Mátyás Király Történelmi Játszópark – Visegrád

Mátyás Király Történelmi Játszópark

!VÉGLEG BEZÁRT!

Mátyás Király Történelmi Játszópark Visegrád játszótér

INFORMÁCIÓK

Cím

Visegrád, Fő u. 4.

Mátyás Király Történelmi Játszópark

!VÉGLEG BEZÁRT!

A visegrádi Királyi Palotával szemben található történelmi játszópark és foglalkoztató ház igazán különleges élményeket tartogat azoknak a gyerekeknek, akik a veretes díszkapun átlépve egyenesen a Mátyás király mesék világába léphetnek be.

Hirdetés

A játszópark bejáratát két magyar és egy török vitéz őrzi, rajtuk keresztül juthatunk be a rendhagyó játszóparkba, amely nem mindennapi élményt nyújt a gyermekek számára. A Királyi Palota és a játszótér felkeresését érdemes egymással összekapcsolni, mert míg a Királyi Palotában a királyi udvar életét régészeti és történeti emlékeken keresztül lehet megismerni, addig a Mátyás király Történelmi Játszópark a mesék és regék világába kalauzol el bennünket Visegrádon.

A játszótér felkeresése még a felnőttek számára is élmény, hiszen a játékok nagyban különböznek egy átlagos magyar játszótér játékaitól. A fából készült, minden érzékszervre ható színes játékok minden csemetét megbabonáznak, nem csoda hát, ha újra és újra visszavágynak Mátyás világába.A játszóparkra érdemes legalább 2-3 órát szánni, mert bár a területe nem túl nagy, az útvesztőt a gyerekek legalább ötször körbe fogják járni, ezután kezdenek majd el ismerkedni a többi játékkal. Egy visegrádi kirándulással egybekötött játszótér látogatás remek családi napnak ígérkezik a friss levegőn, közel a Duna-parthoz és a Salamon-toronyhoz.

Nyitva tartás

2022. október 31-től ZÁRVA!

Várható nyitás: 2023. tavaszBelépőjegy árak

Gyermek (2 éves kortól): 500 Ft/Fő

Felnőtt kísérő: 200 Ft/Fő

Figyelem! A játszóparkban gyermekfelügyeletet nem tudnak biztosítani, a gyermekek csak felnőtt kísérővel együtt használhatják.

Megközelítés

Cím: 2025, Visegrád, Fő u. 4.

A Mátyás Király Történelmi Játszópark a 11-es számú főúttal párhuzamosan haladó Fő utcáról közelíthető meg, a parkolás a közeli hatalmas parkolóban könnyen megoldható. A menetrend szerint Esztergomból vagy Újpest, Városkaputól induló buszokról a Visegrád, Királyi Palota nevű megállónál kell leszállni, onnan nem több mint 2 perces sétával érhetünk a játszóparkhoz.

Visegrádi Mátyás Király Történelmi Játszópark – galéria

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Visegrádi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Visegrádi szállásokBooking.com

Visegrádi szolgáltatások

Látnivalók Visegrádon

Megosztás: