Bánki-tó

Bánki-tó

Bánki-tó

INFORMÁCIÓK

Cím

Bánk

Telefon

+36 30 287 0108

Bánki-tó

A tó környéke a csodás fekvésének köszönhetően remek üdülőhely. A közel hét és fél hektáros vízfelületű Bánki-tó népszerű úti cél a fürdőzni vágyók és a horgászok számára egyaránt. A strand mellett Bánkra nagy tömegeket vonz a Bánkitó Fesztivál, és a Louis Armstrong Jazzfesztivál is, amely minden korosztály számára remek időtöltés.

Hirdetés

Bánki-tó tudnivalók

A Bánki-tó víztisztasága kiváló. A tó ugyan gyorsan mélyül (néhol eléri a 6-7 méteres mélységet is), de kárpótol bennünket, hogy a vízben a talaj homokos, a parton pedig füves és homokos. A partszakasz hossza 90 méter, és bár sok árnyékos részt találunk, nyáron a legjobb helyek hamar elfogynak, így érdemes strandsátorral, napernyővel, és szalmakalappal készülni.

Az átlagosan 4 méter mély tavat egy sétaút veszi körül, amelyen körbejárhatjuk a néhol erdővel szegélyezett vízpartot. A természetes vízben a legkisebb gyerekek is szívesen fürdenek, számukra azonban karúszóval, úszógumival, matraccal célszerű készülni, illetve a labdának is érdemes helyet szorítani a táskában.Strandolni kizárólag a fürdőzők számára kijelölt részen szabad, így a horgászok is örömüket lelik a vízben, és a benne úszkáló halakban.

Bánki-tó strand szolgáltatások

A tónál öltöző és számos öltözőszekrény áll a rendelkezésünkre, a gyerekek pedig biztosan szeretni fogják a strand területén található játszóteret.

A Bánki-tó büféjében olyan tipikus strandos finomságokat vásárolhatunk, mint a hot-dog, a hamburger, a lángos, illetve a jégkrémek, és üdítők. Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára csónakbérlésre és vízibicikli kölcsönzésre is van lehetőség.

Belépőjegy árak:

Felnőtt belépőjegy: 1.200 Ft

Kedvezményes belépőjegy (gyermek, nyugdíjas, bánki üdülősök): 800 Ft

6 éves kor alatt ingyenes a belépés

 Vízibicikli bérlése:

1/2 óra: 1.300 Ft, 1 óra: 2.200 Ft

A bánki lakosok ingyenesen mehetnek be a strandra!

A strandon készpénzzel, bankkártyával, és SZÉP kártya is lehet fizetni.

Nyitva tartás:

Május 20-től szeptember 17-ig (időjárás függvényében)

Minden nap: 09:00-19:00

A büfé nyitva tartása a strand nyitva tartásával megegyezik.

Elérhetőségek:

Bánki Tó – Strand: 2653 Bánk, Petőfi út 61.,

Információ: + 36-30/287-0108

A Bánki-tó Vácról autóval a 2-es úton át 30 perc alatt közelíthető meg, Budapestről az M2-es, majd a 2-es úton haladva mindez 1 óra 10 perc. Busszal a váci autóbusz-állomásról szintén 1 óra 10 perc alatt érhetünk a strandra (menetrend ITT).

Legközelebbi buszmegálló: 500 méter

Télen a tó befagyott vize korcsolyázáshoz kiválóan alkalmas, ennek köszönhetően a Bánki-tó télen-nyáron nagy népszerűségnek örvend. A strand mellett kalandpark is található, és a fényképezőgépeket sem szabad otthon hagyni, mert a tó környéke nagyon gazdag természeti kincsekben.

A megújult Bánki-tó képekben:

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép
Bánki szállások

Megosztás: