Királyréti Hajtánypálya

Királyréti Hajtánypálya

INFORMÁCIÓK

Cím

Szokolya - Királyrét

Telefon

+36 20 852 4512

E-mail

hajtanypalya@gmail.com

Királyréti Hajtánypálya

A Királyréti Hajtánypálya Királyréten, a Börzsöny legkisebb medencéjében fekszik, hihetetlenül népszerű az ide érkező családok körében. A Királyréti Erdei Vasút mellett fekvő terület élményekben gazdag, gyermekbarát programot kínál. Az emberi erővel (lábbal, pedálok segítéségével) meghajtható, sínen közlekedő járművekkel egy 750 méter hosszú vasúti körpályán haladhatunk, amelynek körüljárása tempótól függően nem több 5-10 percnél.

Egy hajtány 4 személyes, ebből 2 fő hajthatja, 2 fő pedig utasként tud utazni rajta. Egy kb 10 éves gyerek már gond nélkül tudja hajtani a hajtányokat, az ennél kisebbeknek inkább azt javasolják, hogy utasként utazzanak rajtuk. Remek családi program, de iskolás csoportok és baráti társaságok számára is tartogat izgalmakat.

Fontos tudni, hogy a hajtányok nincsenek akadálymentesítve, és biztonsági öv sincs rajtuk, ezért a gyerekek mellé mindenképpen szükség lesz kísérőre is.

Hirdetés

Kirándulás a Királyréti Hajtánypálya környékén

A hajtánypálya környékén a gyerekek számára remek szabadidős elfoglaltságot kínál a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, illetve a Királyréti tanösvény, míg a bátrabb túrázóknak a Csóványosi-kilátó a lehető legizgalmasabb úti cél.

A királyréti parkolónál kihelyezett információs táblákon megtalálhatóak a környék kerékpáros útvonalai, az étteremben pedig nyugodtan megebédelhetünk, az ár/érték arány megfelelő.

A környék bababarát, gyermekbarát és állatbarát, és bár sétálgatni babakocsival is lehet, a könnyebb haladás érdekében érdemes inkább a hordozókendő mellett dönteni.Nyitva tartás

Márciusban és áprilisban: munkanapokon csak rendelésre, hétvégén: 10.30 – 16.30

Májusban és júniusban: munkanapokon 9.30 – 16.30, hétvégén: 9.30 – 18.30

Júliusban és augusztusban: munkanapokon: 10.30 – 16.30, hétvégén: 9.30 – 18.30

Mivel a Királyréti Hajtánypálya csak megfelelő időjárási körülmények esetén nyit ki (esőben, hóban nem üzemel), ezért mielőtt útnak indulunk, érdemes a megadott telefonszámon tájékozódni a nyitva tartásról.

Elérhetőségek

E-mail: hajtanypalya@gmail.com;

Tel.: +36-20/852-4512Megközelítés

Budapesttől nagyjából 1 óra távolságra található Királyrét, közúton Kismarosról Szokolyán keresztül érhető el. Aki tömegközlekedéssel érkezne ide, annak a Kismarosról induló helyközi autóbusszal kell utaznia (menetrend), vagy a Királyréti Erdei Vasút járataival. A Királyréti Hajtánypálya a kisvonat végállomásától nagyjából 100 méterre található.

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Közelgő események

Szállástippek

Ezeket ne hagyd ki

Látnivalók a környéken

Megosztás: