Dömörkapu vízesés

Dömörkapu vízesés

INFORMÁCIÓK

Cím

Szentendre, Dömörkapu

Dömörkapu vízesés – Szentendre

Az 587 méter magas Bölcső-hegy oldalában számos forrás fakad, közülük a legbővebb vízhozamú és a legismertebb a Lajos-forrás. Szentendre felől kitáblázott út vezet fel a forrásig, itt kiépített parkoló várja a kirándulni vágyókat. A túrát a Dömörkapuig a zöld háromszög jelzésen kell megkezdeni.

Az ösvény a turistaházzal szemben indul, ezen juthatunk el a Dömörkapuig. Az úton lejtők, és kapaszkodók váltogatják egymást, így közepesen nehéz túrára kell számítani.

Hirdetés

A kilátás gyönyörű, és meg lehet pihenni a Kőrösi Csoma Sándor kilátópihenőnél is. A műútra kiérve, majd azon balra fordulva kényelmes sétával jutunk el a Dömörkapu vízesésig. A hídnál már látható az apró vízesés, amelyet a kőlépcsőkön leereszkedve lehet közelebbről megtekinteni.

Nyitva tartás:

folyamatosan

Elérhetőség:

Szentendre, Jóvízmajor, 2000 (útvonalterv)

Autóval a 11-es számú főútról a Szentlászlói útra kell lekanyarodni, onnan nagyjából 10-15 percre található a parkoló a Lajos-forrásnál. Gyalogosan ugyanez kb. 2 óra. Buszok Szentendre, Autóbusz állomásról indulnak, innen Dömörkapuig közlekednek, amely nagyjából 8,2 km és 20 perc.

Település

Térkép

Skanzen – Szentendre
Hirdetés

Szentendrei programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Szentendrei szállások

További látnivalók Szentendrén

Témába vág

Megosztás: