Hubertus kunyhó

Hubertus kunyhó

Hubertus kunyhó

INFORMÁCIÓK

Cím

Visegrád

Hubertus kunyhó

A Prédikálószéki-kilátót valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Azonban van egy hasonlóan elképesztő panorámával bíró kilátópont a hegy-gerincen, melyet már kevesebben ismernek. A Hubertus kunyhói elágazás alig 500 méterre található a Prédikálószéktől Pilisszentlászló felé vezető, piros háromszöggel jelzett úton.

Az elágazás ki is van táblázva, így nem lehet eltéveszteni. Ha a Prédikálószéktől ereszkedtek le Pilisszentlászló felé, az elágazásnál élesen balra kell kanyarodni. Innen már csupán nagyjából 100 métert kell sétálnotok a széles, erdészeti úton, hogy megpillantsátok a terméskövekkel kirakott kunyhó épületét.

Az erdészet tulajdonában álló Hubertus kunyhó bár sajnos nem látogatható, azonban az előtte kialakított hatalmas panorámaterasz a sziklabércen mindenképpen megér egy látogatást, hiszen pazar panoráma tárul elénk a szemközti Szent-Mihály hegyre. Érdemes a prédikálószéki túrátok során egy rövid pihenőt ide is beiktatni. Jó hír, hogy itt lényegesen kevesebben fordulnak meg, mint a mindenki által ismert Prédikálószéki kilátónál, így itt nyugodtabb körülmények között gyönyörködhettek majd a tájban és a csendben.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Hubertus kunyhó nyitvatartása:

Egész évben látogatható a panorámaterasz.

Hubertus kunyhó – galéria

Település

Térkép

Szállások a közelben

Látnivalók a közelben

Megosztás: