MNM Balassa Bálint Múzeuma

MNM Balassa Bálint Múzeuma

Balassa Bálint Múzeuma Esztergom

INFORMÁCIÓK

Cím

Esztergom, Mindszenty tér 5.

Telefon

+36 33 500 175

E-mail

balassamuz.e@vnet.hu

MNM Balassa Bálint Múzeuma – Esztergom

Az esztergomi MNM Balassa Bálint Múzeuma a város régészetére, helytörténetére és néprajzi értékeire fókuszál, de a természettudományos, a képzőművészeti és az iparművészeti gyűjtemény is jelentős. A múzeum gyűjteményeinek állománya meghaladja a 220 000 darabot, a felkeresését nagyobb gyerekekkel is ajánljuk. Érdemes a múzeumlátogatással egybekötni Esztergom Víziváros városrészének megtekintését, illetve a Várhegyen található Bazilika, és MNM Esztergomi Vármúzeum megismerését. 

Tickless 2024
Hirdetés

MNM Balassa Bálint Múzeuma – Tudnivalók

A múzeumban 2014-ben nyílt meg az interaktív Látványtár, ahol a város múltjából származó legkülönlegesebb régészeti leletanyagot tekinthetjük meg az őskortól egészen a kora újkorig. A múzeumban egy egyedülálló fegyvergyűjtemény is kiállításra került, illetve Nagy Sándor József hajóskapitány hajó makettjeit is megcsodálhatjuk.

Villa Gran Esztegom
Hirdetés

A tárlat bemutatja a mára már elveszett mesterségeket, a látogatók megtudhatják, mivel foglalkozott a mézesbábos, a kádár és a kékfestő mester. A múzeumban előzetes bejelentkezést követően a képzőművészeti gyűjteményt bemutató raktárhelyiségében Gadányi Jenő, Czigány Dezső, Bálint Endre vagy Márffy Ödön munkáit is megcsodálhatjuk.

MNM Balassa Bálint Múzeuma – Gyűjtemények

  • Régészeti gyűjtemény
  • Néprajzi gyűjtemény
  • Helytörténeti gyűjtemény
  • Képzőművészeti gyűjtemény
  • Iparművészeti gyűjtemény
  • Numizmatikai gyűjtemény
  • TermészettudományElérhetőség

Telefon/Fax: (+36) 33 500 175 (8-16 óráig)

Megközelítés

2500 Esztergom, Mindszenty hercegprímás tere 5.

A MNM Balassa Bálint Múzeuma autóval Visegrádon át a 11-es számú főút, míg Dorogon át a 10-es számú főút felől lehet megközelíteni. Akik busszal szeretnék felkeresni a múzeumot, azoknak a Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom vonalat célszerű választani (menetrend), Szlovákiából a Mária Valéria hídon át vezet az út. Budapest irányából nyár elejétől hajók is közlekednek Esztergomba. Vonattal az út 1,5 óra (menetrend). 

Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény-Szob érintésével az EV6-os számú kerékpárúton, Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton kell haladni. Búbánatvölgyet elhagyva térhetünk rá a 2A jelű, Esztergomba vezető kerékpárútra.

Település

Térkép

Esztergomi programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Esztergomi szállások

Látnivalók Esztergomban

Megosztás: