Dunabogdányi strand

Dunabogdányi strand

INFORMÁCIÓK

Cím

Dunabogdány, Strand utca 5.

Dunabogdányi strand

A dunabogdányi szabadstrand nagyszerű választás azoknak, akik nem szeretik a fürdőket, de szívesen hűsölnek nyáron, a vízparton. A strandnak számos tulajdonsága van, amely ide csalogatja a környéken lakókat és a kirándulókat.

Dunabogdányi szabadstrand

A település Duna-partja hétvégenként általában igen zsúfolt, az árnyékos helyekért meg kell küzdeni a többi fürdőzővel, vagy érdemes magunkkal vinni néhány strandsátrat, vagy napernyőt.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Ezen a Duna-ágon nagyobb hajók és uszályok nem közlekednek, ezért teljesen biztonságosan lehet úszni, de a mélyvizet bóják is jelzik. Motorcsónakokra, és jetskire azonban mindenképpen számítani kell, ahogyan kajakokkal és kenukkal is sokan állnak meg itt pihenni egy kicsit.

Ha a Duna vizének hőmérséklete eléri azt a hőfokot, ami kiválóan alkalmas a strandoláshoz, hétköznap és hétvégén egyaránt sokan választják Dunabogdány szabadstrandját a csobbanáshoz. A lassan mélyülő víz a kisgyerekeknek is nagyon biztonságos, a homokos-néhol iszapos part pedig sokkal kedvezőbb a strandoláshoz a kavicsos talajnál.2009 óta hivatalosan is lehet fürdeni a dunabogdányi szabadstrandon, a vízminta mindig kiváló a fürdéshez, és strandszezon előtt a homokot is mindig előkészítik a parton a nagy rohamra.

Dunabogdányi szabadstrand – Büfék és mosdók

A strand közelében két nagyobb büfé és egy pékség található, emellett nem messze fagyizni is lehet. A büfékben tipikus strandos ételeket kóstolhatunk, mint a sült krumpli, a hamburger és a hotdog, de a jégkrémválaszték is kiváló. Egy korsó hideg sörre is bármikor érdemes beugrani ide.Bár a strand területén kutyák nem tartózkodhatnak, a büfékben gyakran hűsölnek az árnyékben a négylábúak is.

A két büfé mosdóját lehet használni (az egyiket fizetés ellenében), a strandnak külön mosdója, zuhanyzó helyisége nincs.

Dunabogdányi szabadstrand – tudnivalók

A strand közelében a parkolás igen nehezen megoldható. A parkoló hamar megtelik, a környező utcákban pedig nincs hely a parkoló autók számára, mivel az utcák egyébként is nagyon keskenyek. A pékségnél ugyan van lehetőség a parkolásra néhány autó számára, de azt tanácsoljuk, hogy aki teheti, inkább busszal, vagy kerékpárral érkezzen a strandra.

 

Dunabogdány strand

A homokos partszakasz teszi igazán vonzóvá a dunabogdányi strandot – Fotó: Greff Tibor / I Love Dunakanyar

 

A strand közelében található öltözőkben könnyedén és ingyenesen át lehet öltözni. A gyerekek hatalmas homokvárat építhetnek a víz mellett, de a dunabogdányi szabadstrand melletti játszótér is igen közkedvelt, illetve a strandröplabda pálya is kibérelhető.

Belépőjegy árak

Nincs belépőjegy

Nyitva tartás

Folyamatosan

Elérhetőségek

2023 Dunabogdány, Strand utca 5.

Megközelítés

A dunabogdányi szabadstrand megközelíthető busszal, autóval és kerékpárral is. Autóval a 11-es számú főútról kell lekanyarodni a falu közepe táján a Strand utcába, onnan nagyjából 100-150 métert kell egyenesen előre haladni, de már az utca elejéről látni lehet a Dunát. Akik busszal érkeznek, azoknak jó hír, hogy a buszmegállótól is rövid, maximum 5-6 perces sétára van a dunabogdányi szabadstrand. Ehhez a Dunabogdány, patak nevű buszmegállónál kell leszállni.A 11-es úttal párhuzamos néhol találkozhatunk bicikliúttal (pl. Papszigetnél, Leányfalunál), de sok helyen igen veszélyes kerékpárral közlekedni. Dunabogdányon belül mindenesetre remek kerékpárút található.

Térkép

Település

Szálláshelyek:Booking.com

Ajánlott szolgáltatások

Látnivalók Dunabogdányban

Megosztás: