Vácrátóti Arborétum

Vácrátóti Arborétum és Botanikus Kert

INFORMÁCIÓK

Cím

Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.

Telefon

+36 28 360 122

E-mail

botanikuskert@okologia.mta.hu

Vácrátóti Arborétum

Nemzeti Botanikus Kert

A Vácrátóti Arborétum 27 hektáron növénybemutatókkal, hangulatos sétautakkal és a természet lebilincselő látványosságaival várja látogatóit Vácrátóton. A 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló tájképi kert minden korosztály számára egyedülálló élményt ígér. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált a kertben otthonra.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Az arborétum közel 200 éves múltra tekint vissza, története nagyon izgalmas, hiszen 1842-ben egy katonai térképen már tavakkal, kacskaringós sétautakkal ábrázolták, azóta pedig számos újdonsággal gazdagodott hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye.

A szervezett programok és foglalkozások mellett kerttörténeti séták, és hangversenyek tarkítják a programkínálatot, de kerti szakvezetést is igénybe lehet venni, melyet biológus és kertészmérnök szakemberek tartanak.

Akár egész napos, akár rövidebb sétát tennénk a kertben, az arborétum számos lehetőséggel kecsegtet. A Növényrendszertani gyűjtemény, az Évelő- és sziklakerti gyűjtemény, az Üvegházi gyűjtemény mellett a Berkenyeház és a Karbonház lebilincselően érdekes növényeket mutat be a látogatóknak, valamint az arborétumban nagy hangsúlyt fektetnek az óvodás és iskolás csoportok környezeti nevelésére is.

A kert belépőjegy, vagy bérlet vásárlásával tekinthető meg, valamint hasznos információ, hogy bankkártyás fizetés is lehetséges. A drónok használata szigorúan tilos.

Vácrátóti Botanikus Kert – Galéria

Elérhetőségek:

Cím: 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.

Tel: +36 28 360 122

Vácrátóti Botanikus Kert – NYITVATARTÁS

Az aktuális nyitvatartást IDE KATTINTVA találjátok.

Vácrátóti Botanikus Kert – belépő

Az aktuális belépőjegy árakat IDE KATTINTVA találjátok.

Vácrátóti Botanikus Kert megközelítése:

Menetrend szerinti autóbuszjáratokkal a Vác – Gödöllő, Vác – Fót, Vác – Galgamácsa vonalakon, valamint Budapestről Újpest központból – Őrbottyán – Vácrátót – Vácduka – Vác útvonalon közlekedő járattal közelíthető meg. A buszjáratoknak a botanikus kert főbejárata előtt megállója van.

Köszönet a képekért:
– Csonth László
– Czimbalmos Szilvia

Település

Térkép

Programok a környéken

Jacuzzi banner
Hirdetés

Látnivalók a környéken

Kirándulás a Dunakanyarban

Megosztás: