Retro Design Center

Retro Design Center

INFORMÁCIÓK

Cím

Szentendre, Rév u. 4.

Telefon

+36 30 823 5875

E-mail

retrodesigncenter@gmail.com

Retro Design Center

A Retro Design Center múzeum garantáltan visszarepíti látogatóit a ’70-80-as évekbe, és régi szép emlékeket idéz meg a kiállítási tárgyak hosszú, gondos kiválasztásának köszönhetően. A megtekintése minden korosztály számára izgalmas, de azoknak mindenképpen, akik saját lakásukban, és házukban is egykor ezek között a – ma már retró – tárgyak, játékok és személyes emlékek között éltek. 

Hirdetés

Retro Design Center – Tudnivalók

Az interaktív kiállítás közel 1000 négyzetméteren, külső és belső tereken mutatja be a 40-50 évvel ezelőtti mindennapokat. 

A külső kiállítótérben található 30 autó (rózsaszín kabrio Wartburg, műfűvel borított IZS, rally autók, Ikarus busz) különlegessége, hogy közelről is meg lehet őket tekinteni, sőt, akár be is ülhetünk egy retro mintás Trabant kombiba, vagy akár egy zöld Multicar munkagépbe. Természetesen a fotózás is megengedett, hiszen a tulajdonosok is úgy vélik, hogy egy Ikarus busszal mindenki szívesen készítene a helyszínen egy szelfit. 

Az alagsorban található kismotorok, az autószerelő műhely és az autósboltos dioráma garantáltan leköti majd az érdeklődők figyelmét, míg a belső térben megtekinthetjük a játékokat, és egy berendezett lakást is. A nappali, konyha és kamra időutazásra csábít bennünket, ahogyan a TV maci, a Rubik-kocka és a számos diafilm is. 

A Retro Design Center megtekintése több órát is igénybe vehet, utána pedig jóleső érzés tenni egy sétát a szentendrei Duna korzón, vagy sétahajózni Szentendre legszebb Duna szakaszán. 

Nyitva tartás: 

Szombat és vasárnap: 10:00–17:00 

Belépőjegy:

Felnőtt belépő: 2.000.- HUF

Gyermek (4-14 év): 1.000.- HUF 

Diák (15-26 év): 1.500. – HUF

Nyugdíjas: 1.500.-HUF 

Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyermek): 5.000.-HUF

Elérhetőségek

Cím: 2000 Szentendre, Rév utca 4. 

Tel.: +36 30 823 5875

Mail: retrodesigncenter@gmail.com Retro Design Center megközelítése

A Retro Design Center megközelíthető Budapest felől a H5-ös hévvel (menetrend), vagy az Esztergom-Budapest között a 11-es számú főúton közlekedő menetrendszerinti autóbusszal. Szentendre, Autóbusz állomás, vagy Szentendre, Bükkös patak vagy Izbégi elágazás nevű megállóktól egyaránt 10-15 perces sétára található (menetrend). Biciklivel a Duna-korzó irányából érdemes megközelíteni. Aki autóval érkezik, számítson rá, hogy a belvárosban mindenhol fizetős parkolókkal fog találkozni.

Település

Térkép

Szentendrei programok

Szentendrei szállások

Szentendrei látnivalók

Megosztás: