Börzsöny Múzeum

Börzsöny Múzeum

INFORMÁCIÓK

Cím

Szob, Szent László u. 14.

Telefon

+ 36 27 370 408

Börzsöny Múzeum

A Börzsöny Múzeum évente közel 3000 fő érdeklődőt számlál, a múzeumban az állandó kiállítások mellett időszaki kiállításokra, előadói estekre, és hangversenyekre is sor kerül évente több alkalommal. A kapu alatti bejáróban érdemes közelebbről is megtekinteni a helytörténeti vonatkozású kőemlékeket.

Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény – Látnivalók

A Börzsöny Múzeum, amely hosszabb nevén a Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjtemény nevet viseli, egy teremben a település- és helytörténettel összefüggő régészeti tárgyait, két helyiségben és az udvari folyosón a térség néprajzi tárgyait mutatja be. Az alagsori kiállító-helyiségekben a Börzsöny gazdag természeti anyagából látható kiállítás. 

Hirdetés

A gyűjteményben mamut kövületeket, csontokat, fogakat, több millió éves kagylókat, cápák fogát és olyan tengerben élő őrlőfogú halak fogát is megnézhetjük, amelyek 80 millió évvel ezelőtt éltek az egykor itt fekvő tengerben. A zebegényi bányából kagylók és korallok kerültek elő, homoktermelés közben pedig mamutmaradványokra bukkantak.

Találkozni fogunk bronzkori urnákkal is, melyek Szobról kerültek elő, Szob külterületén pedig öt temetőre bukkantak, amelyet a 10-11. században használtak. A kiállítás innen is tartalmaz emlékeket, illetve megtekinthetjük az Ipoly-mente és a Dunakanyar régészeti, történeti, néprajzi emlékeit is.

Börzsöny Múzeum – nyitva tartás

A múzeum egész évben minden nap 9:00-17:00 óra között látogatható.  A hétfő szünnap.Elérhetőség

Telefon: 27/370-408

A múzeum vezetője Batizi Zoltán

Múzeum megközelítése

Cím: Szob, 2628, Szent László u. 14.

Szob Budapesttől 75, Váctól 30 km-re fekszik. Vonattal a Budapest-Nyugati Pályaudvar-Vác-Szob vonalon érhető el a település (menetrend). Aki szívesen biciklizik, annak Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Nagymaros-Zebegény érintésével az EV6-os számú kerékpárúton kell haladnia a városba, míg autóval a település Budapest belvárosából 1 óra 20 perc, és 76 km. A Börzsöny Múzeum a Szent László templomtól, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközponttól, illetve a Nepomuki Szent János szobortól néhány perces sétára található.

Képek: Greff Tibor – I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Jacuzzi banner
Hirdetés

Látnivalók Szobon

Megosztás: