Blog

Szentendre

7 tuti programtipp, ha a Dunakanyarban töltenéd a hosszú hétvégét

Nyakunkon a hosszú hétvége, ráadásul végig ragyogó napsütéses időt jósolnak a meteorológusok, úgyhogy ideje megtervezni a hétvégi kiruccanást! Számos szuper program és felfedeznivaló vár benneteket ezúttal is a Dunakanyarban, mutatjuk, miket nem érdemes kihagyni!

FONTOS: ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a Dunakanyar eseményeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre ITT, és iratkozz fel YouTube csatornánkra.

Hirdetés

Március 12-15.

HUSZÁROS HÉTVÉGE A SZENTENDREi SKANZENBEN

Huszáros hétvége a Skanzenban
Fotó: Szentendrei Skanzen

Végre, végre itt a tavasz és újra megnyitja kapuit a Szentendrei Skanzen. Nem is akármilyen programmal, hanem rögtön egy 4 napig tartó eseménysorozattal, ahol korabeli huszárviseletbe öltözött huszárok varázsolják el a látogatókat. Kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, lovas díszbemutató, menő pecsétgyűjtő játék és még sok-sok izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat ezen a hétvégén.

A Skanzen után érdemes sétálni egyet Szentendrén. Szerezzetek be egy szuper lángost, fogyasszátok el közvetlenül a Duna partján, és élvezzétek a tavaszi nap első sugarait.

Március 12.

NAGYBÖRZSÖNYI ERDEI VASÚT – SZEZONNYITÁS

Nagybörzsönyi kisvasút - Nagyirtáspuszta
Fotó: I Love Dunakanyar

Végre tényleg itt a jó idő, úgyhogy igazán semmi akadálya, hogy Nagybörzsönybe vegyétek az irányt és robogjatok egyet a Nagybörzsönyi Erdei Vasúton a szezonnyitó hétvégéjükön.

TIPP! Ez bizony kutyabarát program! Négylábú kedvenceket sem kell otthon hagyni, ugyanis a kisvasútra fel lehet vinni őket, természetesen szájkosárral, pórázon vezetve, illetve nekik élőállat jegyet kell váltani.

Persze ha már Nagybörzsönyben jártok, a többi látnivalót se hagyjátok ki, mint például a késő Árpád-kori Szent István-templom vagy a szintén középkori műemlék Bányásztemplom.

XI. DUNAKANYAR KÉZMŰVES KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR – SZIGETMONOSTOR

Szigetmonostor bájos kis utcáin is érdemes egy nagyot sétálni a tavaszi napsütésben, utána pedig irány a Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár. A szervezők különleges kézműves kiállítással, vásárral, gyerek programokkal illetve több környékbeli finomsággal várnak benneteket ezen a napon.

SZŐDFESZT – SZŐD

Gyerekprogramok, néptáncbemutatók, Ismerős Arcok koncert, majd este egy fergeteges utcabál vár benneteket, ha szombaton Sződre, Magyarország egyik legrégebbi községébe látogattok.

Tipp! A kirándulást érdemes összekötni egy kellemes kis sétával a Sződligeti Horgásztónál, mely ezen a napon 9.00-15.00 óráig várja a látogatókat.

NÓGRÁDI VÁR TERMELŐI- ÉS KÉZMŰVES PIACA – NÓGRÁD

A Nógrádi vár meglátogatása minden évszakban igazi jolly joker családi vagy éppen randi program, de ezen a szombaton mindezt megfejelhetitek akár egy piacozással is. A termelői piacon nógrádi és környékbeli termelők és kézművesek szívvel-lélekkel készült portékái között válogathattok.

Hiszünk a fenntarthatóbb vásárlásban és mi magunk is előszeretettel választunk helyi, magyar termékeket. Erre most keresve sem találnátok jobb alkalmat, mint ez a kis nógrádi termelői piac.

VÁCI TAVASZI FESZTIVÁL NYITÓHANGVERSENY – VÁC

Váci Tavaszi Fesztivál 2022
Fotó: Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Facebook

Fantasztikus programsorozattal ünnepli Vác a tavasz beköszöntét, melynek nyitó eseménye erre a hétvégére esik éppen. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar hangversenye a Madách Imre Művelődési Központban kerül megrendezésre, melyre jegyek még kaphatóak.

Tipp! A koncert előtt tegyetek egy nagy sétát a városban, próbáljátok ki a Mária Terézia Melange-ot valamelyik hangulatos kávézóban. A látnivalókat mindehhez ITT találjátok (tudtok Vácra szűrni)!

Március 14.

TAVASZVÁRÓ JÓTÉKONYSÁGI KONCERT – ESZTERGOM

Tavaszváró Jótékonysági Koncert Esztergom
Fotó: Hernádi Ádám Facebook

A Széchenyi téren szervez koncertet Esztergom város önkormányzata az ukrajnai menekültek megsegítésére. A helyszínen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogadja majd a kárpátaljai menekülteknek szánt pénzadományaitokat.

A program 18.00-kor kezdődik a Tűzkerék xT fellépésével. Majd két igazi sztárcsapat követi őket: a Bagossy Brothers Company és a Tankcsapda.

Ha még több ötletre lenne szükségetek a hétvégi programok megtervezéséhez, nézzetek szét a látnivalók között is. Csodás hosszú hétvégét kívánunk Nektek!

Borítókép: I Love Dunakanyar

Megosztás: