Madas László Erdészeti Erdei Iskola

Madas László Erdészeti Erdei Iskola

INFORMÁCIÓK

Cím

Visegrád

Telefon

+36 26 398 227

E-mail

emh1988@gmail.com

Madas László Erdészeti Erdei Iskola

A Visegrádi-hegységben található Mogyoró-hegy nagyon népszerű kirándulóhely, évente több tízezren keresik fel a Fellegvár, a Salamon-torony, és a Mogyoró-hegyi Vadaspark miatt. Ezek szomszédságában található az 1988-ban alapított, későbbi alapítója nevét felvevő Madas László Erdészeti Erdei Iskola, hazánk és Európa legelső erdei iskolája, amely évente mintegy 8000 látogatót fogad.

Tickless 2024
Hirdetés

Az iskola a tevékenységével igyekszik az óvodás és általános iskoláskorú gyermekeket megszólítani, de természetesen a felnőttek számára is rengeteg érdekességet tartogatnak a szervezett programok, melyek egész évben látogathatóak.

Madas László Erdészeti Erdei Iskola – Programok

Az egy napra érkezőknek az „Erdei ünnepek” programsorozat és a tematikus túrák nyújtanak élményeket. A tematikus túrák között népszerű az „A kerékpártúra Mogyoróhegyről az Apátkúti-völgybe”, az „A rómaiaktól a török időkig – történelmi séta a Mogyoróhegyről a Fellegvárba”, és az „Eleink fegyvere – íjászat” is.Az Apátkúti-völgyben számos kalandban vehetünk részt, és gyönyörű természeti kincsekre bukkanhatunk. Erről ITT írtunk bővebben.

Akik a Madas László Erdészeti Erdei Iskola környékén található tanösvényeket szeretnék inkább felfedezni, azok számára ott a Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény, a Kisvillámi Vadvirágos tanösvény, a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, és az Áprily-völgyi Rege-Termő Tanösvény. Részletek és útvonalak ITT.

Kirándulás után a gyerekekkel érdemes játszani egy nagyot a Mogyoró-hegy játszóterének fa játékai között, hazafelé pedig a Sibrik-domb felfedezése nyújthat további izgalmas élményeket. Visegrádra összességében nem elég egyetlen egy nap, érdemes inkább egy egész hétvégére érkezni, és bebarangolni a népszerű, és kevésbé ismert látnivalók környékét.

Kapcsolat

Email: emh1988@gmail.com

Telefon: +36-26-398-227

Visegrádi Erdészet: +36-26-598-080

Megközelítés

Akik vonattal szeretnének érkezni, azoknak a Budapest-Nyugati-pályaudvar-Vác-Szob vonalon Nagymaros-Visegrád megállóhelyig kell utazni, Nagymarosról Visegrádra révvel kell átkelni, innen pedig a Visegrád-Kisvillám busszal lehet eljutni a Jurta táborig.A menetrend szerinti buszok májustól szeptemberig hétvégén és ünnepnapon közlekednek Szentendréről a Kisvillámra, egyéb esetekben buszt kell rendelni. Ehhez ott a Visegrádi Citybusz (30-958-2588), vagy a Szentendrei Volánbusz (26-311-996).

Akik autóval szeretnének az erdei iskolához menni, azoknak a 11-es főútról Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a Panoráma úton, vagy Visegrádról a Fellegvár felől kell érkezni. Visegrádról gyalogosan a Salamon-tornyon keresztül érhető el a Panoráma út, melyen haladva a Nagy-Villám irányában nagyjából 20 perc alatt közelíthető meg a tábor.

Fotók: parkerdo.hu

Település

Térkép

Visegrádi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Visegrádi szállásokBooking.com

Visegrádi szolgáltatások

Látnivalók a környéken

Megosztás: