbemutatóval, és ügyességi versenyekkel várják az érdeklődőket!

Tipp!

Eközben Sződligeten Veteránautós találkozó lesz, ami szuper hétvégi program minden nagy autórajongó számára. Ne hagyjátok ki!

A Szentendrei-szigeten is lesz szüreti program a hétvégén. Részt vehettek a pócsmegyeri Szüreti felvonuláson és bálon, a Pócsmegyeri Nyugdíjas Klub szervezésében. Hagyományőrző programokkal, táncbemutatókkal, és harmonika zenével várnak benneteket a szervezők, és az is biztos, hogy nem maradtok éhesek-szomjasak az egész napos rendezvény során.

Szüreti programok

5. Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához 2018-ban Esztergom, Szentendre és Zebegény is csatlakozik.

Esztergomban a Duna Múzeum a SKUBIZZ VELÜNK! című programmal várja a játékos kedvű családokat, mely során a városban elhelyezett SKUBI dobozok adják meg a városi séta keretét. Zebegényben a Szőnyi István Emlékmúzeum szintén családi programokkal készül a fesztiválra, ennek keretén belül művészetpedagógiai foglalkozásokon és interaktív családi sétán vehettek részt.

Szentendrén a Czóbel Múzeumban, a MűvészetMalomban és a Szentendrei Képtárban kiállításmegnyitókon, és előadásokon vehettek részt a hétvége során. A részletekről a Ferenczy Múzeumi Centrum honlapján és elérhetőségein tájékozódhattok.

MűvészetMalom Szentendre

+1. Túrázás és horgászás 

Egyesek túrázni, míg mások horgászni szeretnek jobban a Dunakanyarban. Mi mind a két szabadidős elfoglaltságot nagyon szeretjük, nem is tudnánk választani közülük. A Prédikálószék, a Rám-szakadék, és a Remete-barlang a Szent Mihály-hegyen szuper célpont lehet, a pecásoknak pedig nyilvánvalóan megvan a legtutibb helyük, ahol megfoghatják a halat a hétvégi bográcsos halászléhez.

Azért egy tippet pecatippet mégis adunk nektek: a Dédai-tóról ITT olvashattok bővebben!

Búbánatvölgy, Dédai-tó

Családoknak, kisgyerekes pároknak, vállalkozó kedvű Dunakanyar-imádóknak mind a hat hétvégi program egyaránt tökéletes elfoglaltság lehet, töltsétek együtt a hétvégét, ez a lényeg. Használjátok ki a jó időt, és raktározzatok el rengeteg élményt, amiből jó lesz a téli estéken táplálkozni!

Borítókép: Élesztő Plázs Zebegény

Megosztás: