Visegrád

Visegrád

INFORMÁCIÓK

Alapítva

1 009

Népesség

1 824 fő

Terület

33,27 km2

Visegrád

Visegrád a Dunakanyar fővárosa, kulturális és turisztikai központja, amit a szolgáltatások milyensége és mennyisége is hűen tükröz.
A település fekvésének jelentőségét már a rómaiak is felismerték, majd az ezer éves magyar történelem során is többször központi szereppel bírt. Illik azt is megjegyezni, hogy már az új kőkorszakban is lakott terület volt, amit a szomszédos Lepencén talált tárgyak bizonyítanak, de vannak annak is nyomai, hogy már ennél korábban is járt erre ember. A történelem szerelmesei a Mátyás király múzeumban nyerhetnek betekintést a letűnt, ám annál fényesebb korokba.

Visegrádi vár, Fellegvár

Fotó: Bujtás Zoltán (Drone Eye Photography)

Fellegvár

Nem lehet mással kezdeni, mint a várral, melyre már Visegrád szláv eredetű neve is utal, ami annyit tesz, hogy fellegvár. A kilátás miatt még azoknak is kihagyhatatlan, akik nem óhajtanak belépőt fizetni a múzeumba, hiszen lábunk előtt hever a Dunakanyar és a Pilis. Már magából a jelentős történelmi helyszín meglátogatásából is csinálhatunk magunknak egy aktív túrát, de 2014-óta Volánbusszal is fel lehet jutni. És ha már a közlekedésnél tartunk, akkor Visegrádot tényleg nem lehet eltéveszteni: hajóval, busszal és vonattal (no meg egy komppal) is elérhető.

Hirdetés

Aktív és passzív kikapcsolódás

Természetesen a kalandvágyóbbak biciklire pattanva is vállalhatják már az odautat is, hiszen a környéken kiválóan kiépített bicikliút van. Az adrenalin szerelmesei is több lehetőségből válogathatnak, ugyanakkor Visegrádon be is lehet húzni a féket: legyen szó kultúrprogramokról vagy éppen welnessről.

Gasztronómia

Az étkezési lehetőségeink spektruma is igen széles, a pénztárcabarát falatozótól tart a „pesti” árakkal (2500 a könnyedebb főétel köret nélkül) dolgozó éttermekig. Utóbbiakról kijelenthető, hogy még nem tört be mindenhova a gasztroforradalom, ami még nem is lenne minden esetben baj, de a „hagyományos” vendéglátásban is vannak elvétve hibák. Ugyanakkor nekünk sikerült kiválót ennünk Visegrádon, elég volt kicsit körbenézni a neten.

Szálláshelyek

A szállások tekintetében is színes a paletta: néhány ezer forinttól is lehet egy kedves kis apartmant lőni, árban itt sincsen szignifikáns különbség a környező településekhez képest. Ugyanakkor a nagy létesítményekkel kitűnik környezetéből Visegrád, ezeken a helyeken már komolyabb tízezreket is el lehet égetni, ha úgy tartja kedvünk, természetesen ezzel a szolgáltatások mennyisége és minősége is nő.

Térkép

Programok Visegrádon

Júl 10

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

július 10 - 08:00 - július 12 - 17:00
Visegrád
Visegrádi szállásokBooking.com

Visegrádi látnivalók

Kapcsolódó cikkek