Ártéri tanösvény – Vác

Váci Ártéri tanösvény

INFORMÁCIÓK

Cím

Vác

Váci Ártéri tanösvény

A váci Ártéri tanösvény felkeresése kellemes szabadidős program lehet azok számára, akik szívesen felfedeznék a tanösvényen látható természeti értékeket, de nem vágynak hosszú és megerőltető túrára Vác környékén. A tanösvény az árterek nehezen megközelíthető világába kalauzolja el az érdeklődőket. Hossza 510 méter, ez nagyjából 30-45 perc alatt kényelmesen bejárható. Évente több tízezer ember keresi fel a területet, és olykor elképesztő felvételek készülnek itt!

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Váci Ártéri tanösvény – Tudnivalók

A tanösvény kialakításánál elsődleges cél volt, hogy a látogatók az ártér élővilágát úgy tekintsék meg, hogy a lehető legkevésbé zavarják meg azt.

Séta közben vízi és vízparti növényekkel, zöld varanggyal, zöld levelibékával, vízisiklóval és kockás siklóval is találkozhatunk. A madármegfigyelő helyeken jégmadarat, tőkés récét, guvatot, és más vízimadarakat is láthatunk.

A Váci ártéri tanösvény különlegessége az 510 méter hosszú, korláttal ellátott, cölöpökön rögzített pallósor, amelyen végighaladva különleges élmény a terület megismerése. Az alaposabb informálódást tájékoztató táblák segítik, ezen kívül a Göncöl-házban szakvezetés is kérhető. A látogatást 15- 20 fős csoportokban érdemes megtenni.

Kirándulás a Váci Ártéri tanösvény környékén

A tanösvény környékén mindenképpen érdemes felkeresni a Ligeti-tavat, a tónál horgászni is lehet, emellett piknikezéshez és olvasáshoz is kiváló helyszín. Egy váci kiruccanás alkalmával a Sajdik Ferenc Gyűjtemény, a Memento Mori kiállítóhely, a diadalív, és a főtér is remek célpont, de a Duna-parton fekvő Erzsébet-sétány felkeresése is jó ötlet. Kisebb gyerekekkel biciklizni és rollerezni is lehet a sétányon, illetve a városban található számos éttermet, cukrászdát és fagyizót is muszáj tesztelni. 

Nagyobb túrákhoz a Naszály bejárása, és a Násznép-barlang felkeresése jó választás, tavasztól őszig pedig a kerékpározás, az evezés és a hajózás is remek időtöltés.Elérhetőségek: 

2600 Vác, Liget (Duna-part)

Telefon: 27/512-030, +36-20-772-7970

Email: goncol@goncol.hu

Váci Ártéri tanösvény megközelítése: 

Vác megközelíthető révvel Tahitótfalu felől, vonattal Budapest és Szob irányából (menetrend), valamint távolsági busszal (menetrend) és autóval a 2.-es számú főútról is. A tanösvény a Ligeti-tóhoz és a Kőszentes hídhoz közel fekszik, autóval 5 percre van Vác belvárosától.

Fotók: Dvornik Gábor

I Love Dunakanyar képei:

Település

Térkép

Váci programok

Jacuzzi banner
Hirdetés

Váci szállások

Váci szolgáltatások

Váci látnivalók

Ezek is érdekelhetnek

Megosztás: