Törökmező

Törökmező

Törökmező kirándulás

INFORMÁCIÓK

Cím

Nagymaros

Iratkozz fel csatornánkra

Törökmező

Törökmező Nagymaros külterületi településrésze, a Duna bal partján található. A börzsönyi kirándulások egyik népszerű úti célja, természeti kincseinek köszönhetően több ezer turista keresi fel évente. Családbarát és kutyabarát kirándulóhely, akár kisebb gyerekekkel is felkereshetjük.

Pop Tiny House
Hirdetés

Látnivalók Törökmező környékén

Törökmező Kalandpark

A Törömező Kalandpark magaslati kötélpályákkal, egy 600m hosszú Tiroli csúszópályával, és mászófallal várja azokat, akik aktív pihenésre vágynak a Börzsöny szívében. A környéken állatsimogató, erdei tornapálya, röplabdapálya, és játszótér is található, ideális célpont családi kikapcsolódáshoz, és baráti pihenésekhez. 

A kötélpályák között gyermekpálya, junior pálya és felnőtt pálya is van, a kalandpark használata 3 éves kortól ajánlott. 

Törökmező Állatpark

Az Állatpark felkeresése minden korosztály számára remek szabadidős programot ígér, a parkban közel 50 állatfajjal, közöttük egzotikus ritkaságokkal is találkozhatunk. Az állatsimogató, és a terráriumszoba a gyerekek nagy kedvence, de emellett a tematikus ismeretterjesztő programok is sok érdekességet tartogatnak.

A park látogatása ingyenes, hétfő kivételével minden nap felkereshetjük.

Hirdetés

Törökmezői tanösvény

A Törökmezői tanösvény Törökmező és a Hegyes-tető között vezet. Kirándulás közben megismerhetjük a Nagymaros és Zebegény között húzódó rét történetét, és erdei állatokkal is találkozhatunk.  

A Dél-Börzsöny természeti kincsei sok látnivalót tartogatnak a kirándulók számára. A túra végén pedig elképesztő dunai panoráma tárul elénk a Hegyes-tető kilátójából, amely külső megjelenésében is páratlan, hiszen egy középkori bástyához hasonlít. Évente több ezer kiránduló látogat a Julianus-kilátóhoz, hogy remek fotókat készítsen a Dunakanyarról, és hogy az építmény lábánál piknikezzen. 

A tanösvény kiindulópontja Törökmező, az út hossza 6,5 kilométer, és 3 óra, a zöld T  jelzést követve érhetünk egyik állomásról a másikra. Az útvonal télen és nyáron egyaránt járható.Megközelítése

Megközelíthető vonattal a Budapest-Szob vonalon, a vonatról Nagymaros-Visegrád vagy Nagymaros állomáson kell leszállni (menetrend). Visegrádról komppal, autóval pedig a 12-es úton érhetünk a községbe. A Kóspallagi útról a Törökmezői útra kanyarodva kerülhetünk közelebb a területhez.

Törökmező – galéria

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Szállások a közelben

Nagymarosi tippek

Látnivalók a közelben

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: