Blog

Lupa-tó

Retrótól a luxusig – ezekkel a strandokkal vár a Dunakanyar idén nyáron

Javában tart a nyári vakáció és végre itt az igazi nyári hőség is, úgyhogy tényleg semmi akadálya, hogy nyakatokba vegyétek a Dunakanyart és felfedezzétek a legjobb strandokat a környéken. Segítünk egy kicsit, és összegyűjtöttük a régió strandjait és fürdőit egy helyre, hogy ne azzal menjen el az időtök, hogy a keresőben naphosszat olvasgattok, melyik lenne számotokra a legideálisabb választás. Bikiniket, strandtörcsit, naptejet elő, jöhet a lista!

INGYENES SZABADSTRANDOK

Bár rengeteg csodás és rendezett Duna-parti szakasz és tó található a Dunakanyarban, fontos szem előtt tartani, hogy bizony nem mindenhol szabad fürdeni, csak az arra kijelölt, biztonságos szabadstrandokon.

Dunabogdányi szabadstrand

Dunabogdány strand
Fotó: I Love Dunakanyar

150 méter hosszú, homokos partszakasz, fokozatosan mélyülő víz fogad benneteket a népszerű dunabogdányi szabadstrandon. Játszótér, büfé, étterem és mosdó is található a parton.

Cím: 2023 Dunabogdány, Strand utca 5.

Horányi szabadstrand

Horányi szabadstrand

A Szentendrei-szigeten, Alsógöddel éppen szemben találjátok ezt a homokos, helyenként kavicsos strandot, ahol öltözők és büfék is várnak benneteket. A víz fokozatosan mélyül.

Cím: 2015 Szigetmonostor, Nagyduna stny. 85.

Nagymarosi szabadstrand

Nagymarosi strand
Fotó: I Love Dunakanyar

Az egyik legmenőbb strand a Dunakanyarban a nagymarosi szabadstrand, hiszen amellett, hogy valami elképesztő a panoráma a szemközti Visegrádi Fellegvárra, a parton számtalan gasztronómiai egységet és szuper játszóteret is találtok. Természetesen mosdó és öltöző is van a strandon. A 200 méter hosszú part többnyire füves, de van homokos illetve kavicsos része is.

Cím: 2626 Nagymaros, Hunyadi sétány
Legközelebbi vasútállomás 100 méter, legközelebbi buszmegálló 50 méter.

Postás strand – Szentendre

Postás strand Szentendre
Fotó: I Love Dunakanyar

150 méter hosszú, homokos part és gyorsan mélyülő víz jellemzi a szentendrei Postás strandot, ahol öltözők, játszótér és büfék is kialakításra kerültek. Vagy akár be is ugorhattok a hangulatos kis belvárosba vagy a Duna-korzóra enni, hiszen jó éttermekből Szentendrén nincs hiány.

Cím: 2000 Szentendre, Strand u.

Verőcei szabadstrand

Verőcei strand
Fotó: I Love Dunakanyar

Csodásan felújított és praktikusan kialakított strand a verőcei, ahol játszótér, strandröplabda pálya és büfék sorakoznak a 150 méter hosszú, füves, kavicsos parton. A Duna ezen a szakaszon fokozatosan mélyül.

Cím: 2621 Verőce, Árpád út 5-7.
Legközelebbi buszmegálló 500 méter.

Zebegényi szabadstrand

Zebegény szabadstrand
Fotó: I Love Dunakanyar

Szintén nemrég újult meg a gyönyörű zebegényi strand, ahol 100 méter hosszú kavicsos part, fokozatosan mélyülő víz várja a strandolókat. Öltöző, mosdó illetve egy árnyékos homokozó is található a parton. Bár közvetlenül a strandon nincs büfé, mindössze pár száz métert kell csak sétálnotok, ha egy kis felfrissülésre, kávéra vágytok. A Helyben Kávézó kínálatában nem fogtok csalódni.

Cím: 2627 Zebegény
Vasútállomás 300 méter, buszmegálló 100 méter.

FIZETŐS SZABADVÍZI STRANDOK

Bánki Tó-strand

2021-ben teljeskörű felújításon esett át a Bánki Tó strandja, és kialakítottak egy szuper gyerek pancsolót is, így már a legkisebbek is biztonságosan élvezhetik a strandolást Bánkon is. A tó vize egyből mélyül, a 90 méter hosszú part homokos illetve füves. Öltözők, büfék, játszótér, bérelhető napozóágyak is találhatóak a strandon, emellett pedig zárható szekrények is bérelhetők. A tavon csónakázni és vízibiciklizni, SUP-ot bérelni is van lehetőség, de a tó és környéke annyira hangulatos és mesebeli, hogy egy sétát is érdemes beiktatni az itt töltött nap(ok)ba.

Cím: 2653 Bánk, Petőfi út 61. Bejárat a Lomen János sétány (tópart) felől
Legközelebbi buszmegálló 500 méter.

Nyitva tartás: minden nap 9.00-19.00

Árak:
Felnőtt belépő: 2.000 Ft
Kedvezményes belépő (diák, nyugdíjas): 1.300 Ft
Bánki lakosoknak és gyerekeknek 6 éves korig ingyenes!

Lupa Beach – Budakalász

Lupa-tó
Fotó: lupabeach.com

Igazi tengerparti élmény vár Budapesttől valóban csupán egy karnyújtásnyira. Hatalmas homokos part, kristálytiszta víz várja a strandolókat. A Lupa Beach területén számtalan büfé és étterem közül válogathattok, így biztosan mindenki megtalálja majd kedvencét. A kicsiket játszótér és animáció várja, és egy számukra kialakított lassan mélyülő partszakasz is. Öltözők, értékmegőrző, bérelhető napernyők és napozóágyak, foci és röplabdapálya, wakeboard, kajak és kenu lehetősége is színesítik a kínálatukat.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Cím: 2011 Budakalász, Tó utca 1.

A Nyugati Pályaudvartól indul a körjáratuk, a Lupa busz, amivel egyszerűen és kényelmesen kijuthattok a strandra. Ezen a buszjáraton a BKK jegyek, bérletek nem érvényesek, a buszon ingyenesen szállítható kerékpár.

Nyitva tartás: minden nap 9:00-21:00

Árak:

Hétköznap (H-Cs)

Felnőtt napijegy: 5.500 Ft
Ifjúsági (12-18 év), szépkorú (60 év felett) napijegy: 3.800 Ft

Hétvége (P-V)

Felnőtt napijegy: 5.900 Ft
Ifjúsági (12-18 év), szépkorú (60 év felett) napijegy: 4.000 Ft

16.00 után 50% kedvezménnyel vásárolhatóak meg a jegyek. Szentendrei vagy budakalászi lakcímkártyával rendelkező látogatóik 50% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt. Minden nap 19:00 után a belépőjegy 1500 Ft, mely azonban teljes egészében lefogyasztható. Ünnepnapokon hétvégi jegyárak érvényesek.

Öböl Music Beach, Esztergom

Öböl Music Beach

Kristálytiszta víz, homokos part, zene, elkerített gyerek rész (0-120cm), szuper strandos ételek a büfében, és igazi vad kempingezési lehetőség az esztergomi Öböl Music Beachen. Már keresed is, hogy hol van?

Cím: 2509 Esztergom – Kertváros, Bocskai köz 2.
Legközelebbi buszmegálló 900 méter, legközelebbi vasútállomás 1100 méter.

Nyitva tartás: hétköznap 10.00-19.00, hétvégén 9.00-19.00

Árak:
Belépő: 800 Ft
12 éves kor alatt ingyenes!

Palatinus tófürdő – Esztergom

Szabadstrandok a Dunakanyarban

Mire számíthattok a Palatinus tó partján? Lassan mélyülő vízre, homokos, 200 méter hosszú partra, sok árnyékos hellyel. Ráadásul vízibiciklizhettek vagy röplabdázhattok is. Büfékben sincs hiány, így a hűtőtáskát nyugodtan otthon hagyhatjátok! Napernyő, napozóágy bérelhető, öltöző és értékmegőrző is van a strandon.

Cím: 2500 Esztergom, Tópart utca
Legközelebbi buszmegálló 50 méter.

Nyitva tartás: hétköznap 9.00-19.00, hétvégén 9.00-20.00

Árak:
Belépő: 800 Ft
6-14 éves korig: 400 Ft
6 éves korig ingyenes!

Pázsit tófürdő – Pócsmegyer

Pázsit-tó strand
Fotó: I Love Dunakanyar

A Szentendrei-sziget tartogat egy tóstrandot is, füves, homokos vízparttal. A víz itt is fokozatosan mélyül, és a fürdésen kívül vízibiciklizhettek vagy csónakázhattok is a tavon. Játszótér, foci és röplabdapálya is található a strand területén, és egy büfé teszi még teljesebbé a kikapcsolódást.

Cím: 2017 Pócsmegyer, Pázsit-tó

Nyitva tartás: minden nap 9.00-19.00

Árak:
Belépő: 1000 Ft
6 éves kor fölött és nyugdíjas: 600 Ft
6 éves korig ingyenes!

ÉPÍTETT STRANDOK A DUNAKANYARBAN

Aquasziget Esztergom

A Dunakanyar legnagyobb és legkomplexebb fürdője az esztergomi Aquasziget. Nemrég esett át egy átfogó felújításon, játszószoba, fitness terem, wellness részleg vár benneteket, hogy eltöltsetek itt egy felejthetetlen nyári napot. A külső részen jelenleg is folynak még a felújítási munkálatok, de fokozatosan használatba lehet venni ezeket a medencéket, szolgáltatásokat is. Július 1-től pedig az egész külső tér és medencék is újra működnek majd.

Cím: 2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 5.

Az esztergomi vasút- és autóbusz végállomás és az élményfürdő között naponta személyszállítást biztosítanak, melynek díja 300 Ft, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak ingyenes.

Nyitva tartás: Minden nap 9.00 – 20.00

Árak:

Felnőtt napijegy: 6.000 Ft

Diák (16-25 év), nyugdíjas napijegy: 3.700 Ft
Gyerek (16 éves korig) napijegy: 3.000 Ft
Családi belépő (2+2): 13.500 Ft (több opció is van a fürdő oldalán)

Gyerekek számára a belépés 3 éves korig ingyenes. A családi jegyet 3-16 éves gyermek veheti igénybe. Esztergomi lakcímkártyával rendelkezőknek 25% kedvezmény.

Gödi Termálfürdő

Gödi strand
Fotó: I Love Dunakanyar

Télen-nyáron nagyon közkedvelt úti cél a gödi fürdő. A strandon három medence vár benneteket: egy meleg vizű termálmedence, egy strandmedence és egy gyermekmedence napvitorlával ellátva. Lehetőség van napozóágy bérlésre is.

Cím: 2131 Göd, Összekötő út

Nyitva tartás: minden nap 6:00-20:00 óráig (nyári nyitva tartás)

Árak:
Napi jegy: 2.400 Ft
Gyerek, diák, nyugdíjas jegy: 1.700 Ft (2 éves kor alatt ingyenes)

Kemence Nagyvölgy strand

Igazi retro élmény a Börzsönyben a kemencei strand, ahol fantasztikusan friss erdei levegő mellett élvezhetitek a nyári pihenést, egy úszómedencében és egy gyerek pancsolóban. A strandon egy büfé is helyet kapott. Egy kis ráncfelvarrás ráférne a strandra, de sokan épp ebben érzik a strand varázsát.

Cím: 2638 Kemence, Nagyvölgy

Tipp! A fürdőhely akár az erdei kisvasúttal is megközelíthető, ami felejthetetlen élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nyitva tartás: minden nap 10.00-20.00 óráig

Árak: nincs információ

Leányfalu termálfürdő

Leányfalu Termalfürdő és strand

A mintegy 1000 méterről feltörő Leányfalui Gyógyvízzel feltöltött kültéri gyógymedence mellett megtalálható itt egy nyakzuhannyal, vízbuzgárral rendelkező 32-34 C fokos melegvizes élménymedence, továbbá nyári nyitvatartással működik az egész család szórakozását biztosító fokozatosan mélyülő strandmedence, illetve a kisgyermekek részére kialakított, élményelemekkel gazdagított gyermekmedence. Az úszni vágyókat a nyáron nyitott, télen sátorral fedett 50 m-es úszómedence várja.

Cím: 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 142.
Legközelebbi buszmegálló 50 méter.

Nyitva tartás: minden nap 6.00 – 19.00 óráig

Árak:
Felnőtt: 3.500 Ft

Nyugdíjas, gyermek (4-14 éves kor között), diák: 2.000 Ft

Családi jegy (min. 1 felnőtt 2 gyerek): 2.000 Ft/fő

Helyi lakos: 2.000 Ft

Váci Városi Strand és Uszoda

A Váci Strand a térség talán legjobb adottságaival rendelkező épített fürdője. Jól megközelíthető, páratlan dunai panorámával rendelkezik, ráadásul az „L” alakú medencéből a Szent Anna-templom tornyait is csodálhatjuk fürdőzés közben (ezért már megéri idelátogatni).

A pazar összképet idén sajnos több tényező is árnyalja… Néhány éve az úszómedence fix tetőszerkezetet kapott, melyet a praktikum ellenére inkább negatív visszajelzésekkel illetnek a helyiek, azonban a gyermekmedence jelenlegi állapota (a medence gyakorlatilag eltűnt, kiásták egy felújítás miatt) nem teszi lehetővé, hogy kisgyermekes családok látogassák a fürdőt. Bízunk benne, hogy a probléma mielőbb megoldódik.

Cím: 2600 Vác, Szentháromság tér 1-3.

Nyitva tartás:
Hétköznap: 6:00 – 20:00 óráig
Szombaton és vasárnap: 7:00 – 20:00 óráig

Árak:
Felnőtt napijegy: 2.500 Ft
Gyermek, diák, nyugdíjas belépő: 1.600 Ft
Váci lakosoknak (lakcímkártya szükséges): 1.500 Ft

Veresegyházi Termálfürdő

Veresegyházi Termálfürdő

A veresegyházi fürdő területén egy nagy szabadtéri termálvizes pihenő medence várja a vendégeket. A víz hőfoka 36-38 Celsius fok, vízmélysége 80 cm. Amennyiben a nyári kánikulában a termálvíz helyett inkább egy frissítő csobbanásra vágynátok, úgy az 1928 óta üzemelő homokos partszakasszal rendelkező Tóstrandot ajánljuk figyelmetekbe, mely igazi retró érzést ígér a fürdőzőknek.

Cím: 2112 Veresegyház, Találkozók útja 1.

Nyitva tartás:
Hétfő: 9 – 16 óráig
Keddtől vasárnapig: 9 – 19 óráig

Árak:
Felnőtt: 4.000 Ft
Felnőtt (veresegyházi lakcímkártyával): 3.000 Ft
Nyugdíjas, diák, gyermek: 3.000 Ft

Tipp! A strandok többségére tömegközlekedéssel is könnyűszerrel eljuthattok, így akár érdemes kipróbálni a Dunakanyar napijegyet, melyet 24 órán keresztül korlátlanul használhattok a régióban vasúton, buszon, HÉV-en és a MAHART Passnave hajójáratain is.

A jelszó tehát ezen a nyáron is: irány a Dunakanyar!

Borítókép: I Love Dunakanyar

Megosztás: