Apátkúti-völgy

Apátkúti-völgy

Apátkúti-völgy

Az Apátkúti-völgy a Visegrádi-hegység egyik legszebb kirándulóhelye, annál is inkább, mert minden korosztály otthon érezheti magát az Apátkúti-patak közelében található vízesések, tavak, és erdei játszóterek ölelésében. A völgy bejárása 3-4 órát vesz igénybe, de a számos padnak, asztalnak köszönhetően bárhol dönthetünk úgy, hogy a 8,8 km-es táv helyett a Telgárthy-rét hűsítő fáit, vagy a pihenőhelyek egyikét választjuk. A környék a kerékpáros és a lovas kirándulók számára is bakancslistás hely. 

Hirdetés

Apátkúti-völgy – Kirándulás Visegrád közelében

Az Apátkúti-völgy azok számára ideális választás, akik a pörgős programok és a múzeumlátogatás helyett szívesen töltenek időt a szabadban, a friss levegőn, és a turistáktól távol keresnek kikapcsolódást. A völgyben található látnivalók közül muszáj kiemelni a  Bertényi Miklós Füvészkertet, az Ördögmalom-vízesést, a Telgárthy-rétet, a Kaán-forrást, és természetesen a Pisztrángos Tavakat.

Mindegyik önmagában is megér egy-egy külön találkozást, így eldönthetjük, hogy egész napos kirándulást tervezünk-e a környéken, vagy csak néhány órát töltenénk el Visegrádon. 

A Telgárthy-réten található fajátszótér kisebb gyerekek számára tartogat igazán izgalmakat, annál is inkább, mert utána szaladgálhatnak a hatalmas füves területen, ahol egyébként labdázáshoz is bőven akad hely. A rét mellett találjuk a Füvészkertet, amely előzetes bejelentkezés alapján bármikor látogatható. 

A közeli padoknak, asztaloknak és tűzgyújtó helyeknek köszönhetően a felnőttekre bográcsozás, és szalonnasütés vár, ezért baráti kikapcsolódáshoz kifejezetten jó választás ez az úti cél. Vizet a Kaán-forrás hűsítő vize biztosít majd a fáradt, de lelkes kirándulóknak. A környék családbarát, mosdót is találunk a réten, és kutyabarát programnak is ideális választás az Apátkúti-völgy bármely része. Kerékpárral a betonúton haladva 1,5-2 órás elfoglaltságot jelent a körbetekerés. Kikapcsolódás az Apátkúti-patak környékén

Amennyiben még több élményre vágyunk, a völgytől 10 perces autóútra találjuk a visegrádi Fellegvárat, ahonnan elképesztő dunai panoráma tárul elénk. A közelben canopy, kötél-, és bobpálya is van, de a Zsitvay-kilátó is bakancslistás hely, ráadásul az Országos Kéktúra útvonalán fekszik. 

A Salamon-torony innen szintén 10-15 perc autóval, közben pedig érdemes megállni a Sibrik-dombon, itt ugyanis megcsodálhatjuk Visegrád első várának és templomának romjait. 

Nyitva tartás

Az Apátkúti-völgy folyamatosan látogatható, minden évszakban. 

Apátkúti-völgy megközelítése

Az Apátkúti-völgy területe autóval, gyalogosan, és kerékpárral is megközelíthető, a parkolás a Telgárthy-rét melletti parkolóban ingyenesen megoldható. A Nagymarosi révtől a Rév utca – Nagy Lajos utca – Mátyás király utca vonalon érhető el. A Mátyás király utcán (amely párhuzamosan halad az Apátkúti-patakkal) végig kell menni egészen addig az elágazásig, ahol balra fordulva, a Panoráma utcán a Fellegvárba juthatunk, jobbra kanyarodva az Apátkúti-patak völgyébe érünk. A völgy Pilisszentlászlóról is megközelíthető, innen két piros jelzés is indul Visegrád felé, az egyiken a Pap-rétet érintve (aszfaltozott úton) lehet eljutni az Apátkúti-patak völgyébe, a másik, szintén piros jelzésű út sokszor a patakmederben halad.

Település

Térkép

Visegrádi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Visegrádi szállások

Visegrádi szolgáltatások

Visegrádi látnivalók

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: