Hangyavasút

INFORMÁCIÓK

Cím

Szendehely

Telefon

+36 35 576 019

E-mail

hangyadani@ipolyerdo.hu

Hangyavasút

A Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola Szendehely egyik legnépszerűbb látnivalója, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk gyerekekkel. A családbarát program tökéletes választás szabadidős kikapcsolódáshoz és természet közeli élményekhez, a kalandvágyók számára pedig az épületek és a parkoló között közlekedő Hangyavasút garantálja az igazi kisvasutas élményt.

Hirdetés

A Hangyavasút még a Börzsönyben közlekedő kisvasutakhoz képest is sokkal kisebb méretű szerelvényeken szállítja utasait. A gyerekek számára felejthetetlen élmény, de szinte biztos, hogy a szülők számára is kellemes programot nyújt a 12 fős vonat, amelyen a 4 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel utazhatnak!

Látnivalók a Hangyavasút környékén

A baba-, és gyermekbarát kirándulóhely a Hangyavasút mellett még számos programot tartogat az ide látogató turistáknak. A Gyadai tanösvény, a Legyél te is kiserdész! tanösvény és a Madártani tanösvény közelebb hozza hozzánk a helyi természeti értékeket.

A Legyél te is kiserdész! tanösvény babakocsival is járható télen-nyáron, és az óvodás gyerekeknek sem okoz majd nagy kihívást, de annál jobban élvezik majd a sétát. A gyerekek a Hangyavasút mellett Hangya Danit is szeretni fogják, ő kíséri végig őket a tanösvény munkafüzetével.A Madártani tanösvény a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival várja az érdeklődőket, míg a Gyadai tanösvény az Óriások pihenője, a kanyargós pallósor, és a 30 méter hosszú függőhíd miatt mindenképpen kihagyhatatlan úti cél.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont a tanösvények kiindulópontjánál található, erdei játszótérrel, szabadtéri tűzrakó hellyel, pihenőkkel, Méhészeti bemutatóval, és sportprogramokkal teszi még érdekesebbé a kikapcsolódást.

Hangyavasút menetrend

05.01-06.30-ig és 09.01.-10.15-ig a kisvonat minden nap közlekedik

07.01-08.31-ig hétvégén és ünnepnapokon

03.01-04.30-ig és 10.15-től a tél beálltáig az időjárás függvényében hétvégén és ünnepnapokon

A hétfő szünnap!Hangyavasút árak

Gyermek, diákjegy egy útra: 250 Ft

Felnőtt jegy egy útra: 400 Ft

Családi jegy egy útra: 1200 Ft

Elérhetőség

Cím: 2640 Szendehely-Katalinpuszta Erdészház 034/5 hrsz.

Irodai telefon / fax: +36/35–576–019

E-mail: hangyadani@ipolyerdo.hu

A Katalinpusztai Kirándulóközpont Budapesttől személyautóval 40 percre található, Vácról mindössze 15 perc az út. Busszal a váci autóbusz állomásról (menetrend ITT) Rétság felé menetrendszerinti autóbuszjárattal kell utazni, a járatról Szendehely-Katalinpuszta megállónál kell leszállni (menetidő 15 perc).

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Látnivalók a környéken

Megosztás: