Várhegy kilátó Királyrét

Várhegy kilátó Királyrét

Várhegy kilátó Királyrét

INFORMÁCIÓK

Cím

Szokolya-Királyrét

Várhegy kilátó Királyrét

A Börzsöny egyik legszebb részén, az Ipolyerdő Zrt. területén található Várhegy-kilátó 2020-ban készült el, Királyréttől fél óra sétára van mindössze. Maga Királyrét 260 méteres magasságon fekszik Kismaros, Kóspallag és Szokolya szomszédságában, és számos élménnyel várja azokat, akik felfedeznék a környék kirándulóhelyeit, és gyermekbarát programjait.

Várhegy kilátó Királyrét

A 350 méter magas Várhegyen áll a 20 méter magas, háromszög alapú, csonka gúla formájú, faszerkezetes Várhegy-kilátó. A faszerkezet fenyő, illetve tölgy felhasználásával készült, a kilátószint padlózata a betonozás alapszintjéhez képest 15 méterre emelkedik.

Tickless 2024
Hirdetés

A Várhegy-kilátó háromszintes, az első és a második emeleten megpihenhetünk a kihelyezett padokon, míg a harmadik emelet körpanorámával vár bennünket. Páratlan kilátás tárul a szemünk elé. Látható innen a Sas-hegy, a Só-hegy, a Kő-hegy, a Kopasz-hegy, a Nagy-Inóc, a Nagy Hideg-hegy, a Csóványos, a Karancs, jó időben, hidegfront után pedig a Dobsináig is ellátni.

Ha a környéken kirándulunk, érdemes még felkeresni a Királyréti Kirándulóközpontot, a Királyréti tanösvényt, és amennyiben közlekedik, a Királyréti Erdei Kisvasutat, valamint a Hajtánypályát is.

Várhegy kilátó Királyrét

Fotó: Bujtás Zoltán – Drone Eye Photography

Várhegy kilátó – nyitva tartás:

A kilátó minden nap 0-24 óráig látogatható.

Várhegy kilátó Királyrét megközelítése:

47°53’38.93″É; 18°58’53.22″K, található Királyréten, a Várhegy tetején.

Három turistajelzés – piros, zöld és sárga háromszög – is vezet a Várhegy-kilátó lábához, mindhárom Királyrétről indul. A távolság kb. 1,5 km, a szintemelkedés pedig 90 m. Nagyjából fél órás sétával kényelmesen fel lehet érni. Terep babakocsival a sárga háromszög jelzésen érdemes elindulni. Mivel az utak erdei utak, földesek, esős időben sarasak. Minden esetben célszerű az időjárás és útviszonyoknak megfelelően öltözni.

Drónfelvételek: Bujtás Zoltán – Drone Eye Photography
Képek: I Love Dunakanyar

Várhegy kilátó – galéria:

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Közelgő események

Szállástippek

Ezeket ne hagyd ki

Látnivalók a környéken

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: