A Hét Vezér harangja

A Hét Vezér harangja – Verőce

INFORMÁCIÓK

Cím

Verőce, Árpád út 5.

A Hét Vezér harangja – Verőce

Verőce Vác felőli szélén, a focipályával szemben a Duna parton áll hét nagyon szép és monumentális harangláb, amelyek a honfoglaló hét vezérnek állítanak emléket. A műalkotást Makovecz Imre és csapata készítette 2000-ben, és eredetileg Budapesten a Hősök terén mutatták be. Ezt követően Verőce előbb kölcsön kapta, majd végleg itt maradtak, így a településnek egy fillérjébe sem kerültek. Ha erre járunk, érdemes megállni, ugyanis a hét minden napján más és más dallam csendül fel Tolcsvay Béla zenéivel, amit reggel, délben és este is meghallgathatunk.

Hirdetés

Nyitva tartás:

folyamatosan

Megközelítés:

Gépjárművel Vác felől a 12-es úton, a Verőce táblától alig néhány 10 méterre. Parkolási lehetőség legközelebb a focipálya melletti parkolóban. Ha busszal vagy vonattal érkezünk, úgy akár 6-7 perces séta is várhat ránk. Az előbbi esetén az Árpád úton Vác felé kell haladnunk, míg el nem érjük a focipályát, és meg nem pillantjuk vele szemben a haranglábakat.

Ha vonattal érkezünk, úgy a József Attila utcán át érhetjük el előbb az Árpád utat, majd itt balra kanyarodva 200-300 méter után érkezünk meg a haranglábakhoz.

Település

Térkép

Verőcei programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Verőcei szállások

Verőcei szállások

További látnivalók Verőcén

Témába vág

Megosztás: