Nagymarosi strand

Nagymarosi strand

INFORMÁCIÓK

Cím

Nagymaros, Hunyadi sétány

Nagymarosi szabadstrand

A nagymarosi strand nagyszerű választás azoknak, akik rajonganak a Dunakanyar szabadstrandjainak hangulatáért. Nagymaros vízpartjának számos remek tulajdonsága van, ezért nem csoda, hogy a környéken lakók és a kirándulók egyaránt szívesen mártóznak meg éppen itt a Duna hűsítő vizében.

Pop Tiny House
Hirdetés

Nagymarosi strand

Nagymaros Duna-partja kora tavasztól késő őszig nagyon népszerű, nyáron pedig – főleg hétvégenként – zsúfolásig van fürdőzőkkel.

A nagymarosi strand 200 méter hosszú szakaszon terül el, a part kavicsos-homokos, néhol pedig elég iszapos. A szabadstrand egész területét nézve elmondható, hogy nagyon kevés az árnyékos hely, tehát érdemes felszerelkezni strandsátorral, napernyővel, és kalappal. A homokos részeken reggeltől estig tűz a nap.

A nagyobb hajók és uszályok miatt tilos messzire beúszni a mélyvíz felé, és mivel nagyon népszerű a vízpart, ezért motorcsónakokra, kenukra, és kajakokra is számítani kell.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A közelben öltöző, korszerű játszótér és több büfé is található, ezekben igazi strandos ételek közül lehet választani, a hekktől a hamburgeren át a lángosig. A hangulatos vízparthoz sétatávolságra gourmet burgereket, kemencés lángost, helyi szörpöket és kézműves fagyit is lehet kóstolni. A nagymarosi strand környékén található vendéglátóhelyek árai korrektek, és az ízekkel is bárki elégedett lehet.

Nagymarosi strand – Hasznos tudnivalók

Gyerekekkel mindenképpen érdemes célba venni a strandot, mert a homokos részeken rengeteget játszhatnak két fürdés között. Arra azonban nagyon kell figyelni, hogy a helyiek legnagyobb igyekezete ellenére is sajnos igen sok a törött üveg, és sok az eldobált szemét a homokban. Ez azonban nem csorbítja a strand érdemeit.

A fürdőzés ingyenes, a víz tisztaságával nem szokott probléma lenni.

A víz közelében a parkolás kicsit nehézkes, mert a komp és a büfék miatt egyébként is sokan parkolnak a strandnál. A nagy tömeg miatt tanácsos inkább busszal, vagy kerékpárral a strandra érkezni.Belépőjegy árak

Nagymaros strand – nincs belépőjegy

Nyitva tartás

Nyári időszakban folyamatosan

Elérhetőségek

2626 Nagymaros, Hunyadi sétány

Nagymarosi strand megközelítése

A nagymarosi strand megközelíthető autóval a 12-es számú útról, komppal Visegrád felől, míg vonattal a Szob-Budapest vonalon érhetjük el. Akik biciklivel érkeznek, azok a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény vonalon az EV6-os számú kerékpárúton tekerhetnek el a strandhoz. Gyalogosan csak pár perces sétára található a vasútállomástól, a komptól pedig szinte azonnal ide érkezünk. A legközelebbi buszmegálló 50 méterre van.

Település

Térkép

Nagymarosi programok

Közelgő események

Szállások

Nagymarosi szállások

Üzletek és szolgáltatások

Látnivalók a nagymarosi strand környéken

Megosztás: