Keresztelő Szent János-templom

Visegrádi Keresztelő Szent János-templom

INFORMÁCIÓK

Cím

Visegrád, Fő u. 91.

Telefon

+36 26 398 006

Visegrádi Keresztelő Szent János-templom

 A Visegrádi Keresztelő Szent János-templom az 1700-as években, barokk stílusban épült, Schade Lénárt tervei alapján. Az épület Visegrád központjában áll, néhány perces sétára a Királyi Palotától és a Palotaháztól. Az egyhajós, egytornyú, boltozatos belsőterű templom főoltára a budavári Zsigmond-kápolnából származik, a szószék, a padok, és keresztelőmedence a XVIII. századból maradt ránk. 

Hirdetés

Visegrádi Keresztelő Szent János-templom – Tudnivalók

A 14. században Visegrád az ország fővárosa volt, a települést németek és a magyarok lakták. A községben több templom is állt, a Mária-templom, Szent László temploma, a Szent György tiszteletére emelt kápolna, illetve a várban épített Keresztelő Szent János templom. Mint az ismeretes, Visegrád és a Fellegvár több ostromot szenvedett el 1526 után, a török kiűzése után a plébánia 1712-ben állt újra vissza. 1712-ben épült templom a Rév utcában az egykori ferences kolostor maradványaiból, melyet 1756-ban átépítettek. A ma is látogatható barokk templomot 1773‑82 között emelték.

Hotel Visegrád
Hirdetés

A templomot mindenképpen érdemes felkeresni egy visegrádi kirándulás alkalmával, különösen az oltárkép hívja magára a figyelmünket, amely az 1930-as években került Visegrádra. A templomot 1960 óta külsőleg és belsőleg is több alkalommal renoválták. A templom fontos hagyománya az úrnapi virágszőnyeg, amely a készítésétől nagyjából egy hónapig látható még. 

A templom közelében az Áprily Lajos-szobor, a Salamon-torony és a Kálvária is bakancslistás látnivaló.Elérhetőség

Tel.: 06-26-398-006

Visegrád, 2025, Fő u. 91.

A miserendről és az ünnepi misékről a templom kapuján található több információ kifüggesztve. Megközelítés

A Visegrádi Keresztelő Szent János-templom a 11-es útról közelíthető meg, a parkolás a Palotaház melletti hatalmas parkolóban könnyedén megoldható, innen néhány perces sétára található a templom. A menetrend szerint Esztergomból vagy Újpest, Városkaputól induló buszokról a Visegrád, Nagymarosi rév nevű megállónál kell leszállni (menetrend), onnan nem több mint 5-6 perces sétával érhetünk a templomhoz. Kerékpárral az EV6-os kerékpárúton haladva kerekezhetünk Nagymarosig, onnan a révvel átkelve Visegrád központjába érkezünk. 

Település

Térkép

Visegrádi programok

Visegrádi szállások

Visegrádi szolgáltatások

Visegrádi látnivalók

Megosztás: