Törökmező

Törökmező

Törökmező kirándulás

INFORMÁCIÓK

Cím

Nagymaros

Iratkozz fel csatornánkra

Törökmező

Törökmező Nagymaros külterületi településrésze, a Duna bal partján található. A börzsönyi kirándulások egyik népszerű úti célja, természeti kincseinek köszönhetően több ezer turista keresi fel évente. Családbarát és kutyabarát kirándulóhely, akár kisebb gyerekekkel is felkereshetjük.

Látnivalók Törökmező környékén

Törökmező Kalandpark

A Törömező Kalandpark magaslati kötélpályákkal, egy 600m hosszú Tiroli csúszópályával, és mászófallal várja azokat, akik aktív pihenésre vágynak a Börzsöny szívében. A környéken állatsimogató, erdei tornapálya, röplabdapálya, és játszótér is található, ideális célpont családi kikapcsolódáshoz, és baráti pihenésekhez. 

A kötélpályák között gyermekpálya, junior pálya és felnőtt pálya is van, a kalandpark használata 3 éves kortól ajánlott. 

Törökmező Állatpark

Az Állatpark felkeresése minden korosztály számára remek szabadidős programot ígér, a parkban közel 50 állatfajjal, közöttük egzotikus ritkaságokkal is találkozhatunk. Az állatsimogató, és a terráriumszoba a gyerekek nagy kedvence, de emellett a tematikus ismeretterjesztő programok is sok érdekességet tartogatnak.

A park látogatása ingyenes, hétfő kivételével minden nap felkereshetjük.

Hirdetés

Törökmezői tanösvény

A Törökmezői tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet. Kirándulás közben megismerhetjük a Nagymaros és Zebegény között húzódó rét történetét, és erdei állatokkal is találkozhatunk.  

A Dél-Börzsöny természeti kincsei sok látnivalót tartogatnak a kirándulók számára. A túra végén pedig elképesztő dunai panoráma tárul elénk a Hegyes-tető kilátójából, amely külső megjelenésében is páratlan, hiszen egy középkori bástyához hasonlít. Évente több ezer kiránduló látogat a Julianus-kilátóhoz, hogy remek fotókat készítsen a Dunakanyarról, és hogy az építmény lábánál piknikezzen. 

A tanösvény kiindulópontja Törökmező, az út hossza 6,5 kilométer, és 3 óra, a zöld T  jelzést követve érhetünk egyik állomásról a másikra. Az útvonal télen és nyáron egyaránt járható.Megközelítése

Megközelíthető vonattal a Budapest-Szob vonalon, a vonatról Nagymaros-Visegrád vagy Nagymaros állomáson kell leszállni (menetrend). Visegrádról komppal, autóval pedig a 12-es úton érhetünk a községbe. A Kóspallagi útról a Törökmezői útra kanyarodva kerülhetünk közelebb a területhez.

Törökmező – galéria

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Szállások a közelben

Nagymarosi tippek

Látnivalók a közelben

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: