Zebegény

Zebegény

INFORMÁCIÓK

Alapítva

1 295

Népesség

1 257 fő

Terület

9,63 km2

Zebegény

Zebegény – Budapestről nézve – az egyik legtávolabbi, a Dunakanyarban fekvő település. Ha csak kirándulni készülünk, akkor pozitívumként is tekinthetünk erre, hiszen tovább gyönyörködhetünk a magával ragadó tájban. Ugyanakkor a főváros közelsége több szinten is érezteti magát: vonattal is kényelmesen elérhető, valamint a szolgáltatások is minden igényt kielégítenek. A vidéki árakkal működő kiskocsma ragyogóan megfér a fine diningot kínáló étteremmel, ahol azért már mélyebben a pénztárcánkba kell nyúljunk.

Zebegény népszerűségét nem kell magyarázni, hiszen a természet szépsége mindenkit magával ragad, ennek köszönhetően az épített környezet is kiemelkedő. A fővárosi polgárság a századfordulón esett szerelembe a település adottságaival, melynek eredménye több szemet gyönyörködtető villa, itt a Ferencz József Gyermektelep épületét kell megemlíteni, valamint a Dőry-kastélyt, mely a Sauska család nyári rezidenciájaként szolgál.

Kós Károly gyönyörű szecessziós temploma mellett sem szabad elmenni, be is kell térni, hiszen a freskókat a korszak másik nagy mestere, Körösfői-Kriesch Aladár tervezte. Az Országzászló is egyedülálló, ahogyan a hétlyukú vasúti híd is, melyet még az 1800-as évek közepén építettek.

Akik nem érik be egy kis városnézéssel, azok több túraútvonal közül is választhatnak. A legkézenfekvőbb célállomás a Hegyes-tetőn található Julianus-kilátó, de a kiruccanásnak tényleg csak felkészültségünk szab határt. A kerékpár szerelmesei is hódolhatnak az aktív pihenés örömeinek, a térséget remekül kiépített bicikliúthálózat szövi át. A legtöbb vendéglátóhely fel van készülve a sportemberek fogadására, sőt vannak kifejezetten a biciklistákra építő egységek is szép számmal.

A szálláshelyek árain is érződik a pesti hatás, tízezer forint környékén kezdődik fejenként (főszezonban), ez egyébként hasonló a szomszédos településeken is. A legfelsőbb kategóriáit is megtaláljuk, mely 25 ezer forint felett kezdődik, igaz, így a Dőry-kastély medencéjébe és teniszpályájára is bejuthatunk.

Tickless 2024
Hirdetés

Térkép

Programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Szálláshelyek Zebegényben

Szolgáltatások

Zebegényi látnivalók

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Megosztás: