Blog

Ha szereted a Dunakanyart, ezek a külföldi úticélok neked lettek kitalálva!

A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb és leggazdagabb tájegysége, ahol a Duna folyásiránya nyugat-keletiről észak-délire változik. A folyam a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között folyik, és számos történelmi, kulturális és természeti látnivalót kínál a látogatóknak. Esztergom, Visegrád, Szentendre, Vác és Zebegény csak néhány példa a Dunakanyar gyöngyszemeire.

Fotó: canva.com

Ha már töviről hegyire bejártad a Dunakanyart, érdekelnek a last minute utak és szeretnél hasonlóan lenyűgöző helyeket megismerni az országhatárokon túl is, akkor ezeket a külföldi utazás ötleteket ajánljuk neked!

Wachau-völgy, Ausztria

A Duna alsó-ausztriai szakasza, amely Melk és Krems között húzódik. A völgy a gyönyörű tájairól, nagy történelmi gazdagságáról és borvidékéről híres. Itt található az UNESCO Világörökség részét képező Melki apátság, a Dürnsteini kastélyrom, ahol II. Richárd angol királyt fogva tartották, valamint számos barokk templom és várkastély.

Duna-delta, Románia

A Duna torkolata a Fekete-tengerbe, amely Európa legnagyobb mocsaras területe. A delta egyedülálló élőhelyet biztosít több mint 300 madárfajnak, 45 halfajnak és 1600 növényfajnak. A térség természetvédelmi terület, amely szintén az UNESCO Világörökség része.

Duna-kanyar, Németország

A Duna bajorországi szakasza, amely Regensburg és Passau között kanyarog. A kanyarban található az UNESCO Világörökség részét képező Regensburg óvárosa, a Walhalla emlékmű, amely Németország leghíresebb személyiségeinek állít emléket, valamint a Weltenburgi apátság, amely Európa legrégebbi sörfőzdéjét is magában foglalja.

Duna-kanyar, Szlovákia

A Duna felső szakasza, amely Pozsony és Komárom között kanyarog. A kanyarban található a Dévényi-kapu, ahol a Duna áttör a Kis-Kárpátokon, valamint a Garam- és az Ipoly-folyók torkolata. A térségben számos történelmi és kulturális nevezetesség is található, mint például a pozsonyi vár, az érsekújvári vár, a komáromi erődrendszer vagy az esztergomi bazilika.

Duna-völgy, Szerbia

A Duna középső szakasza, amely Belgrád és a Vaskapu között folyik. A völgyet lenyűgöző táj, gazdag történelem és változatos kultúra jellemzi. Itt található a Vaskapu-szoros, ahol a Duna áttör az Erdélyi-Kárpátokon és a Balkán-hegységen, valamint a Lepenski Vir régészeti lelőhely, ahol az egyik legrégebbi európai civilizáció nyomaira bukkantak.

Képek forrása: canva.com

(X)

Megosztás: