Blog

Dunakanyar Fesztivál 2022

7+1 júliusi program a Dunakanyarban, amit bűn lenne kihagyni

A nyár végre megmutatta igazi arcát és az elmúlt napokban berobbant a kánikula. A legjobb választás ilyenkor egyértelműen a vízpart (össze is szedtük a legjobb fürdőzős helyeket nektek). Azonban – hőségriadó ide vagy oda – ismét olyan színes programkínálattal várnak a Dunakanyar települései, hogy kár lenne kihagyni őket! Nézzük a legizgalmasabbakat!

JÚLIUS 1-3.

Dunakanyar Fesztivál – Nagymaros (július 2.)

Dunakanyar Fesztivál Nagymaros 2022
Fotó: Berta Sándor

Ha van program, amit már tűkön ülve vártunk, akkor az a Nagymaroson megrendezésre kerülő Dunakanyar Fesztivál. Számos helyszínen várnak benneteket különféle programokkal, mint vezetett túra egy kis jógával összekötve, Gryllus Vilmos koncert, Be Massive Horizon Party, koncertek, kézműves foglalkozások, gyerekprogramok. A fesztivál család és kutyabarát!

Hirdetés

+1 = Levendula szüretek

Elérkezett az utolsó hétvége, amikor még felkerekedhettek egy kis levendula szedd magad akcióra, méghozzá több helyszínen is. Szerintünk szuper páros vagy éppen baráti, családi program! Ráadásul azon túl, hogy az otthonotokban illatozik majd 1-2 (vagy inkább rengeteg) csokor levendula, számos módon fel is használhatjátok. Készíthettek belőle levendula szörpöt, levendulás mézet, száríthattok belőle fűszernek vagy teának, de fürdősóhoz keverve is isteni a hatása. Az összes Dunakanyarban található levendulásról itt olvashattok bővebben!

JÚLIUS 8-10.

Kékevező Fesztivál – Horány (július 8-10.)

Kékevező Fesztivál 2022
Fotó: Kékevező Fesztivál Facebook

Ismét megrendezésre kerül a népszerű Kékevező Fesztivál, Horányban. Középpontban természetesen ezúttal is a vízi sportok (evezés, sárkányhajó, stb.) lesznek majd. Ezen kívül pedig kézműves kiállítókkal, vásárral, zenés-táncos bemutatókkal várják a látogatókat. A rendezvény ingyenes!

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok (július 8-10.)

Kétségkívül a régió legszínvonalasabb és legmonumentálisabb rendezvénye az 1985 óta megrendezésre kerülő Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, ahol három napra megelevenedik a középkor és a paloták egykori világa. Páncélos lovagok, udvarhölgyek, közel ezer kosztümös szereplő lepi el az utcákat. Lovagi tornák, koncertek, vásári forgatag vár benneteket több helyszínen (a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban is). A Palotajátékok Magyarország legnagyobb történelmi fesztiválja, mely minden évben ezreket vonz a városba. Mi biztosan ott leszünk Visegrádon idén is!

JÚLIUS 13-16.

Bánkitó Színházi Fesztivál – Bánk (július 13-16.)

Bánkitó Fesztivál 2019

Idén összművészeti helyszínné alakul a Bánkitó Fesztivál, mely mindhárom napra tartogat izgalmas és színes programot (kortárs tánc, koncertek, előadások). A helyszín maga a csoda, így nem érdemes sokat gondolkodni, strandcuccot csomagoljatok és irány Bánk!

Gyertyaúsztatás Szentendrén (július 16.)

Gyertyaúsztatás Szentendrén
Fotó: Gyertyaúsztatás Szentendrén

Nincs is romantikusabb program ezen a nyáron, mint ez a szentendrei este, amikor több száz mécses úszik le a Dunán, mint megannyi ragyogó kis szentjánosbogár. A gyertyaúsztatásra 21.30-kor kerül sor, de koncert és táncház is vár benneteket, hogy még teljesebb legyen az este. (Aggodalomra semmi ok, a leúsztatott mécseseket a Postás strandnál begyűjtik a szervezők, ügyelve a környezetre és a Duna tisztaságára!)

JÚLIUS 22-24.

Váci Világi Vigalom (július 22-24.)

Váci Világi Vigalom 2022

Elég csak az első két sort elolvasni az esemény plakátján és máris azt érezzük, hogy nekünk bizony ott a helyünk, ugyanis idén Csík Zenekar, Magna Cum Laude koncertekkel rukkolnak elő a szervezők. És ez még nem minden! Ízek, illatok, koncertek, színes forgatag vár három napon és három éjjelen át. A város közterei, kiállítóhelyei, templomai mind-mind programhelyszínné válnak ezen a hétvégén.

Tipp! A váci Duna-parton ne hagyjátok ki az Óriáskereket sem, melyet egészen augusztus 22-ig van lehetőségetek kipróbálni. A panoráma pedig egészen pazar, különösen naplemente idején.

@ilovedunakanyar ? Ültetek már óriáskeréken? Augusztus 22-ig Vácon, a Duna-parton is megtehetitek! #ilovedunakanyar #ilovedunakanyartipp #programtipp #vác #dunakanyar #visithungary #hungarytourism #nekedbe #fyp #oriaskerek #ferriswheel ♬ eredeti hang – Besszer Péter

Nyitva tartás: Hétköznap 16.00-21.00, szombat 11.00-22.00, vasárnap 11.00-21.00.

Árak: felnőtt jegy 2.000 Ft, kedvezményes jegy 1.500 Ft, családi jegy (2+2) 6.000 Ft (1 jeggyel 3 kört tudtok menni).

JÚLIUS 30-31.

Kóspallagi Hagyományőrző Lovasnap (július 30.)

Kóspallagi Hagyományőrző Lovasnap
Fotó forrása: Kóspallag Község Önkormányzat

Egész napos családi program, lovas rönkhúzó verseny, fogathajtás, lovas találkozó, lovas íjászat, lovas bemutató programok, koncertek, tánc és zene vár benneteket július utolsó szombatján, ha Kóspallagra látogattok. Ennél izgalmasabban nem is zárulhatna ez a hónap, nem igaz?

Bízunk benne, hogy ezúttal is találtok olyan programot, amire kilátogattok majd. Ne felejtsetek el feliratkozni hírlevelünkre, hogy biztosan mindig értesüljetek a Dunakanyar legszuperebb eseményeiről! Csodás nyarat és sok-sok „Dunakanyaros” élményt kívánunk nektek!

Borítókép: Dunakanyar Fesztivál

Megosztás: