Kemence Nagyvölgy Strand

Kemence Nagyvölgy Strand

INFORMÁCIÓK

Cím

Kemence, Nagyvölgy út

Telefon

+36 30 535 4705

E-mail

kemencestrand@gmail.com

Kemence Nagyvölgy Strand

A Börzsönyben található Nagyvölgy Strand Kemence egyik legnépszerűbb célpontja a meleg nyári napokon, annál is inkább, mert a strand a Kemencei Erdei Múzeumvasút menetrendi járataival is megközelíthető. A kemencei kikapcsolódást így számos élmény tarkítja, az erdei környezet, a friss levegő, és a csend egyértelműen a strand és Kemence mellett szól. Az út Budapesttől nem több 100 km-nél, a környéken kiváló szálláslehetőségek, és szabadidős programok várják a településre látogató kirándulókat.

Hirdetés

Nagyvölgy Strand – Tudnivalók

A Nagyvölgy Strand jó választás, ha csak egy kis felfrissülésre vágyunk, és élveznénk a Börzsöny vendégszeretetét. Az erdei környezetben fekvő strand tetszeni fog azoknak, akik kedvelik a retró élményeket, és nem ragaszkodnak wellness elemekhez, illetve hatalmas csúszdaparkhoz. A strand kifejezetten a pihenést és felfrissülést szolgálja, a környéken több épített strand nincs. A medencéket a strandon található források táplálják.

Az árnyékos, fás területeknek köszönhetően a déli órákban is van hova visszahúzódni, a füves részeken labdázni, frizbizni, piknikezni is lehet. A strand ritkán túlzsúfolt, nem jellemző rá a máshol igen gyakran tapasztalt kényelmetlen tömeg.

A feszített víztükrű hideg vizes nagymedence közel háromszáz négyzetméteren terül el, a kisebb gyerekeket pedig három kisebb pancsoló várja. A medencék szélén napozni is lehet, a ki-be közlekedés praktikus a széles lépcsőn. Az élmény összességében nagyon szerethető, a strand pedig igazán hangulatos.

Nagyvölgy Strand – Szolgáltatások

A strand büféje jellegzetes strandos ételekkel, melegszendviccsel, gofrival, sült krumplival és hamburgerrel várja a látogatókat, de üdítőt, szeszes italt és jégkrémet is vásárolhatunk. Ne pesti árakkal számoljunk.

Kemence strand – belépőjegy, árak

Felnőtt 1.200 Ft

Csecsemő (3 éves korig): ingyenes

Gyerek (6 éves korig) 700 Ft

Diák (érvényes igazolvány felmutatásával) 900 Ft

Csobbanó jegy (17:00 után) 400 Ft

Csoportos kedvezmény 20 fő felett 20%kedvezmény / fő

Kemencei jegy (érvényes kemencei lakcímkártya felmutatásával) 500 Ft

 

Nyitva tartás

Hétfőtől vasárnapig: 10:00 – 20:00

Pénteken és szombaton: 10:00 – 24:00

Elérhetőségek

Nagyvölgy Strand Kemence – 2638 Kemence, Nagyvölgy

Tel.: 06 (30) 535 4705

Autóval a 2-es számú főúton Hontig kell utazni, majd mellékúton Kemencéig. A falu a 12-es úton, Szobon át is elérhető. Ha a tömegközlekedést választjuk, vonattal Szobig, vagy Drégelypalánkig kell utaznunk, mindkét településről indulnak buszok Kemencére (menetrend). Fontos tudni, hogy a strand nem a településen belül, hanem attól keletebbre található, Nagyvölgyben. A Kemencei Erdei Múzeumvasúttal is elérhetjük, ez esetben a Godóvár nevű állomásnál kell leszállnunk, mellette helyezkedik el a strand.

Képek: I Love Dunakanyar

Település

Térkép

Kemencei látnivalók

Megosztás: