Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, Visegrád

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény – Visegrád

A Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény teljes egészében a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, a visegrádi Mogyoró-hegy természeti szépségeit, változatos növény- és állatvilágát mutatja be. Gyerekekkel Visegrádon igazi jolly joker program, melynek bejárása hivatalosan nagyjából 1 órát vesz igénybe, hiszen csupán 1 km hosszú és 50 m a szintemelkedés. Persze természetesen érdemes azzal számolni, hogy a Vadasparktól és az erdei játszótértől nem olyan könnyű továbbindulni, ha az ember gyerekekkel vág neki a sétának.

Tickless 2024
Hirdetés

A tanösvény kiindulópontjánál hatalmas, díjmentes parkoló található. Az út végig jól jelzett, minden állomásponton ismertető táblákkal van ellátva. A látnivalók részletes leírása pedig a kirándulásvezető füzetben található, melyet Ti is beszerezhettek az Erdei Művelődési Házban, a Mogyoróhegy Étteremben vagy a Jurta Kempingben.

Az útvonal részben burkolt úton vezet, rövid szakaszon erdei ösvényen halad, illetve lépcső is akad a tanösvényen, így babakocsi helyett mindenképp érdemes babahordozót választani.

A tanösvény egész évben, díjmentesen látogatható.

MOGYORÓHEGYI TERMÉSZETISMERETI TANÖSVÉNY ÁLLOMÁSPONTOK:

  1. Vadaspark
  2. Kaszáló
  3. Székelykapu
  4. Erdészek Barátság Parkja
  5. Panoráma
  6. Boglárka-forrás
  7. Szurdokerdő
  8. Rekettyés tölgyes
  9. Nádas-tó
  10. Erdőszegély

A Tanösvény bejárása után akár piknikezhettek, bográcsozhattok, sütögethettek is a Mogyoróhegyen, hiszen több erre kialakított helyet is találtok a hegyen, melyek mellett erdei játszótér is található, így garantáltan minden korosztály számára izgalmas program lehet egy itt eltöltött nap.

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény – Galéria

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Visegrádi szállások

Visegrádi látnivalók

Megosztás: