Hubay Ház – Karácsony Múzeum

Hubay Ház – Karácsony Múzeum

Hubay Ház - Karácsony Múzeum Szentendre

INFORMÁCIÓK

Cím

Szentendre, Bercsényi u. 1.

Telefon

+36 26 500 230

E-mail

hubayhaz@gmail.com

Hubay Ház – Karácsony Múzeum Szentendre

A Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet, más néven Karácsony múzeum Szentendre egyik legérdekesebb látnivalója, annál is inkább, mert a karácsony témáját felölelő kiállítóhely és bolt minden évszakban nyitott kapuval várja az érdeklődőket. A főtértől csupán néhány lépésre fekvő épületben olyan ünnepi hangulat vár a legmelegebb nyári napokon is, hogy azoknak különösen érdemes felkeresni a helyet, akik kedvelik a rendhagyó programokat, vagy igazi karácsonyimádók. 

Tickless 2024
Hirdetés

Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet – Tudnivalók

Az épületbe lépve megtekinthetjük a kiállítást, illetve az üzletet is. A két helyiség külön is látogatható, bár a folyosók egymásba kapcsolódnak. A hangulat garantáltan meghozza a kedvet ahhoz, hogy a régi emlékeket és a modern karácsonyi dekorációt ugyanolyan érdeklődéssel kövessük nyomon.

A kiállítás olyan régi képeslapokat, és karácsonyi dekorációkat rejt, amelyek visszarepítenek bennünket az évtizedekkel ezelőtti Szentestékhez. A díszek régiek, de kiváló állapotban vannak. A múzeum felidézi a karácsonyi képeslapküldés hagyományának szépségét, és szinte biztos, hogy felfedezünk néhány kiállítási tárgyat, amely a nagyszüleink otthonában is fellelhető volt az ünnepek idején. 

Az üzlet nagyobb területen fekszik, mint a kiállítás, itt a diótörők, angyalkák, hógömbök, karácsonyfadíszek, terményekből, üvegből és műanyagból készült díszek mellett igazi kuriózumokra bukkanhatunk. Szinte nincs olyan karácsonyi dekoráció, amely ne képviseltetné magát a boltban, ahol még az előtér is olyan, mint a Mikulás háza. A Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet kihagyhatatlan látnivaló, akárhányszor keressük fel, garantáltan újabb és újabb érdekességekre bukkanunk. Az árak kissé magasak, de egy-egy szuvenír minden bizonnyal akkor is hazajön velünk, ha nem terveztünk a 40 fokos melegben csúcsdíszt vásárolni. 

Gyerekekkel is ajánljuk a hely felkeresését, de érdemes óvatosan közlekedni, mert sok a törékeny termék a polcokon! 

Nyitva tartás

Hétfőtől vasárnapig: 10:00-18:00

A kiállítótér mindenki számára ingyenesen látogatható!

Elérhetőségek

2000, Szentendre, Bercsényi u. 1.

Tel.: 06 (26) 500 230

Email: hubayhaz@gmail.com

Karácsony Múzeum megközelítése

A Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet megközelíthető Budapest felől a H5-ös hévvel (menetrend), vagy az Esztergom-Budapest között a 11-es számú főúton közlekedő menetrendszerinti autóbusszal (menetrend). Szentendre, Autóbusz állomás, vagy Szentendre, Bükkös patak nevű megállóktól egyaránt 10-12 perces sétára található. Biciklivel a Duna korzó irányából érdemes megközelíteni. Aki autóval érkezik, számítson rá, hogy a belvárosban mindenhol fizetős parkolókkal fog találkozni.

Karácsony Múzeum Szentendre – GALÉRIA

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Szentendrei programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Szentendrei szállások

Szentendrei látnivalók

Megosztás: