Pázsit tófürdő Pócsmegyer

Pázsit tófürdő Pócsmegyer

INFORMÁCIÓK

Cím

Pócsmegyer, Kossuth út 32

E-mail:

laszlovalcz7@gmail.com

Pázsit tófürdő Pócsmegyer

Pócsmegyer község „kapujában” található a Pázsit-tó, amely bájos látványt nyújt a Szentendrei-sziget ölelésében. A tó egyaránt nagyon népszerű a környéken élők, és a nyáron itt nyaraló felnőttek és gyerekek körében. Évről évre egyre több látogatója van.

Pázsit-tó – tudnivalók

A Pázsit-tó víztisztasága kiváló (ezt évről évre ellenőriztetik), a part pedig 600 méter hosszan terül el.

Hirdetés

A vízpart füves-homokos, kiváló lehet piknikezéshez, és pihenéshez is, a tó mellett található strandbüfében pedig érdemes megkóstolni a tipikus strandos ételeket (sült krumpli, hamburger, palacsinta). A tóhoz ajánlatos minél korábban érkezni, mert igen kevés az árnyékos rész, ahol a legnagyobb melegben menedéket nyújtanak az árnyat adó fák. A később érkezők napernyőt mindenképpen vigyenek magukkal. Nyugágyra, kempingszékre, vagy nagyobb matracra szintén szükség lehet, mert kölcsönzésre nincs lehetőség.Azoknak, akik gyerekekkel érkeznek, jó hír lehet, hogy a tó közelében öltöző, játszótér, focipálya, és röplabda pálya is található, emellett vízibiciklit és csónakot is lehet bérelni.

Belépőjegy árak

Felnőtt napijegy: 600 Ft,

Diákjegy – nyugdíjas jegy – úszójegy: 400 Ft

Nyitva tartás

H-V: 09:00-20:00

Elérhetőségek

2017 Pócsmegyer, Kossuth út 32., tel.: (70) 319 3792

Pócsmegyer megközelíthető autóval Tahitótfalu felől a Tildy Zoltán hídon át, Vácról, Szentendre Határcsárdától és Dunakesziről komppal, busszal pedig a menetrend szerinti járatokkal. Biciklivel érdemesebb a Duna bal partjáról érkezni, Dunakeszi – Vác érintésével az EV6-os számú kerékpárúton, Vácnál átkelve érhető el a Szentendrei-sziget. A jobb parton nem vezet végig kerékpárút, a 11-es út pedig sok helyen igen keskeny, ezért nem igazán biztonságos erre két keréken közlekedni, főleg nem gyerekekkel. A Pázsit-tó rögtön Pócsmegyer bekötőútjánál található, az útról is azonnal észre lehet venni.

Település

Térkép

Megosztás: