Hangyavasút

Hangyavasút

INFORMÁCIÓK

Cím

Szendehely

Telefon

+36 35 576 019

E-mail

hangyadani@ipolyerdo.hu

Hangyavasút – Katalinpuszta

A Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola Szendehely egyik legnépszerűbb látnivalója, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk gyerekekkel. A családbarát program tökéletes választás szabadidős kikapcsolódáshoz és természet közeli élményekhez, a kalandvágyók számára pedig az épületek és a parkoló között közlekedő Hangyavasút garantálja az igazi kisvasutas élményt.

Tickless 2024
Hirdetés

A Hangyavasút még a Börzsönyben közlekedő kisvasutakhoz képest is sokkal kisebb méretű szerelvényeken szállítja utasait. A gyerekek számára felejthetetlen élmény, de szinte biztos, hogy a szülők számára is kellemes programot nyújt a 12 fős vonat, amelyen a 4 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel utazhatnak!

Látnivalók a Hangyavasút környékén

A baba-, és gyermekbarát kirándulóhely a Hangyavasút mellett még számos programot tartogat az ide látogató turistáknak. A Gyadai tanösvény, a Legyél te is kiserdész! tanösvény és a Madártani tanösvény közelebb hozza hozzánk a helyi természeti értékeket.

A Legyél te is kiserdész! tanösvény babakocsival is járható télen-nyáron, és az óvodás gyerekeknek sem okoz majd nagy kihívást, de annál jobban élvezik majd a sétát. A gyerekek a Hangyavasút mellett Hangya Danit is szeretni fogják, ő kíséri végig őket a tanösvény munkafüzetével.A Madártani tanösvény a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival várja az érdeklődőket, míg a Gyadai tanösvény az Óriások pihenője, a kanyargós pallósor, és a 30 méter hosszú függőhíd miatt mindenképpen kihagyhatatlan úti cél.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont a tanösvények kiindulópontjánál található, erdei játszótérrel, szabadtéri tűzrakó hellyel, pihenőkkel, Méhészeti bemutatóval, és sportprogramokkal teszi még érdekesebbé a kikapcsolódást.

Hangyavasút menetrend

A hangyavasút menetrend szerint közlekedik: /HÉTFŐ KIVÉTELÉVEL/
05.01-06.15-ig és 09.01-09.30-ig minden nap
03.15-05.01-ig, 06.15-08.31-ig, 09.30-tól hétvégén és ünnepnapokon.

Főszezonban remiz állomáshelyről indul: 9:50-től óránként
Parkoló állomáshelyről indul: 10:00-től óránként.
Egyéb időpontokban az időjárás függvényében, ill. előzetes bejelentkezés alapján a hangyavasút közlekedik.
Érdeklődni a 06-35-576-019, 06-20-384-3443 számon lehetséges.Hangyavasút árak

Gyermek diákjegy egy útra: 450.- Ft
Gyermek diákjegy menettérti: 600.- Ft
Felnőtt jegy egy útra: 600.- Ft
Felnőtt jegy menettérti: 900.- Ft
Családi jegy egy útra: 1800.- Ft
Családi jegy menettérti: 2500.- Ft

Elérhetőség

Cím: 2640 Szendehely-Katalinpuszta Erdészház 034/5 hrsz.
Irodai telefon / fax: +36/35–576–019
E-mail: hangyadani@ipolyerdo.hu

A Katalinpusztai Kirándulóközpont Budapesttől személyautóval 40 percre található, Vácról mindössze 15 perc az út. Busszal a váci autóbusz állomásról (menetrend ITT) Rétság felé menetrendszerinti autóbuszjárattal kell utazni, a járatról Szendehely-Katalinpuszta megállónál kell leszállni (menetidő 15 perc).

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Szállások a környéken

Szállások a környéken

Látnivalók a környéken

Megosztás: