Petőfi-pihenő

Petőfi-pihenő, Pomáz

INFORMÁCIÓK

Cím

Pomáz

Petőfi-pihenő, Pomáz

A Petőfi-pihenő Pomáz és Szentendre között, a Kő-hegy oldalában, a sárga jelzés mentén található. Akik úgy döntenek, hogy ide kirándulnak, azok azon a helyen állhatnak, ahonnan egykor Petőfi szemlélte a számára addig ismeretlen hegyeket, és panorámát.

Kő-hegyi Petőfi-pihenő

A történet szerint Petőfi Sándor erről a helyről csodálta meg a bámulatos panorámát, amikor 1845. szeptember 23-án Esztergomba gyalogolva állítólag elidőzött itt barátaival, Vahot Imrével és Vahot Sándorral. Látogatásuk emlékét egy 1958-ban emelt kőoszlop őrzi, melyet a Pilis Turista Egyesület Országház Osztálya állíttatott.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A Petőfi-pihenőben állva alattunk Pomáz és Szentendre fekszik, szemközt pedig a Dunát láthatjuk csordogálni. Közvetlenül alattunk, alig pár méterre áll a „Gomba-szikla”, melyet a tetején egy háromszögletű kő miatt „Napóleon kalapjaként” is neveznek.

A túra hossza 6 km, a szintkülönbség pedig 200 méter. Nagyjából két óra alatt meg lehet tenni az utat, amelynek akár kisgyerekekkel is nekivághatunk. A Kő-hegyi Czibulka János Menedékház előtt található padoknál és asztaloknál piknikezhetünk egyet útközben.Nyitva tartás

A Petőfi-pihenő egész évben szabadon látogatható.

Belépő árak

A pihenőterasz ingyenesen látogatható.

Megközelítés

Lajos-forrástól indulva a turistaház mellől induló sárga jelzésen kell elindulni a Kő-hegy irányába. Nagyjából 200 méter után egy enyhén lejtő úton elérjük a bal felé tartó sárga kereszt turistajelzést, nekünk azonban továbbra is a sárga jelzésen kell haladni, majd egy nagy bal kanyar után jutunk el a Csepel-forráshoz. A forrás remek vízvételi lehetőség.

A Kő-hegyi Czibulka János Menedékház felé a sárga jelzés visz tovább, a házat elérve pedig ötperces kitérőt kell csak tenni délre a zöld jelzésen a Petőfi-pihenőteraszhoz.

Fotók: parkerdo.hu

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: