Püspöki Palota

Váci Püspöki Palota

INFORMÁCIÓK

Cím

Vác, Migazzi Kristóf tér 1.

Telefon

+36 27 315 235

Váci Püspöki Palota

A Váci Püspöki Palota barokk stílusú műemléképület, Vác főterétől sétatávolságra található. A Palota váci iparosok munkájával készült 1768 és 1775 között, Meissl Frigyes építész tervei alapján. Az építtető, mint oly sok más váci épület esetében, gróf Migazzi Kristóf püspök volt. Franz Anton Pilgram osztrák építész Eszterházy Károly püspök elgondolása szerint eredetileg a főhomlokzatával a székesegyházra néző palotát tervezett. (A székesegyház és a Püspöki palota igen közel áll egymáshoz.) A kétemeletes palota legdíszesebb része a hármasablakos aula és a főbejárat.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A Váci Püspöki Palota a Váci egyházmegyéhez tartozik.

A Palotában gyakran tartanak szervezett pincebejárást, amely során még több információt kaphatunk az épület történetével kapcsolatban. Szintén gyakoriak az épületben a koncertek, és más előadások. A védett parkban számos különleges növénnyel találkozhatunk.

A Váci Püspöki Palota nyitvatartása:

Előzetes megkeresést és egyeztetést követően az épület egész évben látogatható.A Váci Püspöki Palota megközelítése:

2600 Vác, Migazzi Kristóf tér 1.

Vác Budapest belvárosától 45 km-re található, a Duna bal partján, Verőce és Sződliget között, a Szentendrei-szigettel szemben fekszik. A Püspöki Palota megközelíthető révvel Tahitótfalu felől, vonattal Budapest és Szob irányából, valamint távolsági busszal és autóval a 2.-es számú főútról. Vác belvárosától, a Március 15. tértől 10-15 perces sétával elérhető a Köztársaság út és a József Attila sétány irányából is.

Település

Térkép

Váci programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Váci szállások

Váci szolgáltatások

Váci látnivalók

Megosztás: