Teknős Tanösvény – Dunakeszi

Teknős Tanösvény – Dunakeszi

Teknős Tanösvény, Dunakeszi

INFORMÁCIÓK

Cím

Dunakeszi, Nádas u. 6.

Útvonal hossza

900 méter

Bejárás ideje

30-60 perc

Belépőjegy

ingyenesen látogatható

Nyitvatartás

folyamatos

Teknős Tanösvény – Dunakeszi

Dunakeszin, az Auchan szomszédságában került kialakításra a tőzeglápvidéket bemutató hangulatos tanösvény, a Teknős Tanösvény, melyet bejárva elénk tárul a lápok rejtett állatvilága és vadregényes növényvilága. Betekintést nyerhetünk a lápok kialakulásának hátterébe és jelentőségükbe. Két rejtett, állandó tavacska felett, nádasokkal szegélyezett pallósorokon fedezhetitek fel ezt a különleges látnivalót.

Hét fő állomás, 4 ismeretterjesztő pavilon, pallósétány, hidak, kilátó, mászófal… csupa izgalmas élményelem fogad itt benneteket, ami a gyerekeknek igazán kalandossá varázsolja a sétát, miközben felfedezitek a tőzeglápot, a talajszinttől, a gyepszinten át egészen a bokrosok élővilágáig.

Ha kellően csendesen sétáltok, akár a tanösvény névadójával, a mocsári teknőssel is találkozhattok a tanösvény bejárása során. De emellett számos állat és növényfajt fedezhettek fel, ha szemfülesen sétáltok, mint például: jégmadár, szürke gém, vadkacsa, vízisikló, varangy, kecskebéka, pettyes gőte, szitakötő, de még akár hódot és mókust is.

A tanösvény bejárása teljesen biztonságos, a korlátokon sem tudnak kiesni a kicsik. Ajánljuk suli, ovi, de akár nagybevásárlás utáni levezetésnek is. A pallósétány kialakítását klímatudatos, természetbarát építészeti megoldásokkal gazdagították, s a természetben legritkábban előforduló színt, a kéket választották domináns színéül.

TEKNŐS TANÖSVÉNY – TUDNIVALÓK

A tanösvény hossza: 900 méter

Bejárás ideje: kényelmesen 1 óra

TEKNŐS TANÖSVÉNY ÁLLOMÁSAI:

7 állomás, 4 pavilon, melyből kettő kilátóként is funkcionál

TEKNŐS TANÖSVÉNY NYITVA TARTÁS:

Egész évben látogatható napkeltétől napnyugtáig. Sötétben nem ajánlott.

BELÉPŐJEGY ÁRAK

A tanösvény ingyenesen látogatható

TEKNŐS TANÖSVÉNY MEGKÖZELÍTÉSE, TEREPVISZONYOK

Cím: 2120 Dunakeszi, Nádas u. 6.

Dunakeszin az Auchan bevásárlóközpont szomszédságában található a tanösvény. Parkolni a bevásárlóközpont mögött érdemes, innen indul a séta.

Budapestről a 104-es busszal tudtok érkezni tömegközlekedéssel. A buszmegállóból és a parkolóból is már látható a tanösvény elején található lépcsős fa építmény.

A tanösvényen szintemelkedéssel nem kell számolnotok. Mivel a terep lápos, így nagyobb esőzések után sárra esetleg nagyobb vízre lehet számítani, amikor érdemes inkább a pallókon közlekedni. A kijelölt útról letérni tilos, ugyanis a lápokban olyan helyeken is lehet mélyvíz, ahol nem látszik.

Terep babakocsival végigjárható az út, néhány lépcsőt leszámítva a tanösvény elején és végén. Így mi inkább a hordozást javasoljuk Nektek. (Plusz előfordulhatnak kidőlt fák, letört faágak is.)

Teknős Tanösvény – galéria:

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

További látnivalók Dunakeszin

Megosztás: