Búbánatvölgy

Búbánatvölgy

Búbánatvölgy – Esztergom

Búbánatvölgy a Dunakanyar egyik rejtett zugában helyezkedik el, bográcsozáshoz, szalonnasütéshez, futáshoz és horgászáshoz is a lehető legjobb helyszín. Könnyedén megközelíthető, mégis csendes, félreeső helyen található. A Kerek-tó nyugati oldalán a Szamárhegy magasodik, sokan járnak ide horgászversenyekre, de a Dédai-horgásztó is remek hely a horgászáshoz.

Villa Gran Esztegom
Hirdetés

Aki a Dédai-tóhoz szeretne ellátogatni, az mindenképpen nézzen utána az útvonalnak, mert egy darabig ugyan ki van plakátozva a helyes irány, de utána már nehezen követhető. A Búbánatvölgy nem csak a horgászok kedvenc pihenőhelye, de nagyon népszerű turistacélpont is. Sokan bicikliznek erre a kis forgalom miatt, de gyerekekkel is érdemes felkeresni a helyet, akik egy remek, korszerű játékokkal felszerelt játszótéren is múlathatják az időt. Babakocsival is könnyű közlekedni, és kutyasétáltatásra is tökéletes a környék. A völgy egyre népszerűbb a nyaralni vágyó turisták körében, de egynapos osztálykirándulásokat, baráti összejöveteleket is érdemes ide szervezni.

Hirdetés

Nyitva tartás:

folyamatosan látogatható, de a horgászni vágyóknak figyelembe kell venni a tavak nyitva tartását, mert az időjárás függvényében változhat.

Búbánatvölgy megközelítése:

Búbánatvölgy, Esztergom, 2500

Búbánatvölgy a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán. Északról a 11-es főút és a Duna határolja. Budapesttől 50 km-re, és kb. 1 órás útra található, de aki busszal szeretne érkezni, annak is nagyon egyszerű a dolga, hiszen a Budapest–Szentendre–Visegrád–Esztergom vonalon közlekedő buszról a „Búbánatvölgye” nevű megállónál kell csak leszállni. Innen kellemes sétával körbe lehet járni a tavak környékét.

Aki szívesen biciklizik, annak Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény-Szob érintésével az EV6-os számúkerékpárúton, Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton kell haladnia. Basaharc után nem sokkal, balra kanyarodva érkezhet végül a tavakhoz.

Település

Térkép

Esztergomi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Esztergomi szállások

További látnivalók Esztergomban

Témába vág

Megosztás: