Blog

Majális a Dunakanyarban

Majális a Dunakanyarban: Íme a TOP10 program!

Ha nem szerveztetek még programot május elsejére, máris mutatjuk azokat az eseményeket, amelyekkel még izgalmasabb lesz 2019-ben a Majális a Dunakanyarban. Induljon a keresgélés (és a májusfaállítás)!

1. Lampionos Hajós Felvonulás és Majális Zenei Fesztivál 2019

Az esztergomi Majális ebben az évben is igazán izgalmas programot kínál. Természetesen részt vehettek a hagyományos Lampionos Felvonuláson, de a kétnapos rendezvényen (április 30. és május 1.) fellép Bereczki Zoltán és a TNT is.

Akkor és Most Jármű Expo, illetve futóverseny is lesz, ahol a standoknál az ingyenes sporteszköz bemutató keretében kipróbálhatjátok a különféle eszközöket. A rendezvény minden programja ingyenes!

Részletek ITT

2. Túra a Pilisben

Érdekelnek benneteket a Pilis kanyargós ösvényei és álomszép kilátói? Szeretnétek többet tudni az erdészek munkájáról? Ha igen, akkor 2019. május 1-jén járjátok be az Erdei Vándortábor pilisi útvonalának szakaszát!

Az útvonal hossza 14 km, a túra pedig a Telgárthy-rét -> Szent László – völgy -> Pilisszentlászló -> Spartacus-ösvény -> Bertényi Miklós Füvészkert vonalon halad. A részvétel ingyenes!

Részletek ITT

Bertényi Miklós Fűvészkert Visegrád

3. Prédikálószék túra

Ha szívesen felkapaszkodnátok a Prédikálószékre a gyönyörű dunai panorámáért és a természeti kincsekért, itt az idő! Ez a Majális a Dunakanyarban így biztosan felejthetetlen lesz, hiszen a 13 km nem kis kihívás. Mi azonban csak bátorítani tudunk benneteket, hajrá, induljon a túra!

Részletek ITT

Prédikálószék

4. Városi Majális Visegrád

Ahogyan minden évben, úgy 2019-ben is megrendezésre kerül a visegrádi Városi Majális, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

Délelőttől ügyességi vetélkedőkkel készülnek kicsiknek és nagyoknak, de
korosztályos bringaverseny, kötélhúzás, zsákban ugrálás, tojás dobás, peca verseny, óriás buborék fújás, arcfestés és sárkány hajtogatás is lesz!

Egész nap lehetőségetek lesz focizni, kosárlabdázni, ping-pongozni, slack-line-ozni, tollas labdázni is! Az ajándékokkal teli májusfa megmászása idén sem maradhat el! A programokon való részvétel ingyenes, a játékokon való részvételt motiváló csokoládéval jutalmazzák a szervezők.

Részletek ITT

Majális a Dunakanyarban

5. Kockás Piknik + I. Szentendrei Rozé Ünnep

Május 1-jén a Kockás Piknik egész napos szentendrei sziesztára csábítja az egész családot. Kínáljátok körbe a kosaratokban hozott enni-innivalót, és hozzátok magatokkal a barátokat és a családot is.

Mindeközben sült húsokat, csevapot, palacsintát, és limonádét kóstolhattok, Hidegkuti Gergő gondoskodik a rozéról, magában és különleges fröccsök formájában egyaránt.

Tickless 2024
Hirdetés

Lesz kötélhúzó verseny, Rubik Kocka bemutató, kőfaragás és karikatúra rajzolás is. Ne hagyjátok ki a programot, amely a Czóbel parkban lesz.

Részletek ITT

Szentendrei Skanzen

6. Skanzen Majális – ’70-es évek

A Skanzen Majális a Dunakanyarban a balatoni nyaralásokat és a hetvenes évek mindennapjait idézi meg május 1-jén. Sportpálya, sátor és kemping varázsol majd nyári hangulatot a múzeumba.

A gyerekeket igazi vurstli várja körhintával, céllövöldével, célbadobóval, horgászós játékkal és trabantos bemutatóval, de lesz pop-up kiállítás és Gasztró-retró is. Vegyetek részt a Májuskertben a májusfa-állításon, és hallgassátok meg a hangulatos koncerteket. A Skanzen Majálison bárki felszállhat a Skanzen saját roburjára is.

Részletek ITT

Skanzen Majális a Dunakanyarban

7. Csattogó-völgyi Majális, Verőce

Ha a Csattogó-völgyben Majálisoznátok, készüljetek fel arra, hogy rengeteg programon vehettek részt. Májusfaállítás, tánccsoportok előadásai, bemutatók, közös jóga, fúvóskoncert és egészségmegőrző programok tarkítják a kínálatot.

A vidám családi vetélkedők után vadászkutya bemutató, tojásdobáló verseny, lepényevés, zsákban futás, kötélhúzás, rókavadászat is lesz!

Részletek ITT

8. Majális és Néptánctalálkozó Kismaroson

Természetesen 2019-ben is megrendezésre kerül a kismarosi focipályán és a csarnokban a nagyszabású III. Dunakanyar Néptánctalálkozó és verseny, valamint ezzel párhuzamosan a Majális is.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre, ahol kézműves programok, előadások, népi körhinta, és nép játékok teszik felejthetetlenné a Majálist.

Részletek ITT

Indonéz napok - Dunakeszi 2017

9. Dunakeszi Sportmajális

A hagyományos, majálisi programok mellett bemutatkoznak a Városi Sportegyesület Dunakeszi szakosztályai, helyi csoportok és formációk produkcióit láthatjátok majd a színpadon.

Körhinták, ingyenes ugrálóvár, finom falatok és hűsítő italok várják a Katonadombra látogatókat. A nap végén az Irigy Hónaljmirigy zenél.

Részletek ITT

10. Európa Fesztivál Vác 2019

2019. május 1-jén rendezik meg az Európa Fesztivált Vácon, a Duna-parton. A programok 14 órától kezdődnek, lesz táncbemutató, gyerekműsor, koncertek, arcfestés és csillámtetoválás is. Látogassatok el mindenképpen Vácra, ahol egy átlagos hétköznapon is felejthetetlen élményekkel gazdagodhattok!

Vác főtere

Megtaláltátok azt a programot, amely a leginkább passzol a terveitekhez? Akkor induljon a Majális a Dunakanyarban, kezdődjön a móka!

Megosztás: