Blog

téli program gyerekekkel

3+1 izgalmas 1,5 órás téli program gyerekekkel

Szívesen kimozdulnátok otthonról, de a hideg napokon zárva van a legtöbb kalandpark, és hosszú túrákra sem indulnátok szívesen a csemetékkel a zimankóban? Fogadjunk, hogy tudunk mutatni 3+1 olyan helyet, ahol garantáltan nem lesz unalmas egy 1,5 órás téli program gyerekekkel! Az ebéd miatt se aggódjatok, ehhez is van néhány tippünk!

Élmények Katalinpusztán – Ezt ne hagyjátok ki!

Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola

Tudtátok például azt, hogy a Katalinpusztai Kirándulóközpontnál három tanösvény is fut? A Gyadai tanösvény bejárása sokkal több idő, mint 1,5 óra, de nagyobb gyerekekkel ennek is bátran nekifuthattok. A kisebb csemetékkel viszont szuper úticél a Legyél te is kiserdész! tanösvény, amelynek csak 300 méter a hossza, a bejárása pedig alig 20-30 percet vesz igénybe. Babakocsival még télen is végigjárhatjátok, a gyerekek eközben megismerkedhetnek az erdő állataival.

Mit csinálhattok még a Kirándulóközpontnál?

A tanösvénynél a mászófán a legbátrabbak megszólaltathatják Hangya Dani csengőjét, de az erdei játszótér is kihagyhatatlan hely, a gyerekek imádják majd!

A parkolásról, és a nyitva tartásról ITT találtok hasznos infókat! Ne hagyjátok ki Szendehelyet, remek téli program gyerekekkel!

Irány a mesebirodalom – Sajdik gyűjtemény Vácon!

Sajdik könyvbemutató

Hatalmas tévedés, hogy a gyerekek minden múzeumban halálra unják magukat. A Sajdik Ferenc gyűjteményben legalábbis biztosan nem, hiszen itt a művész szemével ismerhetik meg a mesevárost, az pedig egyet jelent a humoros alkotásokkal, és imádnivaló karakterekkel. Tudjátok, mire gondolunk, igaz? Sajdik Ferenc rajzolta meg Gombóc Artúr, Pom Pom és a nagy Ho-ho-horgász karakterét is.

Mit csinálhattok még Vácon?

Először is, egyetek egy jó ebédet a környező utcákban, sétáljatok le a Duna-partra, és ha belefér az időtökbe, keressétek fel a Memento Mori kiállítóhelyet, hogy megismerjétek a váci múmiák elképesztő történetét!

Hihetetlennek tűnhet, de a 1,5 órába belefér egy gyors városnézés is Vácon, ide kattintva szuper útvonalat mutatunk hozzá!

Egy vár a fellegekben – A cél a visegrádi Fellegvár!

Budapest Visegrád vonattal

Mi még nem láttunk olyan gyereket, aki egy pillanatig is unatkozott volna a visegrádi várban. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a kőépület olyan számukra, mint egy valóságos labirintus, amely csak arra vár, hogy ők felfedezzék maguknak. A várban található kiállítások közül talán a panoptikumot kedvelik majd a legjobban, bár a vadászati, halászati és gazdálkodási kiállítás is tartogat számukra érdekességeket. Szuper téli program gyerekekkel!

Merre mehettek még Visegrádon?

Ha már Visegrádon vagytok, menjetek el alpesi bobozni, próbáljátok ki a jégpályát, és egyetek egy jót a város valamelyik éttermében. Hazai ízekre vágytok? Pizzáznátok? Reneszánsz ételeket kóstolnátok? Egyik sem akadály!

A vár nyitva tartásáról és a belépőjegyekről még több infót tudhattok meg ITT.

Vadbemutató Kert – Imádnivaló téli program gyerekkel!

Mogyoró-hegyi vadbemutató kert, téli program gyerekekkel

A 1,5 hektáros területen gímszarvasok és vaddisznók is élnek, persze egymástól elkülönített részeken. A Mogyoró-hegyi vadkertet murvázott úton tudjátok végigjárni masszívabb babakocsival, vagy hordozókendővel. Szánkót vigyetek magatokkal, mert a Mogyoró-hegyen és a Nagyvillám Sípályánál is lehet szánkózni a csemetékkel hóban!

Hirdetés

Ugye milyen tartalmasan el lehet tölteni a hideg napokon is 1,5 órát a friss levegőn gyerekekkel? Mi előre szóltunk, hogy ezekkel a programokkal nem nyúlhattok mellé!

Megosztás: